Tak proběhlo dneska trápení uředního šimla(šimlů). Výslech mého svědka a městkého opicajta.
Hned na začátku MP řekl že si nic nepamatuje že už je to dávno. pak mu ouřada začal napovídat ze spisu, načež opicajt ještě několik zopakoval že si to nepamatuje a že je to přece v jeho zápise, a že je k tomu přece i nahrávka. Upozornil sem že ve spise žádná nahrávka není. Když to ouřada sepsal, tak o tom že si MP nic nepamatuje, nebyla ani zmínka. Naštěstí mám vlastní záznam z diktafonu který ležel na stole. (Mimochodem zapnutý profesionalní diktafon na stole opicajta i ouřadu značně znérvoznil). A protože opicajt už odešel a tudíž jeho opravenou výpověď by už neměl kdo podepsat tak jsem dolů k mému podpisu dopsal rukou že zápis neni kompletní podle dané výpovědi. "nic mi do toho nepište" na to ouřada. Má smůlu napsal jsem. Můj svědek vypovědel vše podle pravdy (a to myslím fakt a skutečně) že jsem zastavil a šel něco odnést. Čiliš jasně prokázáné zastavení a žadné stání. Večer anonymizuji a zkrátím nahrávku a hodím ji sem(celkem dobrý studijni material). CHci to pojmout jako tréning a poprosil bych zdejší matadory jestli by mě neupozornily na chyby kterých jsem se dopustil. Teď jde o prd (spatné parkování) ale až někdy mě, nebo nekomu blízkému pujde o body případně o řidičák rád bych byl lépe připraven :-))
Mám v úmyslu ještě dnes nebo zítra poslat námitku podjatosti protože uřední parazit napovídal policajtovy ze spisu, takže ten si teď už bude jistě vše pamatovat dobře.
Nadá se na tom postavit "nepřezkoumatelnost správního rozhodnutí" ?
A jelikož jsem pred pár dny absolvoval školení ohledně GDPR tak mám v plánu po 25 květnu poslat podnět na prošetření UOOU pro bezdůvodný zběr osobních údaju. Ptal se svědkyně co dělá za práci co si myslím že je nedodržení této směrnice. Osobní údaje se mají sbírat pouze v nezbytně nutné míře.
Mimochodem mám tu návrh na dobrý opruz uřadů. Kdyby se nas domluvilo víc, a atakovali nejaky vybraný úřad. Protože podle této nové směrnice je každý subjekt který schromažduje osobní údaje, povinný !zdarma! poskytnout odpověď na dotaz jaké udaje a proč je o mě shromažduje. Zaevidovat žádost a zaslat odpověď bez ohledu na to jestli o dané osobně někdy něco vedl či nikoliv. Dovedu si představit akci kdy se vetší množství lidí domluví a vyrobí tenhle dotaz. Jeden člen skupiny (ten který se nachází v dané lokalitě) si od nich zaslané žádosti vytiskne a odnese na podatelnu. A oni budou muset do 30dnů všem odpovědět. Po měsíci to zopakovat, světe div se i ten který tam puvodně neměl žádný záznam by tam měl mít záznam že poslal předeslou žádost, protože i na ní přece byli osobní údaje. A tyhle žádosti musejí bý zaevidovány tudíž je to taky zběr osobních udajů:-))) Navíc každý ma právo požádat "bezplatně" o výmaz osobních údaju. Jsem zvědav jak to bude úřad provádět. U živých věcí si to asi obhájí že je "nevymaže". Ale co třeba u dlouhodobě hnijících? nebo u skončených? No myslim že tohle celkem dobré pole působnosti pruzení úředního parazita :-)