Mršťa:
Nevidím ve SŘ nic, co by úřadu zakazovalo vydávat opravné rozhodnutí k rozhodnutí proti kterému je podané odvolání.
Opravné rozhodnutí je druhé nezávislé rozhodnutí, nenahrazuje to původní. Odvolat se proti němu asi můžete*, ale jak byste to odůvodnil si neumím představit.
Ani podle mě nemusí opravné rozhodnutí být hotové dřív než se tím začne zabývat odvolací orgán.
* Pokud byste sám opravné rozhodnutí žádal, odvolat se asi nemůžete.
To znamená, že u prvního rozhodnutí s odvoláním postupuje standardně a postupuje ho odvolacímu orgánu, který ho bude přezkoumávat.
Opravné rozhodnutí - se týká oprav ve výrokové části, což není tento případ.
Opravné usnesení - se týká ostatních oprav, sem bude patřit i oprava poučení.
Odvolání je přípustné podle § 70 SŘ proti oběma a to i v případě vlastní žádosti o opravu.
Odvolání proti opravnému usnesení bych podával hlavně kvůli způsobení dalších zmatků a průtahů. Když jim tam přijde 6 A4 blábolů, tak se tím nebudou moc chtít zabývat.
To co bych neuvedl v původním odvolání, tak bych doplnil do tohoto nového.
Já při psaní odvolání nesleduji jen proces, důkazy atd., ale i formální stránku rozhodnutí.
Díky správnímu řádu tam musí úředníci psát hromadu věcí a dělají chyby.
Velmi často najdu nesprávné paragrafy např. u příslušnosti, podle čeho vydávají rozhodnutí, podle čeho sankce.
Chytám se i takový věcí jako když uvedou jméno obviněného a pod jménem napíšou dále je obviněný a v rozhodnutí pak někde uvedou obviněný, někde jeho jméno nebo jen řidič.
V jednom případě jsem napadal i uvední možnosti zaplacení sankce, protože tam bylo uhraďte převodem z účtu bez jakékoliv jiné možnosti úhrady, kdy jsem uváděl, že účet nemám a platby odesílám složenkou.
Prostě si všímám všeho co působí jakékoliv rozpory a dá se na to napsat pěkný román.
Zatím jsem na dokonalé rozhodnutí nenarazil, vždycky najdu dost věcí, který se mi nelíbí a působí zmatečně.
Pro nás je výhodou, že můžeme odůvodňovat jak chceme, psát co chceme a jak dlouze chceme, na úřednících je vypořádat se se všemi našimi námitkami, i když jsou to pitomosti, a to se jim chtít nebude.
Výsledek je, že tam odvolací orgán bude mít dvě rozhodnutí a dvě různý odvolání k jednomu případu