Tak se mi ta věc pěkně zkomplikovala... Podal jsem včas odpor - elektronicky ( podepsán kvalifikovaným certifikátem) a včera došel dopis od soudu: že prý je podpis neplatný a tudiž odpor není přijat ( a poslali to doporučeným dopisem) .
Vznesl jsem dotaz na ICA.CZ, kde jsem použil naprosto stejný podpis a zde mi napsali:
Dobrý den,
tento e-mail je v pořádku podepsán kvalifikovaným certifikátem, pokud jste jim podepsal e-mail stejně jako nám, tak nevidím problém.
Certifikát obsahuje i IK MPSV – což je identifikátor pro komunikace se Státní správou ČR.
Váš kvalifikovaný certifikát SN=xxxxxx vydaný dne 25.1.2017 a platný do 25.1.2018 je vydán v souladu se zákonem č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu.
Podle § 11 odst. 3) je pomocí něj možné vytvořit tzv. uznávaný elektronický podpis, který dle odst. 1) téhož paragrafu je nutné použít pro podepisování úkonu vůči státu. Certifikát a pomocí něj vytvořený uznávaný elektronický podpis je tedy plně v souladu s legislativou ČR.
A shodou okolností jsem ten den posílal na Městský úřad Šlapanice žádost o fotku z radaru, také elektornicky s tím stejným podpisem,
a tento úřad mi zpětně poslal :
Dobrý den,
Vaše podání ve věci "Žádost o doplnění údajů na Výzvu provozovateli vozidla", které jste 23.08.2017 22:31:15 zaslal(a) na adresu
e-podatelny, bylo po kontrole všech náležitostí elektronickou
podatelnou 24.08.2017 08:50:03 přijato pod číslem jednacím xxxxx/2017 do spisové služby.
Děkujeme Vám za důvěru.
Městský úřad Šlapanice
A od justice jsem po odelání dostal tohle:
Vaše podání ve věci "Odpor" s evidenčním číslem 7eadd17d-214e-4015-a98b-bcc8b555d9f1 a s běžným číslem xxxxx/2017 bylo doručeno dne 23.08.2017 22:42:21.
Bylo podáno elektronicky e-mailem.
Počet zaslaných dokumentů (příloh) v obálce podání: 0
Následně bude provedena kontrola datové zprávy ve smyslu vyhlášky č. 259/2012 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby.
Městský soud v Brně
Tak teď nevím, kdo má pravdu s elektornickým podpisem ( já ho používám na FU,MSSZ, VZP, magistráty.. a všude ho vždy uznali...
A pokud tam je tedy nějaký problém , tak jestli je ještě nějaká cesta co teď nebo už si exekutor chystá pytel a přijde mě vybílit?
Nechápu, že justice neposlala druhý den po přijetí elektronicky informaci, že je tam problém z podpisem a mohl jsem to včas řešit.
To je fakt blbákov tahle státní zpráva