Tak před pár dny uplynul rok od spáchání a souhrn je tedy následující
1) Anonymver ... cca po 2 měsících - nedoporučeně - ignorováno
2) Strafver ... cca po 4 měsících - nedoporučeně - ignorováno
3) Strafver ... cca po 6ti měsících - doporučeně - převzala sousedka - ignorováno
4) Mahnung cca po 8mi měsících - nedoporučeně - ignorováno
Od té doby zatím nic, nepředpokládám, že se ještě něco stane. Řekl bych, že věc je pro mě uzavřená, rok je rok a i když oni mají pokutu za doručenou, ve zkutečnosti doručená není a kdyby přišlo na lámání chleba, tak je předpokládám "no way to loose" ...
V Rakousku jsem během té doby byl normálně svým "pokutovaným" autem, ale nikdo mě nestavěl, tak nedokážu říct.
No a minulý týden na mě něco bliklo ve Francii v tunelu, tak dám zase vědět 
Díky všem za rady a komentáře 
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, jak se vám to vyvíjí dál?
V Rakousku zřejmě zrychlili vyřizování.
U mě průběh následující - zatím:
1) Anonymverfügung.... 6.9. (došlo cca.14.9.)-následně jsem odpověděl následující (17.9.)
Vážení, dne XXXXX byl na mou adresu doručen dopis, na kterém jste byli uvedeni jako odesílatelé. Vzhledem k tomu, že dopis byl doručen obyčejnou poštou, není zaručeno, že jste byli jeho odesílateli. Pokud jste jeho odesílateli nebyli, považujte, prosím, níže uvedené informace za bezpředmětné. Pokud však jste odesílateli zmíněného dopisu, sděluji k této věci následující. Předesílám, že komunikuji v českém jazyce, kterýžto je úředním jazykem České Republiky, jejímž jsem občanem. Jiný jazyk bohužel neovládám (překlad googlem jsem jim poskytl). Děkuji za pochopení. Je pravda, že jsem (a v době domnělého spáchání přestupku jsem byl) provozovatelem vozidla SPZ XXXXX. Pro účely dalšího šetření vás tímto žádám o: • doložení certifikátu radaru, resp. zařízení, kterým byla naměřena uvedená rychlost • zaslání fotografie řidiče (v inkriminovanou dobu cestovalo ve voze více osob) • doložení způsobilosti obsluhy k měření • doložení tolerance měření • doložení povětrnostních podmínek měření • doložení prokázání přestupku Pro další komunikaci, prosím, používejte doporučený dopis nebo datovou schránku. V opačném případě si nemohu být jist, zda komunikace přichází od uvedeného odesílatele (tedy od vás) a zda nebudou mé údaje zneužity. S pozdravem,
2) Strafverfügung .... 16.10. (došlo cca. 19.10.)Jen nevím, jestli je lepší nereagovat nebo poslat stejnou odpověď jako na první výzvu.
Pokud výsledkem bude platební rozkaz, který nebude vymahatelný a klidně po 3 letech bude promlčený, tak s tím problém nemám.
Přes Rakousko jezdím 12let pravidelně a podle předpisů. Pokutu jsem nikdy nedostal. Tentokrát jsem jel v pravém pruhu po městském okruhu v Linci,ve vláčku rakouských automobilistů a přijde mi dopis bez fotky bez ničeho. Navíc limity byly průběžně měněny od 80 do 110kmh na světelných návěštích. Kdybych někde uháněl, tak neřeknu. Možná jsem jel rychleji, ale při pátečním provozu jsem rozhodně patřil k těm pomalým v pravém pruhu a mezi domorodci. A pokud se úřad ani neobtěžuje odpovědět na můj dopis, tak opravdu nemám ochotu jim do rozpočtu přispívat.
Díky za rady a zkušenosti