30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Diskuze k nadýchání x krev  (Přečteno 742 krát)

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
Diskuze k nadýchání x krev
« kdy: 15 Srpna 2017, 13:41:30 »

http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2011/0120_9As__110_20120425085718_prevedeno.pdf
Ve stare uprave by to poroslo, v nove to dle meho nepravniho posouzeni spis neprojde... nebo kdyz, az na nejakem vyssim levelu a ciste z technickeho pohledu u soudu.
Nechci urednikum naseptavat, nebudu psat proc, treba Vam to povi nejaky pravnik zde...

PS: kdyz davate odkaz, odstrante ten balast od googlu...
https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j&url=
http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2011/0120_9As__110_20120425085718_prevedeno.pdf
&ved=0ahUKEwiR2cKZitnVAhWBIpoKHWX2AXsQFggrMAI&usg=AFQjCNGOBWbjA6so3HazE1w5GAAioR-GBQ
« Poslední změna: 16 Srpna 2017, 14:42:51 od enzym »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Diskuze k nadýchání x krev
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2017, 14:04:17 »

OT dotaz na právně ohrabané matadory: Obstála by argumentace žaolobkyně M.S. v naprosto shodné věci v současné době ve světle změny zákona § 20 odst. 3 zákona č. 65/2017 Sb.?
§ 20 odst. 3: Spočívá-li orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem v dechové zkoušce provedené analyzátorem alkoholu v dechu, který splňuje podmínky stanovené jiným právním předpisem, odborné lékařské vyšetření se neprovede.

Vždyť policisté ani nemají povinnost podezřelého k provedení odbordelné zkoušky neprodleně dopravit a zařídit odběr krve. Pokud by si to podezřelý nějak zařídil sám (cizím odvozem, protože ŘP má zadržený), tak není jisté, zda by výsledek byl připuštěn jako důkaz, protože 20 odst. 3.

EDIT: Zkoušel jsem dohledat, o co jde v odkazovaném §16 odst. 2 zákona o silničním provozu, ale ten se již od pravěku svého vzniku zabývá objížděním a odstavce nemá. Co mohl mít NSS na mysli? Nicméně podle zákona o policii § 67 odst. 4 zákona č. 273/2008 Sb. Odběr krve musí být proveden, požádá-li o to osoba podezřelá z přestupku.....

Mohlo by se jednat o nepřímou novelizaci (nemám právní potuchy), kdo je tedy silnější pes*, Zákon o policii či Zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek?

<pokus o humor>* http://martin-kolacek.cz/content/jak_jsem_zjistoval_zda_silnejsi_pes_mrda.pdf</pokus o humor>
« Poslední změna: 15 Srpna 2017, 14:23:40 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2017, 14:18:01 »

Takže co s tím? Po pozitivním výsledku na detektoru pralinek odmítnout další foukání a požadovat krev?
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2017, 14:37:11 »

Takže co s tím? Po pozitivním výsledku na detektoru pralinek odmítnout další foukání a požadovat krev?
Pokud se nepletu, tak uz to tu bylo, ze pralinky vlastne uz od ~1.1.2017(?) bezbolestne odmitnou nemuzete(~50K?) a krev si platite, tak jako tak...
enzym: diky za presun
« Poslední změna: 15 Srpna 2017, 16:59:03 od fu »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 15 Srpna 2017, 16:04:09 »

Rději jsem přesunul do kuchyně, pan fu má pravdu, proč napovídat.

Dva dotazy
1. k členům HC: stačí v kuchyni?
2. Pokud zní odpověď "stačí kuchyň", udělit práva (pouze pro toto vlákno) uživateli gumidos? Přijde mi, že se snažít být po právní stránce aktivní. Jak moc je v obraze či mimo nedokáži posoudit.

EDIT: Reakce došla jediná, takže odpověď na obě otázky zní ANO.
« Poslední změna: 16 Srpna 2017, 14:42:30 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 15 Srpna 2017, 21:37:37 »

Pokud se nepletu, tak uz to tu bylo, ze pralinky vlastne uz od ~1.1.2017(?) bezbolestne odmitnou nemuzete(~50K?) a krev si platite, tak jako tak...
nebylo to tak, že neodmítáte foukat, nýbrž nesouhlasíte se způsobem provedení ?
čili foukat se nechce, na krev ano
samo podmíněno tím, že víme, že jsme do 0,2
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16 Srpna 2017, 14:40:06 »

Právě od 1.7. myslím už nemůžete odmítnout způsob vyšetření.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16 Srpna 2017, 14:45:51 »

Odmítnout můžete, ale platíte si sám i v případě negativního výsledku, srv. § 24 odst. 4 zákona č. 65/2017. Toto ustanovení již v kolizi se Zákonem o polucii není.
IP zaznamenána

naftaman

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 16 Srpna 2017, 20:56:39 »

A jak v prípade že sa snažíme podrobiť dychovej skúške, ale pre zdravotné ťažkosti to nejde a nedarí sa. Neviem či už všetci policajti v čr používajú ten prístroj bez náustku kde človek len trochu fúkne bez námahy
IP zaznamenána

naftaman

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 16 Srpna 2017, 21:16:38 »

To považujem za schodné riešenie, keďže sa skúška musí opakovať, a najmä nesmie byť alkohol v ústach menej ako 15 minút pred vykonaním skúšky.
Keby chcel niekto aj toto prvé meranie považovať za relevantné, hneď pri prvej možnosti spomenúť konzumáciu Mila rezov alebo ústnu vodu.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 16 Srpna 2017, 21:32:02 »

A jak je to s cigaretama? Minule mi chtěli dát dejchnout ale měl jsem zrovna zapáleno, řekli že počkaj pět minut po vykouření a pak mi dají dejchnout.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 16 Srpna 2017, 22:32:29 »

A jak v prípade že sa snažíme podrobiť dychovej skúške, ale pre zdravotné ťažkosti to nejde a nedarí sa. Neviem či už všetci policajti v čr používajú ten prístroj bez náustku kde človek len trochu fúkne bez námahy
Co jsem hledal, bez naustku to pouze sdeli pozitivitu ci negativitu, pak se musi provest mereni s naustkem... mate-li jine info, sem s nim.
IP zaznamenána

naftaman

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 17 Srpna 2017, 07:54:23 »

Nemäm, mal som tú skúsenosť raz a iba mi oznámili že nula.
https://youtu.be/kr3LTCo4_tM živý príklad, nakoniec sa mu podarilo, ale astmatik by to nedal, v takom prípade by si tiež musel vyšetrovaný zaplatiť odber krvi?
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 17 Srpna 2017, 08:14:04 »

Nejen astmatici, třeba takový reflux, nebo chronický zánět taky udělá své. Jinak pán je boží, škoda pak té srazené chodkyně.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 17 Srpna 2017, 14:33:40 »

Co jsem hledal, bez naustku to pouze sdeli pozitivitu ci negativitu, pak se musi provest mereni s naustkem... mate-li jine info, sem s nim.

Ukazují i hladinu alkoholu, trubička se používá pouze pro usměrnění toku vzduchu, například kdyby silně foukal vítr a foukali jste jen na elektrodu, může se stát, že nafoukáte méně. Použitím trubičky se zabrání interakci vyfukovaného vzduchu s okolním prostředím a zároveň nemůžete "přefoukat".
IP zaznamenána