30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Údajné parkování v křižovatce  (Přečteno 4001 krát)

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:Údajné parkování v křižovatce
« Odpověď #30 kdy: 22 Června 2018, 09:06:40 »

Takže za mě:

Zákon neřeší, jak dlouho může trvat "zastavení" a po kolika minutách je z něj "stání". Zastavení je definováno jako doba nutná nezbytně nutná pro složení či naložení nákladu. Přitom nelze očekávat, že náklad řidič pouze upustí na chodník a neprodleně odjede.
Správní orgán řešil, zda zastavení trvalo 4 nebo 10 minut, ale nijak se nevypořádal s odůvodněním, zda těch 4 či 10 minut byla doba nezbytná pro složení či naložení nákladu. Z okolností případu je přitom zjevné, že řidič nikam neodešel, nacházel se v okolí vozidla (v lékárně přes ulici) a tím zabezpečil možnost odstranění vozidla pro případ, že by jeho vozidlo překáželo konkrétnímu zájmu společnosti (např. potřeby zaparkovaní sanitky, hasičského vozu, dopravní obsluhy, zásahu policie nebo prosté omezení ostatních účastníků silničního provozu).

Dále správní orgán pokládal za nutné vyslechnout strážníka, který se v daném místě nacházel. Výsledek výslechu není žádný. Je jistě možné, že strážník si po několika měsících nepamatuje okolnosti jednoho bezvýznamného údajného přestupku, což je ovšem následek laxního a pomalého postupu správního orgánu. Tím však došlo k tomu, že nebyl naplněn účel výslechu, tedy aby byly bezpečně zjištěny všechny okolnosti údajného přestupku.  Rozhodnutí je proto vydáno v rozporu se zákonem.

Krom toho správní orgán uvádí, že obviněný měl možnost ihned na místě podat vysvětlení. Je přitom právem každého, aby podání vysvětlení z jakéhokoli důvodu odmítl a není možno ho za to jakkoli trestat. Je například možné, že obviněný lékárníkovi předával zásilku omamných jedů, nebo třeba nemravné fotografie strážníkovy manželky. Nebo oboje. V takovém případě jistě není vhodné, aby se obviněný strážníkovi podrobně svěřoval - což ale nemění nic na tom, že se jednalo o zastavení a nikoli o stání. Není možné, aby správní orgán kladl obviněnému k tíži fakt, že využil svého práva odmítnout podání vysvětlení. To je zásadní porušení nejen zákona o přestupcích, ale i Ústavy ČR.
« Poslední změna: 22 Června 2018, 13:18:27 od opas »
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 24 Června 2018, 18:28:32 »

Netušíte někdo jestli tím že uředník napovídal opicajtovi při výslechu nevytvořil nepřezkoumatelné rozhodnutí?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 24 Června 2018, 18:56:18 »

Máte záznam?
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 24 Června 2018, 23:39:57 »

Máte záznam?
samozřejmě, a je to i v zapise z jednání kdy sem to tam ouřadu nechal zapsat.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 25 Června 2018, 06:37:57 »

nečtu úplně všecno, to bych se zcvoknul :-)

V tom případě bych k tomu výslechu policajta přidal něco ve myslu: Ze záznamu je zjevné, že správní orgán se svědkem výpověď domlouval a svědkovi radil jak má vypovídat. Žádám správní orgán, aby v rozhodnutí odůvodnil toto jednání.
Jiné důkazy než záznam od tohoto policisty správní orgán nemá a proto musí být postup správního orgánu obzvláště v tomto bodě přezkoumatelný.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 25 Června 2018, 07:34:43 »

děkuji:-) však to nebylo myšleno že by jste si to měl pamatovat:-)
Rozhodnutí už padlo, musí teď SO neco odůvodnovat? Nebo to je myšleno v odvolaní?
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 25 Června 2018, 08:09:40 »

Ješte jsem přemýslel o stížnosti na toho ouřadu. Jen otázka jestli ji dát do odvolání nebo samostatně.  Mám tam v očekávání další dva domělé přestupky, tak bych mohl (pokud by to dostal přiděleno) vyloučit pro podjatost.-)
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 25 Června 2018, 08:39:02 »

Podjatost zatim nechte byt, pockejte s ni az budete mit nejakou munici.

S tim straznikem to preformulujte nejak jinak, treba ze spravni organ zjevne neni nestranny a zadate vraceni k novemu projednani, kdy bude spravnimu orgnau moznost, aby sve nestandarni postupy objasnil.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 03 Července 2018, 13:07:02 »

Krom toho správní orgán uvádí, že obviněný měl možnost ihned na místě podat vysvětlení. Je přitom

právem každého, aby podání vysvětlení z jakéhokoli důvodu odmítl a není možno ho za to jakkoli trestat.

Je například možné, že obviněný lékárníkovi předával zásilku omamných jedů, nebo třeba nemravné

fotografie strážníkovy manželky. Nebo oboje. V takovém případě jistě není vhodné, aby se obviněný

strážníkovi podrobně svěřoval - což ale nemění nic na tom, že se jednalo o zastavení a nikoli o stání.

Není možné, aby správní orgán kladl obviněnému k tíži fakt, že využil svého práva odmítnout podání

vysvětlení. To je zásadní porušení nejen zákona o přestupcích, ale i Ústavy ČR.

Nebylo se ani k čemu vyjadřovat, opice tvrdila že stojím v křižovatce což sem mu rozporoval.  Pak to

sami přehodnotili na stání. Takže pokud měl orgán potřebu vědět co jsem tam nesl měl dvě možnosti se

zeptat ústně a milion času se zeptat písemně. S materiálním znakem se vypořádali podlě mě nedostatečně(Daným jednáním obviněného je ohrožen zájem společnosti na bezpečnosti
a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.) Může mi prosím někdo ze znalých napstat jestli je to dostatně zduvodněno nebo je to obecná nicneříkající fráze?

Já osobně bych odpověděl že jsem bezpečnost a plynulost rozhodně neohrožoval spíš naopa. (viz priložená mapka) Moje auto stálo na bode A a nesl jsem věci do bodu C. Bežně zásobovači stojí na bodě B, což pro projíždející autobusy je skutečně překážka. Navíc jsem tam nestál ale zastavil. 

Děkuji moc za případné podněty.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 01 Dubna 2019, 22:47:42 »

Zdravím všechny po nějakém čase tu mám pokračování tady tohoto smrtelného přestupku.
Podal jsem odvolaní na kraj ten poslal zpátky (přikládám) a ouřada se pořád domáhá své mrzké pokutičky. Přikládám i pokračování SO 1st.
Mám ještě 13 dní na doplnění, zitra nebo pozítří zajdu nahlednout do spisu co tam přibylo a pak pujdu něco doplnit pokud to bude mít mysl.
Poradí mi někdo prosím jak je to v mém případě s počítáním lhůt?
rekapitulace:
4.10.2017 domnělý přestupek
7.6. 2018 uznán vinným přesto že muj svědek si pamatoval všechno a opice hned na začátku řekla že si nic nepamatuje. (k tomu to mám dotaz jestli mužou v tomto připadě uznat jako jedinný důkaz opicajtův zapis a fotku když sám nic kloudného nevypověděl)
6.7. 2018 podáno odvolání
30.1.2019 rozhodnutí z kraje
31.3.2019 otevřeno po 10 dnech vyrozumění o pokračování řízení.

Nějaký čas jsem neměl čas na studium za což se kaju a po večerech dostuduju zdejší forum za posledního pul roku:-)
Přívítám s povděkem jakoukoli radu co ještě udělat teď popřípadě potom.

nenapravitelný rebel a pyrát.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 01 Dubna 2019, 23:06:44 »

Co Vás zajímá ohledně lhůt? Promlčeno bude 8.6.2019, pokud nestihnou dříve vydat rozhodnutí.

Pokud bylo ono mj. usnesení doručeno 31.3.2019, pak máte lhůtu do 15.4.2019 na vyjádření se k podkladům. Chtělo by to parazity trochu pozdržet, nabízí se mj. podání nesplňující požadavky (chybějící podpis), námitka podjatosti, žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti, zmocnění někoho dalšího, požadavek na provedení dalších důkazů a předvolání dalších svědků, přezkum rozhodnutí kraje...
« Poslední změna: 01 Dubna 2019, 23:09:59 od Číkus »
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 01 Dubna 2019, 23:19:06 »

děkuji.

Ještě doplním že řízení bylo zahájeno 31.1.2018
Kouknu do spisu a zkusím vymyslet nějaké "malé" zdržení :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 01 Dubna 2019, 23:27:41 »

Datum zahájení řízení nemá vliv. Úplný deadline je pak 3 roky od údajného přestupku.
IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 02 Dubna 2019, 10:38:28 »

Jen si tak uvažuju... Zajímalo by mě, jestli bude mít orgán ve spise zadokumentované všechny zónové značky (kraj cituje SO1, že značka je na vstupu na náměstí Svobody; ta zóna je však přes celé centrum). Doporučuji nahlédnout do spisu 15. den podle usnesení a pokud to tam nebude, namítnout, že jsem přijel jinudy než z nám. Svobody. Pak by měl SO doplnit dokazování, což hraje do karet obviněnému, hraje se o čas.
IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 02 Dubna 2019, 10:43:16 »

Oprava: Kraj cituje, že značka je "při vstupu do centra města". To ale na věci nic nemění.
IP zaznamenána