30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Údajné parkování v křižovatce  (Přečteno 4057 krát)

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Údajné parkování v křižovatce
« Odpověď #15 kdy: 09 Března 2018, 00:02:47 »

Hodite to prosím někdo do kuchyně, měl bych pár namětu který bych ouřadům nerad ukazoval dopředu.

Přesunuto. // Číkus
« Poslední změna: 09 Března 2018, 00:05:01 od Číkus »
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 09 Března 2018, 10:49:47 »

Přikládám spis.
Na oznámení opicajta je napsáno že vozidlo stalo v křizovatce kdežto v "Oznamení " už je  napsáno že jsem porušil zákaz stání mimo vyhrazené parkoviště.
V zápise od opicajta je napsano že byl pořízen záznam na diktafon, ale ve spise nic takového nebylo.
Dále je tam napsano že sem tam stál 10 minut což si myslím že není pravda(možná bych na to měl svědka) jak doloží jak to bylo dlouho?
Nazívají mě tak sprostým obviněným přesto že nikde není uvedeno že jsem tam to vozidlo postavil.
No vzhledem k tomu že majitelku do toho tahat nechci, tak bych chtěl jít po linii že jsem to tam zastavil na dobu nezbytně nutnou za učelem naložení a vyložení.
Vrtat do toho že puvodně je napsáno stání v križovatce? (osobně bych to nechal raději v rovině stání/zastavení)
Vzhledem k poraděnému judikatu (2 As 159/2016) kde soud podržel pul hodiny, bych to chtěl hnát tímhle směrem.
Za rady a postřehy predem moc děkuji :-)
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 16 Dubna 2018, 19:45:15 »

Takže proběhlo před měsícem ústní jednání. Po vstupu jsem si na stůl položil zapnutý diktafon, a astmatické dejchatko. Ouřada na to vyvalil oči a jestli potřebuju léky že klidně chvíli počká. Načež mi dal přečíst poučení a předříkal mi můj smrtelný přestupek. Načeš jsem mu řekl  že jsem tam nestál ale pouze zastavil za účelem vyložení věcí, a to né na deset minut jak píše minut jak píše městapák, ale tak na 3-5. A že jsem to městapákovi říkal ale ten si mlel svoje.  A že jestli mi nevěří že na to mám i svědky. A on že mám právo navrhovat důkazy a svědky. Já mu říkám, ať se vyadří jestli mi věří nebo nevěří. Začal něco drmolit že to ještě neví jak bude rozhodnuto atd. Já říkám že rozhodovat snad bude on tak ať řekne zda tomu věří nebo mu mám  dovést svědky. Už mě to sere jak se uředník není schopen ani postavit za to co delá, a skovává se za úřad a tajně poslaný s rozhodnutím. Navíc mu zákon ukladá rozhodnití vydat bezodkladně (§ 71.3.) nejpozději do 30 dnů.  Což se nestalo. Má někdo zkušenost že by uspěl v odvolaní nebo u soudu že SO nedodržuje lhůty mu stanovené zákonem?
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 16 Dubna 2018, 22:20:11 »

Podle mě úředník není v pozici, aby někomu vykládal vlastní názor. V ideálním případě je to objektivně smýšlející člověk, který se zabývá fakty - byl přestupek prokazatelně zjištěn? Jsou sebrané důkazy dostatečné? Nepřísluší mu tedy odpovídat na otázky "přesvědčil jsem vás?"

K vaší druhé otázce, už se to tu na fóru řešilo, tak se račte vzdělat.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17 Dubna 2018, 00:02:04 »

Podle mě úředník není v pozici, aby někomu vykládal vlastní názor. V ideálním případě je to objektivně smýšlející člověk, který se zabývá fakty - byl přestupek prokazatelně zjištěn? Jsou sebrané důkazy dostatečné? Nepřísluší mu tedy odpovídat na otázky "přesvědčil jsem vás?"

K vaší druhé otázce, už se to tu na fóru řešilo, tak se račte vzdělat.

Vzhledem k tomu že už jsem četl pár rozhodnutí kde bylo napsano "soud neuvěřil......", "správní orgán neuvěřil...." takže ano fakta jsou na místě, ale v mnoha případech je to jinak:-(

Hledal sem to a nemohl najít, i když jsem to tu už dřív viděl. (vyhledávání tu není ideální a asi sem se blbě vyhedávače ptal).
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17 Dubna 2018, 00:09:42 »

imho, vzdělávám se tu statečně neb jsem za poslední 3 roky nic neplatil, jednu věc jsem prokazatelně vyhrál, tři jsou promlčeny(bez ukončení SO), a tři mám teď  v jednání, a jedno v očekávání. Nepředpokládám že vyhraju dicky všecko, ale udělám vše proto aby uřední šiml nedostal nic zadarmo.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 28 Dubna 2018, 10:28:06 »

Tak tu mám tu další posun.
Úřad mi poslal mě zatím neznámou zprávu "Vyrozumění o doplnění spisového materiálu"
Jelikož jsem u ústního jednání uvedl že "pokud mi nevěří" že na to mám svědka, ale neřekl jsem koho. Tak poslali nařízení výslechu svědka bianko:-) to sem zatím ještě neviděl:-)
ouřada píše:
" Účastník řízení bude mít možnost seznámit se s podklady pro rozhodnutí dne (den výslechu svědků) po provedení výslechu svědků, kdy bude ukončeno shromažďování podkladů pro rozhodnutí."
a hned v zápětí:
"V případě provádění dalších důkazů mimo ústní jednání, bude o tomto účastník řízení včas upozorněn a bude mu dána možnost se k podkladům vyjádřit. "

tak nejdřív to chce ukončit hned ten den po výslechu svědků a seznámení se s podklady nejpozději ten den. Ale když pak bude provádět nejaké další důkazy tak bude další vyjadření k podkladům?
Nejak jsem nepochopil o co se snazí? Abych tam musel víckrát? Mám nejaký neodbytný pocit (i podle dalšího případu co tam mám) že tenhle uřad ten zmatek vnáší schválně a nebo jsou zmateni že se vůbec někdo brání.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 16 Května 2018, 15:51:58 »

Tak proběhlo dneska trápení uředního šimla(šimlů). Výslech mého svědka a městkého opicajta.
Hned na začátku MP řekl že si nic nepamatuje že už je to dávno. pak mu ouřada začal napovídat ze spisu, načež opicajt ještě několik zopakoval že si to nepamatuje a že je to přece v jeho zápise, a že je k tomu přece i nahrávka. Upozornil sem že ve spise žádná nahrávka není. Když to ouřada sepsal, tak o tom že si MP nic nepamatuje, nebyla ani zmínka. Naštěstí mám vlastní záznam z diktafonu který ležel na stole. (Mimochodem zapnutý profesionalní diktafon na stole opicajta i ouřadu značně znérvoznil). A protože opicajt už odešel a tudíž jeho opravenou výpověď by už neměl kdo podepsat tak jsem dolů k mému podpisu dopsal rukou že zápis neni kompletní podle dané výpovědi. "nic mi do toho nepište" na to ouřada. Má smůlu napsal jsem. Můj svědek vypovědel vše podle pravdy (a to myslím fakt a skutečně) že jsem zastavil a šel něco odnést. Čiliš jasně prokázáné zastavení a žadné stání. Večer anonymizuji a zkrátím nahrávku a hodím ji sem(celkem dobrý studijni material). CHci to pojmout jako tréning a poprosil  bych zdejší matadory jestli by mě neupozornily na chyby kterých jsem se dopustil. Teď jde o prd (spatné parkování) ale až někdy mě, nebo nekomu blízkému pujde o body případně o řidičák rád bych byl lépe připraven :-))

Mám v úmyslu ještě dnes nebo zítra poslat námitku podjatosti protože uřední parazit napovídal policajtovy ze spisu, takže ten si teď už bude jistě vše pamatovat dobře. 
Nadá se na tom postavit "nepřezkoumatelnost správního rozhodnutí" ?

A jelikož jsem pred pár dny absolvoval školení ohledně GDPR tak mám v plánu po 25 květnu poslat podnět na prošetření UOOU pro bezdůvodný zběr osobních údaju. Ptal se svědkyně co dělá za práci co si myslím že je nedodržení této směrnice. Osobní údaje se mají sbírat pouze v nezbytně nutné míře.
Mimochodem mám tu návrh na dobrý opruz uřadů. Kdyby se nas domluvilo víc, a atakovali nejaky vybraný úřad. Protože podle této nové směrnice je každý subjekt který schromažduje osobní údaje, povinný !zdarma! poskytnout odpověď na dotaz jaké udaje a proč je o mě shromažduje. Zaevidovat žádost a zaslat odpověď bez ohledu na to jestli o dané osobně někdy něco vedl či nikoliv. Dovedu si představit akci kdy se vetší množství lidí domluví a vyrobí tenhle dotaz. Jeden člen skupiny (ten který se nachází v dané lokalitě) si od nich zaslané žádosti vytiskne a odnese na podatelnu. A oni budou muset do 30dnů  všem odpovědět. Po měsíci to zopakovat, světe div se i ten který tam puvodně neměl žádný záznam by tam měl mít záznam že poslal předeslou žádost, protože i na ní přece byli osobní údaje. A tyhle žádosti musejí bý zaevidovány tudíž je to taky zběr osobních udajů:-))) Navíc každý ma právo požádat "bezplatně" o výmaz osobních údaju. Jsem zvědav jak to bude úřad provádět. U živých věcí si to asi obhájí že je "nevymaže". Ale co třeba u dlouhodobě hnijících? nebo u skončených?  No myslim že tohle celkem dobré pole působnosti pruzení úředního parazita :-)
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 16 Května 2018, 16:07:23 »

Citace
Dovedu si představit akci kdy se vetší množství lidí domluví a vyrobí tenhle dotaz. Jeden člen skupiny (ten který se nachází v dané lokalitě) si od nich zaslané žádosti vytiskne a odnese na podatelnu. A oni budou muset do 30dnů  všem odpovědět.

Tuším je pořád v platnosti návrh, aby GDPR pro úřady neplatilo. Dlouhodobý výsledek takové akce bude, že příslušné údaje nebude muset úřad poskytnout. Bude to jako se stošestkou - tak dlouho se úředníků ptali na platy, aby je nasrali, až to ústavní soud zatrhnul a teď musíte prokázat, že jste hlídací pes. To rozhodnutí je sice idiotské, ale když skutečně potřebujete něco zjistit, tak to komplikuje život.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 16 Května 2018, 17:01:24 »

uziv: návrh je návrh, ne platná norma. Proč by na úřady úřady neměl platit stejný metr jako na všechny? Tento DOS utok v papírové podobě lze učinit na libovolnou firmu. Tak proč by paraziti měli být chráněni vic než ostatní?
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 16 Května 2018, 20:13:40 »

Protože podle této nové směrnice je každý subjekt který schromažduje osobní údaje, povinný !zdarma! poskytnout odpověď na dotaz jaké udaje a proč je o mě shromažduje.
Ano to je pravda a pokud vím, zatím se to týká všech (kromě soukromého života fyzických osob) a i kdyby se to našim šmudlům povedlo ze zákona vyloučit, tak stále to lze překonat směrnicí EU, která přímou platnost bez ohledu na míru transkripce do našich zákonů.

Navíc každý ma právo požádat "bezplatně" o výmaz osobních údaju. Jsem zvědav jak to bude úřad provádět.
To je neúčinné. Asi jste přehlédl, že správce údajů je povinen je smazat, pouze pokud tyto údaje spravuje na základě soiuhlasu subjektu. Ale nevztahuje se to na situca, kdy je opraváněn tyto údaje spravovat a zpracovávát:
  • z institutu oprávněného zájmu (např. pokud budete někde veden jako dlužník, veřitel má oprávněný zájem vaši identifikaci vést)
  • pokud to potřebuje pro naplnění smlouvy
  • pokud je k tomu oprávněn ze zákona - což je tento případ
Viz: https://www.dpo4u.cz/l/zakonnost/

Na úřady a jejich spisy se vztahují skartační lhůty a pokud chcete, tak se dá velmi tvrdě jít po nich i bez ophledu na GDPR. Jen si počkáte 5 nebo 10 let. (omlouvám se za překlepy, není mi dobře)
« Poslední změna: 16 Května 2018, 20:15:27 od jakubb »
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 16 Května 2018, 20:41:14 »

to jakubb: však jsem psal že na živé věci se to nevztahuje:-)

navíc pokud někdo zpravuje vaše osobní údaje, a k ničemu je už nepotřebuje máte právo na jejich vymazání. Nevím sice kterým zákonem se řídí skartace spisů ze správních řizení, ale proč by měl uřad skladovat (tudíž vytvářet potencial o bezpečnostní incident) uzavřené spisy a zkončené případy po řadu let po tom.

No nic, ono se to nějak vyvrbí časem:-)

Teď je pro mě přednejší tenhle případ:-)
Až uspím děti sepišu tu námitku podjatosti. Kdyby někoho napadlo ještě něco budu moc rád:-)
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 18 Května 2018, 10:06:48 »

Tak jsem se snažil ten záznam anonymizovat a zkrátit ale nenašel jsem na to zatim vhodny software takze ho tu přikládám tak jak je, a snad do doby než to půjde do veřejné sekce něco najdu abych to předělal.
Něco jsem mezitím nastudoval. A teď si trošku nevím rady.
Jestli teď dát námitku podjatosti a odkryt karty(že si svědek nic nepamatuje a že mu SO napovídal) a nebo si počkat na vydání rozhodnutí na to se odvolat a postavit to na neřezkoumatelnosti rozhodnutí z téhož důvodu.
Poradí mi prosím někdo zkušenejší?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 18 Května 2018, 10:44:53 »

podjatost bych neřešil. Ten úředník není podjatý, ale neschopný. Napálil bych to až do odvolání.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 21 Června 2018, 23:22:31 »

Tak mi před deseti dny přístálo v DS rozhodnutí:-)
Vyporádání se s materiálním znakem udělali jako obvykle trapně "Daným jednáním obviněného je ohrožen zájem společnosti na bezpečnosti
a plynulosti provozu na pozemních komunikacích."
Sice si strážník nic nepamatuje ale správní orgán vychází z toho že je to logické.
Tak opice si nic nepamatuje ale přesto se jí věří. No vítejme v právním státě.

To si budu  muset přečíct ještě aspoň třikrát abych vůbec aspoň trochu pochpil co tim chtěl SO vůbec říct.

Je zvláštní že se odkazují na to že sem neuvedl do opičího uředního záznamu co jsem konkretně nakladal či vykládal, ale při dvou jednáních se na SO nezeptal.

No nic přídávám sem originál rozhodnutí. (anonymizuji to až před přesunem do vyřešených)

Kdyby jste si tam někdo všiml něčeho zajímavého budu vděčen :-)
IP zaznamenána