::::: To bych se u nás utroubil být tak citlivý.
Taky troubím spíš míň často, ale když už vůbec, tak důrazně a dlouho (posledně mi to hodil 3 dny nazpět na D8 nějaký nešika, co se vlekl za kamionem 80kou, dost těsně těsně před čumák, jel jsem v levém tak 170 a on se zrovna rozhodnul předjíždět a patrně vůbec nekoukal do zrcátek).
::::: Na té silnici jde právě o přehled a předvídavost a taky hlavně dost tolerance.
O tom žádná, určitě zbytečně nevytrubuju na auta s nálepkou "Z", maminy s "ditě v autě", apod. Vlastně pokud popřemýšlím, pak většinou troubím na dementní kamioňáky. Nebo na cyklisty, když jedou dva vedle sebe, zabírají půlku silnice a odmítají akceptovat fakt, že je za nimi auto.
:::: Jezdím určitou trasu asi 100km po 11tce, tam a zpátky, asi tak 10x do měsíce posledních 8 let, takže znám každý kámen u cesty a někdy se přistihuju, že ostatní řidiče, kteří tam jedou třeba poprvé, posuzuju z mého pohledu(tady jde vidět předjížděj, tady se dá ject rychlejc, nebo začínám ze zatáčky předjíždět o pár sekund dřív, protože to mám najeté , a řidič předemnou se nekoukne do zrcátka prostě proto, že nečeká, že někdo rychleji zareaguje a vjede mi tam... ) A potom si vzpomenu jak jsem tam jezdil já když sem tam jel poprvé

Tohle znám taky, na trasách, které mám xkrát projeté mám tendenci posuzovat ostatní řidiče vlastní optikou. Fakt je, že kdo tam jede prvně, nezná jednotlivé zatáčky, místa, kde se dá předjet, popř. kouká do navigace. atd.... může působit, jako brzda provozu. Tady se snažím být taky tolerantní.