30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: Příkaz (pokuta) za auto vyřazené z provozu. (značky v depozitu)  (Přečteno 4846 krát)

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Dobrý večer,
tak mi na firmu přišel Liebesbrief od místního úřadu (Příkaz) že jsme se dopustili cituji.

jako vlastník silničního vozidla tov. zn. XXXXXXX, reg.zn. XXX XXXX, které bylo více jak 12 po
sobě jdoucích kalendářních měsíců vyřazeno z provozu a to na základě žádosti vlastníka ze dne
XX.XX.XXXX, bez zbytečného odkladu neoznámila obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností
adresu místa, kde je vyřazené silniční vozidlo umístěno a účel jeho využití.
Tímto porušila § 12 odst. 4 zák.č. 56/2001 Sb.
a dopustila se
přestupku dle ust. § 83a odst. 1 písm. g) zák.č. 56/2001 Sb., neboť jako vlastník silničního
vozidla v rozporu s § 12 odst. 4 neoznámila adresu místa, kde je vyřazené silniční vozidlo
umístěno a účel jeho využití.
Č.j. MUZN 83909/2017 str. 2
II.
Za tento přestupek v souladu s ust. § 90 odst. 1, § 35 písm. b) a § 46 zák.č. 250/2016 Sb., se
vlastníkovi podle § 83a odst. 7 písm. d) zák.č. 56/2001 Sb.
u k l á d á
pokuta ve výši 2000,- Kč (slovy: dva tisíce korun českých)

O d ů v o d n ě n í
Správní orgán ve svém rozhodnutí vychází ze spisového materiálu postoupeného Městským
úřadem XXXXX, odborem správním pod č.j. XXXX ze dne XXXX.
Z daného spisového materiálu bylo zjištěno, že výše uvedený vlastník vozidla podal u Městského
úřadu Znojmo, odboru správního, žádost dle § 12 odst. 1 písm. a) zák.č. 56/2001 Sb., o vyřazení
silničního vozidla tov.zn. XXXX, reg.zn. XXXXXXX. Dané vozidlo bylo ke dni XXXXXXvyřazeno z provozu.
V prvé řadě správní orgán konstatuje, že dle § 12 odst. 4 zák.č. 56/2001 Sb., v případě, že je
silniční vozidlo vyřazeno z provozu a trvá-li vyřazení silničního vozidla z provozu déle než 12
po sobě jdoucích kalendářních měsíců, je vlastník vyřazeného silničního vozidla povinen bez
zbytečného odkladu po uplynutí této lhůty oznámit obecnímu úřadu obce s rozšířenou
působností, který vyřadil silniční vozidlo z provozu, adresu místa, kde je vyřazené silniční
vozidlo umístěno a účel jeho využití.
Jak je již výše uvedeno, dané vozidlo bylo dne XXXXXX vyřazeno z provozu na základě žádosti
vlastníka – XXXXXXXX, s.r.o. Z úřední činnosti správního orgánu pak bylo zjištěno, že dané
vozidlo je stále vedené jako vyřazené z provozu a že vlastník vozidla, přestože je vozidlo
vyřazeno již déle než 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, do doby vyhotovení tohoto
příkazu nesdělil údaj o místě, kde se vozidlo nachází a účel jeho využití.
Správní orgán tak došel k závěru, že v daném případě byl zjištěn stav věci, o kterém nejsou
důvodné pochybnosti, jak má na mysli ust. § 3 zák.č. 500/2004 Sb., a má za nepochybné, že
shora uvedený vlastník vozidla porušil § 12 odst. 4 zák.č. 56/2001 Sb.
Skutkové podstaty přestupků fyzických osob podnikající a právnických osob, jsou jasně
vymezeny v příslušných zákonech, kdy za jejich spáchání tyto osoby odpovídají jako celek.
Pokud jde o odpovědnost podnikající fyzické osoby a právnické osoby za předmětný přestupek,
nutno konstatovat, že není zákonem vyžadována jakákoliv forma zavinění, a tudíž se jedná o
odpovědnost objektivní, které se lze zprostit, jedině pokud by se prokázalo, že osoba vynaložila
veškeré úsilí, které bylo možno požadovat, aby porušení právní povinnosti zabránila. Tato
skutečnost však ze správního spisu nevyplývá.
Na základě výše uvedeného správní orgán konstatuje, že výše uvedený vlastník vozidla naplnil
skutkovou podstatu přestupku § 83a odst. 1 písm. g) zák.č. 56/2001 Sb.
Č.j. MUZN 83909/2017 str. 3
Za přestupek lze dle ust. § 83a odst. 7 písm. d) zák.č. 56/2001 Sb., uložit pokutu do výše
50.000,-- Kč. Správní orgán musel při stanovení sankce přihlédnout k tomu, že si vlastník
vozidla do doby vyhotovení tohoto příkazu svoji povinnost doposud nesplnil, což správní orgán
považuje za přitěžující okolnost. Naopak skutečnost, že správnímu orgánu není známo, že by se
stejného nebo obdobného přestupku, souvisejícího s technickými podmínkami provozu vozidla,
již někdy dopustil, hodnotí správní orgán jako polehčující okolnost. Proto správní orgán rozhodl
uložit pokutu ve výši 2.000,-- Kč, která je při spodní hranici zákonné sazby, nicméně je stále
ještě považována za přiměřenou vzhledem ke všem okolnostem.
Správní orgán informativně uvádí, že vlastníkovi vozidla, i přes uložení této sankce, povinnost
dle § 12 odst. 4 zák.č. 56/2001 Sb. nadále trvá.
Dle ust. § 150 odst. 4 zák.č. 500/2004 Sb., jestliže je vydání příkazu prvním úkonem v řízení,
nelze v něm uložit povinnost nahradit náklady řízení.
atd.

Takže místo výzvy k doplnění rovnou flastr? To sem ještě neviděl, setkal se stím už někdo?
Odpor samozřejmě podám, ale jen mě ted hned nenapadá čím se bránit:-(

Už samotné znění zákona mi přijde šikanozní, proč mám někomu dokládat účel využití je to prostě moje a mužu si stím snad dělat co budu chtit.
To samé co je komu potom kde mám svůj majetek. Při odevzdání značek jsem mistopřísežně prohlasil že nestoji na veřejné komunikaci a to jim snad musi stačit ne? Proč to teda nepožadují rovnou ale až po roce???

Mám sto chutí jim napsat že ho využívám k šukání nebo že čekám až to bude možné a poletí sním na mars.
Už fakt neví kde by normální lidi sešikanovali a okradli.

Kdyby někdo poradil budu moc rád:-)

fu: nezlobte se, ale barvy nalezi adminum/HC - cervene  celou citaci nikdo cist nebude, staci bezne pouzivana kurziva
pro fu: to se omlouvám to sem neveděl.
« Poslední změna: 10 Listopadu 2017, 16:34:00 od gogobrno »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
Re:Příkaz (pokuta) za auto vyřazené z provozu. (značky v depozitu)
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2017, 07:52:35 »

Podejte odpor a zajistěte si spis. Kdyby to byl problém, můžeme se domluvit na nahlédnutí, když to mám v místě bydliště. ;)

IP zaznamenána

SimSon

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2017, 08:39:54 »

"...vlastník vozidla do doby vyhotovení tohoto příkazu svoji povinnost doposud nesplnil, což správní orgán považuje za přitěžující okolnost..."

Vlastnik spachal prestupek, tak to spravni organ povazuje za pritezujici okolnost! Jak mile...
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2017, 10:34:19 »

gogobrno: jak SimSon poznamenal — tu citaci byste měl položit do vlákna „Výroky a citáty“. Jinak dobrý bod do odvolání a možná i argument na podjatost SO…
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2017, 16:36:24 »

"...vlastník vozidla do doby vyhotovení tohoto příkazu svoji povinnost doposud nesplnil, což správní orgán považuje za přitěžující okolnost..."

Vlastnik spachal prestupek, tak to spravni organ povazuje za pritezujici okolnost! Jak mile...

Tím asi chtěli říct že kdybych pár dní předtím než to poslali povinost splnil, tak by to poslali stejně.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2017, 12:28:54 »

Poučení
Podle ust. § 150 odst. 3 zák.č. 500/2004 Sb. může obviněný proti tomuto příkazu do 8 dnů ode
dne jeho oznámení podat odpor k xxxx úřadu XXXX, odbor dopravy. Lhůta pro podání
odporu běží ode dne následujícího po oznámení příkazu.
Včasným podáním odporu se příkaz ruší a řízení pokračuje; to neplatí, byl-li podán nepřípustný
nebo opožděný odpor. Zpětvzetí odporu není přípustné.

Když pošlu blanketní odpor, nebude to bráno jako nepřípustný odpor?
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11 Listopadu 2017, 12:48:58 »

Neexistuje nic jako blanketní odpor. Narozdíl od odvolání se do odporu žádné odůvodnění nedává. Prostě podáváte proti příkazu a basta.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11 Listopadu 2017, 19:53:21 »

Můžete odůvodnit, ale nemusíte. Vzhledem k Vašemu případu, NE, nic neodůvodnovat
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14 Listopadu 2017, 09:51:39 »

Až teď jsem si všiml ze v hlavičce je napsáno 16.10.2017 ale datovky to dorazilo 9.11.2017
teď otazka jestli napsat jen stroze podávám odpor proti přikazu vydanemu 18.10. a čekat že se chytnou  a zaháji řízení stím že odpor byl vydán pozdě a zkusit to shodit na tom že uřad vede zmatečné řízení nebo tam poctivě vypsat podávám odpor proti přikazu vydanému 16.10. doručenému 9.11. aby byl odpor uznán-
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 14 Listopadu 2017, 09:57:45 »

nespolupracujte. Klidně tam dejte jen datum vydání a nechte je udělat chybu.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14 Listopadu 2017, 10:32:39 »

nespolupracujte. Klidně tam dejte jen datum vydání a nechte je udělat chybu.

odepisu a pujdu se podívat do spisu, ale myslím ze tam nic jiného než tenhle dopis nebude. Prostě si nechali udělat výpis kdo nenahlásil a obeslali to. Myslím že to je typický příklad buzeračního zákona. Na začátku sem mistořísežně prohlasil že auto nestoji na veřejné komunikaci a to uřadu musí stačit. Pokud má pochybnost má mě obeslat že ho chce vidět a domluvit si návštěvu. Ale to by nic nevybrali a ještě by je to stálo peníze.
« Poslední změna: 14 Listopadu 2017, 10:39:08 od gogobrno »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 14 Listopadu 2017, 10:44:38 »

Pak to sem hodte, mně by to docela zajímalo, samozřejmě anonymizovaně.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #12 kdy: 15 Listopadu 2017, 11:21:44 »

Myslim že to je stejně buzerační a jinak neúčelná povinnost jako seškrabovat nálepky ze skla. Asi by ale stálo za to jim aspoň teď někdy sdělit něco ve smyslu že „auto stojí na trávě a serou na něj mouchy“, což odpovídá na dotaz kde a co, páč jinak půjde o přestupek, který stále trvá. No a pak bych tady docela vehementně šel po zájmu chráněnému zákonem.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 31 Prosince 2017, 14:11:45 »

Takže věc má pokračování.
Ve čvrtek (před vánocema) obdrženo Oznamení o zahájení řízení a Usnesení o stanovení lhůty (15 dnů). No tak jsem v pátek před polednem nakračel na Místní národní výbor, a a koukam vetšina dveří uředníků opartřena cedulkou dovolená. Po krátkem pátraní jsem narazil na uřednici to tam jestě zbyla. Předložím jí papír s plnou mocí a dožadovaje se spisu, "ale paní xxxxx má dovolenou" "to mě nezajímá máte úřední hodiny, chci spis, protože lhůta bězí a až se paní vrátí z dovolené bude na konci". Tak pani zbesile běhá po patře a pak ještě na vrátnici a kliče nikde. "nooo tak to je naše chyba paní XXXXXX vám prodlouží lhůtu" beze si mou plnou moc píše tam kolegyni vzkaz me dá kopii s potvzením že sem tam byl. Odchod. Fotky dveří uředníku a zvukový záznam pořízen. Tak doufám že sem nic nezmrvil:-) Mám v plánu vyčkat na prodloužení lhůty, do té doby nereagovat.  Pokud to mezitím uzavřou, odvolat se s tím že nebyl veden spravedlivý proces (neumožnění nahlédnutí do spisu). Napada jestě někoho neco zajímavého?:-)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 31 Prosince 2017, 21:11:22 »

Ta dáma Vám ten spis měla vydat, takže máte krásně nabito.

Váš případ mně zajímá, protože je z mého rodného města. Netušil jsem, jak tu máme moc aktivní úředníky  :D
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 5