ad „
…Někdo kdo nejde k volbám nechť nekomentuje výsledky“
No já se milerád přiznám, já k volbám nešel. A to z tohoto následujícího důvodu:
Po důkladném posouzení situace, pozjišťování si maxima dostupných informací (nikoliv z massmédií) o panu akademikovi (neboli panu „Nikdo“) jsem došel k závěru, že se jedná o volbě mezi zlem a menším zlem, přičemž rozdíly byly malé. Kdo za koho víc kope bylo pro mne nakonec překvapením, protože poslední měsic se mi zdálo (při zkoumání, jak je na tom podpora v massmédiích), že kupříkladu Bureš Zemana odepsal, protože najednou v jeho plátcích se stala zvláštní věc — najednou oslavné články na pana akademika, na Zemana články o problémech s financováním jeho kampaně. a články o jeho bonmotech, nepodpoře tzv. západu atak dále. Pokud byl společný článek o obou dvou i s fotkama, tak vše bylo manipulativně a podprahově servírováno stylem, aby si čtenář udělal následující dojem: „Drahoš hledící do budoucnosti, Zeman hledící do minulosti“ a tak dále. Takže jsem zpozorněl, zřejmě Bureš vyhodnotil, že Zeman je loutka časově nestálá (vzhledem ke svému věku, i když na druhou stranu se klidně může stát, že Drahoše klepne a Zeman mu půjde na funus) a hlavně loutka tvrdohlavá, která je pro něj zcela nespolehlivá a tedy nepředvídavá.
Zato u Drahoše se daří z jeho pestré (a nikoliv příliš dobře známé) minulosti najít něco, co by se dalo využít a Bureš má na Drahoše zřejmě hodně tlustou složku, takže Bureš začal Drahoše podporovat (nevím jestli finančně, ale mediálně zcela určitě v rámci své MAFRY).
Podle jednoduché poučky by se dalo říci, že nepřítel mého nepřítele se sice čistě teoreticky může jevit jako můj přítel, zde konkrétně dostal spíše výsadu být tím „menším zlem“.
Nicméně zůstala tedy pro mne otázka volby: jít tedy volit menší zlo?
Jenže i menší zlo nadále zůstává zlem.
Volba je ale především svobodnou záležitostí a proč se trápit někdy tím, že jsem musel volit nějaké zlo?
Musel?
Nemusel!
Proto jsem k vobám nešel a docela jsem si užíval ty hádky plebsu na téma Z versus D a tu hystérii okolo toho.

A ach ano, mohu výsledky voleb komentovat. Koneckonců — kdo by a jak by mně to chtěl někdo zakázat? Bylo by to demokratické? Stejně tak jako je demokratické zpochybňovat volbu prezidenta větší částí voličů, kteří prostě rozhodli tak, jak rozhodli?
t4455: no já nevím. Tak jste hrdej na to, že jste pražák a odůvodňujete to výsledkama voleb. Které volby máte prosím na mysli? Ty volby, které opět poslaly Kalouska s jeho TOP09 do sněmovny? A to byla záležitost Prahy, jestli se nemýlím, Vy „hrdej pražáku“…

LOL