30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rozhodnutí z MÚ Hustopeče  (Přečteno 1043 krát)

Andreas Baader

• Zobrazit profil
Re:Rozhodnutí z MÚ Hustopeče
« Odpověď #15 kdy: 31 Ledna 2018, 18:04:58 »

Dnes, v posledni den 15 denni lhuty poslano blanketni odvolani. Pak dam vedet, jestli se chytli a pokracuji klasicky postou.
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 04 Února 2018, 22:24:06 »

Andreas Baader: Poslal jsem Vám soukromou zprávu, prosím o odpověď.
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 05 Února 2018, 15:13:21 »

Tak podle predpokladu mesto Hustopice poslali dopis postou a ignorovali zrizenou DS. Zasilka pro nezastizeni ulozena na poste. Je to na 99% reakce na blanketni odvolani, s vyzvou k doplneni.

Otazka zni, jak dale postupovat?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 05 Února 2018, 15:22:04 »

nijak. Do nedoslo do DS, jakoby nebylo. Hlavne se nechodte seznamit se spisem.
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 05 Února 2018, 15:43:00 »

No jo, ale zajimalo by me, co bude nasledovat a co hrozi?
- dopis (vyzvu k doplneni odvolani) budu ignorovat
- vydane rozhodnuti nabude PM?
- bude casem exekucni prikaz?
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 05 Února 2018, 16:24:55 »

Jestli blanketnímu odvolání chyběly jen důvody a jinak mělo všechny náležitosti tak rozhodnutí nebude pravomocné ani když budete doplnění ignorovat..
..i blanketní odvolání musí SO1 předat na SO2.. hrozí jen že si ani SO2 nevšimne chybného doručování a protože nemá odůvodnění tak jen formálně posoudí průběh řízení a odvolání zamítne.

Jestli odvolání chybělo i něco dalšího.. třebas podpis.. tak pak hrozí že si SO1 bude myslet že rozhodnutí je pravomocné a bude ho vymáhat.
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 05 Února 2018, 16:33:09 »

A je tedy rozumne ignorovat vyzvu k doplneni zaslanou postou? Pokud SO2 potvrdi Rozhodnuti SO1, tak to pro me bude znamenat co? Nerad bych to svoji neznalosti prokoucoval. Potreboval bych poradit jaky mam zvolit co nejlepsi postup.

« Poslední změna: 05 Února 2018, 16:39:39 od Andreas Baader »
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 05 Února 2018, 17:30:10 »

no pokud to potvrdí tak dáte žádost o přezkum.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 08 Února 2018, 12:44:17 »

Z ryze praktického hlediska bych asi v tomto případě na chybně doručenou výzvu poukazoval jen v případě, že bych neviděl nic nadějného, na čem lze samotné rozhodnutí napadnout, v opačném případě bych jim nějaké doplnění odvolání, byť s přiměřeným zpožděním, poslal. Klidně bych se přitom tvářil, že to bylo z vlastní iniciativy, a neodkazoval nijak na tu nedoručenou výzvu.

Jde o to, že když SO žádné doplnění nedostanou a rozhodnou ryze na základě blanketu a SO2 přezkoumá rozhodnutí v odvolacím řízení jen v tom rozsahu, ve kterém je k tomu povinen ex offo, bude účastník čelit pravomocnému rozhodnutí a to není nikdy moc výhodné. Musí jít buď k soudu, kde pokud to uplatní jako jedinou námitku, dočká se pravděpodobně odpovědi, že šlo o vadu, která nemohla mít na zákonnost rozhodnutí vliv, nebo se pokoušet o vyvolání přezkumného řízení, na což ale není nárok.
« Poslední změna: 08 Února 2018, 16:43:51 od hh »
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 08 Února 2018, 12:49:49 »

Dekuji za informaci. Take bych to tak videl, ze bude pro me vyhodnejsi odvolani doplnit. Dopis bude na poste do 15.2., takze pockam az mi pristane ve schrance a podivam se, jakou mi dali lhutu.

Jestli by jeste nekoho napadlo, ceho by se do odvolani dalo chytnout nebo co by tam nemelo chybet, budu rad za nasmerovani.
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 19 Února 2018, 19:10:37 »

Dopis vhozen do schranky po uplynuti doby ulozeni. Lhuta je do 10ti dnu od doruceni. Takze kdyz neuspesne dorucovali 5.2.2018, tak posledni den lhuty je 26.2.2018.

Doplnim tedy odvolani asi 23. - 24.2.2018 s tim, ze se nebudu odkazovat na jejich vyzvu k doplneni.
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 21 Března 2018, 10:36:10 »

Jsem zvedavy co Hustopice vymysli. Po odeslani doplneni blanketniho odvolani mi opet poslali dopis. Vhozen do schranky by mel byt tento tyden. Vcera jsem mel pro zmenu dalsi vyzvu o ulozeni zasilky, tentokrat z kraje z odboru dopravy. Jsem zvedavy, co to bude. Netusil jsem, ze i na kraji jsou hlupaci a neumi si overit, jestli ma osoba DS.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 21 Března 2018, 10:50:00 »

Je to běžnější, než si myslíte. Pro vás je to výhoda, protože máte dobrý argument do případného dalšího řízení (předpokládám, že pokud proběhlo první kolo mimo DS, tak ve druhém kole si to již kontrolovat nebudou).
« Poslední změna: 21 Března 2018, 12:29:21 od IZS »
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 21 Března 2018, 11:37:16 »

Jak mi ty dopisy hodi do schranky, dam swm info, co to bylo. MU Hustopice poslali neco jako vyrozumeni, ze odvolani postoupili na kraj? Ale co hned posilaji z kraje, to netusim.
IP zaznamenána

Andreas Baader

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 05 Dubna 2018, 15:50:12 »

Nestačím se divit. Budu potřebovat hodně dobrou radu...
Takže:

23.2.2018 odesláno poštou doplnění odvolání proti rozhodnutí
6.3.2018 z MÚ poštou Vyrozumění obviněného o postoupení odvolání včetně spisového materiálu na KÚ
15.3.2018 z KÚ poštou Rozhodnutí o zamítnutí odvolání a potvrzení rozhodnutí MÚ

Jsem tak počítal, že to bude minimálně půl roku hnít na KÚ a oni takhle. Takže teď potřebuji onu velmi dobrou radu od někoho zkušeného, protože já nevím. Pár dnů po vydání rozhodnutí jsem si založil DS, kterou úspěšně ignorovali. Vydané rozhodnutí MÚ převzala a podepsala moje matka (pravděpodobně s nadiktováním mé občanky - bohužel). Vše ostatní bylo po uplynutí úložní doby vhozeno do schránky (nezastižen). Jaký mám nyní zvolit postup a jaké jsou následky a vyhlídky...?
« Poslední změna: 05 Dubna 2018, 17:17:03 od Andreas Baader »
IP zaznamenána