Ahoj všem na tomto fóru, které mi trošku otevřelo oči. Jak jsem k tomu přišel je jednoduché, dostal jsem během pěti dnů tři pokuty za stání v místech, na kterých se na sídlišti stává leta, ale prostě vopice asi nemaj kde brát, nebo nevím.
1. pokuta - botička, tehdá ještě neznalý občas sklopil uši, oči a vlastně všechno co šlo a zaplatil na místě.
2. pokuta - viděl jsem z okna jak mi to tam dávaj (lístek na okno), a já blbec jim šel naproti, protože dříve to běžně řešili domluvou - byla z toho taky pokuta, protože jsem se z toho nezvládl vykecat..
3. pokuta - botička a to už jsem znal toto fórum: takže přijeli, nebavil jsem se s nimi - jen jsem řekl, že jsem tam nezaparkoval já a nejsem si jist, kdo to tam postavil - osoba blízká, sundali to (pod pohrůžkou přivolání PČR) a odjeli, správní řízení, výzvu od magistrátu jsem obdržel včera - odpustek nebo udání řidiče.
Chtěl bych se zeptat, jak postupovat:
1/ shodou nešťastných okolností zemřel příbuzný - den před spácháním přestupku (ten se dle výzvy z úřadu stal následující den dopoledne) - takže se mi to nabízí jako nejjednodušší možnost z toho vybruslit, když udám ho. Akorát nevím, zda v tom nemůžou najít nějaký zádrhel..?
2/ chci se zeptat na váš názor ohledně místa stání, kde jsem botičku dostal, dle mého názoru ta značka (čára) nemůže platit, protože téměř nejde vidět - viz. foto (foto dole - vyznačeno operativně pracovními rukavicemi po odjetí..)

3/ jen pro info - jaký je váš názor na místo zvýrazněné žlutě na přiloženém obrázku, platí tam zákaz stání?

Díky moc všem,
hp