30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování v zóně bez lístku, karty  (Přečteno 3123 krát)

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Parkování v zóně bez lístku, karty
« Odpověď #15 kdy: 07 Ledna 2018, 21:51:19 »

Pokud byl příkaz dodán do cílové DS (a tím k dispozici k vyzvednutí) 20.12., pak lhůta pro řádné vyzvednutí končila 30.12. (což je sobota a zároveň výpadek). Pokud výpadek DS zatím necháme stranou a budeme uvažovat dosavadní výklad NSS, tedy že v případě DS fikce doručení nastává i o víkendu (což se možná pod vlivem NS Plsn 1/2015 ještě změní), znamená to, že příkaz byl doručen 30. 12. 2017. 8denní lhůta na podání odporu tedy končí 8. 1. (osmý den je neděle, tedy se konec posouvá).

Pokud jste tedy odpor podal dnes, bylo to včas a výpadek není třeba řešit. Pokud by to bylo pozdě, tak byste měl žádost o určení pozdějšího data doručení resp. o zmeškání lhůty podat hned, ideálně zároveň s úkonem, kvůli kterému to děláte (tj. zde spolu s odporem). Není možné podat jen odpor a čekat na reakci úřadu, ten až se ozve, že má úkon za opožděný, tak už typicky bývá lhůta podle § 41 pryč.
IP zaznamenána

vena03

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 10 Ledna 2018, 15:46:41 »

Děkuji za vysvětlení, převážně věci s žádostí o určení data doručení, uschovám si to pro případné využití jinde i když pravděpodobnost, že mi opět bude cokoliv doručeno v den výpadku DS je, řekl bych, mizivá. Zároveň jsem rád, že mohu být klidný a lhůtu jsem stihl.
PS: Stejně se udivuji, jak jsem dospěl k tomu, že jsem odpor nestihl podat v 8denní lhůtě.
IP zaznamenána

vena03

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 24 Ledna 2018, 22:18:58 »

Došlo vyrozumění o pokračování řízení a provedení důkazů.
IP zaznamenána

vena03

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 01 Března 2018, 09:25:26 »

Tak už přistálo rozhodnutí, v blízké době zajistím spis a zároveň vyšlu blanketní odvolání, které na základě spisu nějak zkusím sesmolit. Zatím věci z rozhodnutí, které se mi moc nelíbí:
A)Klasický vzor, kde jedou ve stylu, přepíšu jména, data..., stejně tam ten hajzl parkoval, tak ať platí
B)Tvrzení o udání Helmuta jako účelovém
C)Fotky z první části spisu byly nečitelný
D)Odkaz na judikát NSS č.j. 4 As 101/2015-29, což jde proti novější metodice MD, kterou SO I. asi nezná
E)Nejsem si zatím úplně jist, ale 2x se nepokoušel kontaktovat Helmuta, pouze jednou

Edit: Pro ujištění, počítám dobře, že poslední den na odvolání je 3.3.(což je sobota)>5.3. nejbližší všední den.
« Poslední změna: 01 Března 2018, 09:30:52 od venifko »
IP zaznamenána

vena03

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 13 Března 2018, 11:14:12 »

Tak se začínají dít zvlaštní věci...

Blanket s honosnou lhůtou 20dní, dva dny na to cosi do datovky "Výzva k odstranění vad podání  - odvolání" (ještě nevyzvednuto) a přesto dnes další s názvy "Rozhodnutí-IZ" a "Sdělení". Zdá se mi to? Nebo opravdu SO2 dostal od SO1 odvolání, které bylo označeno za vadné a už to vše během ani ne 10 dnů stihl projednat a rozhodnout?

edit: Ještě mne teď napadá varianta ouřady trolla. Žádal jsem o kopii spisu dle InfZ do DS a tak je možné, že se pokusil zneužít zkratky a nalákat mne do datovky.
« Poslední změna: 13 Března 2018, 11:15:57 od venifko »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 14 Března 2018, 17:00:04 »

To bude něco jiného.. i když by to SO1 poslal dál tak SO2 tak rychle nerozhodne..
IP zaznamenána

vena03

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 19 Března 2018, 01:57:19 »

To bude něco jiného.. i když by to SO1 poslal dál tak SO2 tak rychle nerozhodne..
Jo, je to zamítnutí spisu dle InfZ do 5 dnů chcou doplnit odvolání, divný je, že spis zamítli i když ho běžně posílají do datovky.
IP zaznamenána