Ne, že by se to technicky nepovedlo, úředníci to nejspíše ani nehledali (nezkoušeli odeslat datovou zprávu, dle jejich tvrzení vás pouze nenašli v seznamu, což maximálně tak svědčí o jejich neschopnosti).
Obávám se, že chybně vypracovaný příkaz a následné pokračování v řádném řízení je zcela v pořádku a připravuje vás o výše zmiňovaný bonus, neboť uložení příkazu k úhradě pokuty je dispozitivní (§90 odst. 1 zák. č. 250/2016 Sb. stanoví, že správní orgán může o přestupku rozhodnout příkazem = nikoliv musí). Jako účastník řízení tak nemůžete (po stránce právní) předpokládat, že první úkon, který správní orgán učiní, bude vydání příkazu a nevzniká vám tak nárok na to, abyste zaručeně dostal "příležitost" zaplatit pokutu v příkazním řízení.
Bohužel mě tedy nenapadá, jak prvotní pochybení úřadu využít ve váš prospěch. Třeba někoho ze zkušených matadorů napadne nějaká argumentace, proč když už SO příkaz vydal ho měl vydat správně.
A pokud ne, nevěšte hlavu, úředníci jsou většinou pitomci (to dokládá i dosavadní průběh řízení) a nadělají spousty chyb, třeba se ještě nějaké dočkáte.
Mezitím doporučuji prostudovat tematiku lidarů a jejich neplatného měření - začít můžete například tímto videem
https://www.youtube.com/watch?v=pVdjZE2YhLE a pokračujte na tomto fóru.
Zároveň bych zapřemýšlel nad tím, jak jim omlátit o hlavu jejich argumentaci o materiálním znaku, například že překročení rychlosti o 10 km/h nijakým způsobem nenarušuje plynulost provozu.
Strávil jsem teď asi půl hodiny procházením ulice Jablunovská, ale nepodařilo se mi najít místo, kde přesně MP měřili - mohl byste ho prosím upřesnit? (Ideálně pomocí píchnutého bodu v mapy.cz)