Já před Mrázovkou asi pětkrát zažil semafory a červenou a jednou snad dokonce i závoru, kdy se tam vůbec nedalo vjet, ale jiné číslo na značce než 70 nikdy 
Já jsem tam 50 viděl už několikrát, většinou bez zjevné příčiny, někdy kvůli koloně, takže se snažím dávat pozor. Když mě tam v červenci změřili (69 po odečtení chyby měření), tak zrovna nic mimořádného nebylo, jel jsem zcela normálně. Co bylo na značce jsem si po měsíci nevzpomněl. Ani ze spisu jsem nezjistil, proč měla být 50, odkdy dokdy (nezapnuli ji až když už jsem byl v příslušném úseku?).
V mém případě jsou ještě vtipné komplikace - nejsem provozovatel, tím je můj otec, který je ale konformní (všechno by nejradši zaplatil, aby neměl problémy). Stěží jsem ho dokázal přesvědčit, ať nahlásí mě, což jsme udělali. Stejně pak poslali Příkaz o pokutě jemu (!), a když jsme podali odpor, pozvali si ho k podání vysvětlení (!). To jsme jim vysvětlili, že si můžou strčit někam (písemně, nikam nešel).
Mě zároveň poslali, ať se napráskám i sám, což jsem udělal (upravil jsem příslušný formulář, aby odpovídal skutečnosti - NEjsem si vědom svého protiprávního jednání...), pak samozřejmě Příkaz mě, odpor, ústní jednání. Tam jsem se dozvěděl, že nemají nic jiného, než fotky auta, změřenou rychlost, a údaj o nejvyšší dovolené rychlosti 50, ale jenom jako číslo u fotky auta, bez dalšího důkazu. U ú.j. říkám, že skutek (jel jsem tam tehdy) je prokázán, ale není prokázáno, že by byl přestupkem. Chci to rozseknout na jediné čisté možnosti z. 361/2000Sb. § 125f, odst. 4b.
Musel jsem se napráskat, jinak by šel táta do SPRDELe, a protože se bojí potíží, tak by chtěl zase všechno zaplatit. Nevím, jestli by se mi podařilo ho přesvědčit, abych ho zastupoval... Stejně možná zkusí SPRDEL, a budu jim to muset vsvětlit... Takhle náš právní systém chrání rodinné vztahy (proč vůbec máme "osobu blízkou"). Prostě se uzákonily úplatky (určené částky) a vydírání (když nezaplatíš, bude mít tvůj syn/otec/... problémy). Největší problémy pak mají ti nejpoctivější (nic nevymýšlejí, říkají jen pravdu). Nebo mám všude jezdit třicítkou, pro jistotu? Absurdní.