30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Mlhovky - prikaz  (Přečteno 4540 krát)

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
Re:Mlhovky - prikaz
« Odpověď #15 kdy: 29 Června 2017, 12:34:28 »

Známý dost riskuje. Pamatuju si, že pár lety utrpěl takovýhle vychovávat průstřel pánve od frajera, co měl jednu ruku dlouhou -
 uznáno jako nutná obrana.
Neprijde k vam, s tim, ze dostanete po cumaku, proste prijde, zepta se co delas s tema mlhovkama a kdyz neprijde odpoved typu:... je prominte, zustaly mi svitit .. uz ji dotycny ma, otoci se a jde pryc.
Tahat kver, kdyz utok pominul asi nema cenu, nutna obrana to uz nebude.

Uz sedel, tak mu to je asi celkem jedno.

Svetla do mlhy jsou urcena na sviceni v mlze - neresi se tam tolik oslnovani protijedouciho vozidla, protoze dochazi k vyssimu utlumu prave v te mlze, je tam jina geometrie, obvykle tam neni stinitko apod. - zalezi to na vyrobe, konstrukci a serizeni svetlometu.
fog light http://www.tyden.cz/obrazek/4a48b4c42837e/bmw-4a48b7c7d0225.jpg

na dokreslenou:
Žádné ze stávajících dálkových nebo tlumených světel není vhusté mlze dostatečněúčinné. Světlo proniká mlhou špatně, protože se na drobných kapičkáchvody láme a odráží. Proto se před vozidlem vytváří neprůhledná clona.. Čím je světlo světlometů intenzivnější, tím je clona před vozidlem méně průhledná a navíc oslňuje.
http://docplayer.cz/5296205-Osvetlovaci-navestni-a-signalizacni-zarizeni-motoroveho-vozidla-zakladni-pojmy.html

« Poslední změna: 29 Června 2017, 12:39:41 od fu »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 29 Června 2017, 13:16:25 »

Čím je světlo světlometů intenzivnější, tím je clona před vozidlem méně průhledná a navíc oslňuje.

Ovšem velmi záleží na tom jak vysoko sedí řidič a jak vysoko jsou světla. Čím je tento výškový rozdíl větší, tím méně odraz od mlhy oslňuje.
Proto se mlhová světla umísťují co nejníže.
IP zaznamenána

asmodeus

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 29 Června 2017, 14:19:24 »

Zkuste si zjistit, jak je to s mlhovkami. Některé mlhové světlomety jsou homologované i jako denní svícení (mají v tu chvíli sníženou svítivost) a pokud na Váš typ vozu existují, tak máte vyhráno - v té době na voze byly, pak Vám je ale ukradli, tak jste tam dal běžná, sériová mlhová světla.
Pokud nemá úřad ve spise fotografie, mohla by to být cesta.
IP zaznamenána

Derek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 29 Června 2017, 18:57:35 »

Člověk jde pro radu procesní a dostane dostatek moralizujících soudů na zbytek roku  ;D
Půlka února na bohem zapomenutejch silnicích II. a III. třídy v půl jedenáctý v noci a já se mám stydět za zapnutý mlhovky...  ::)
Takže jestli se můžem vrátit k tématu

@asmodeus: ano, právě tímto směrem bych to chtěl i argumentovat, respektive podobným.
Špatně nakódované mlhovky-denní, které nevypnuly po rozsvícení potkávaček. Nicméně se až teď dočítám, že tohle (mlhy ~40-60%) stejně nelze legálně  :-\

Fotografie-video tam na 90% opravdu budou, zkusím zajistit.
Nicméně kvůli vzdálenostem a času to potřebuju celé hrát na dálku (DS atp.), tak uvidíme.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 29 Června 2017, 19:39:48 »

Radu procesní jste dostal a klidně další dostanete až bude od vás další info, to že ale je svícení mlhovkama prasárna je prostě holý fakt, třeba dneska v Praze v hustém dešti ty přední mlhovky byly vážně super, o zadních ani mluvit nebudu.

Zrovna tak mě otravujou lidi co nedávají blinkr, i těm poradím ale zároveň poznamenám že to je prasárna.

To že jste měl špatně nakodované mlhovky je hezké ale reakce bude že jste si to měl dát dopořádku a nejezdit s tím. Navíc se tím přiznáváte že jste měl opravdu zaplé.

Záleží jaké jsou důkazy, pokud bude jasné že jste svítil tak doporučuji zažádat aby vám prokázali jaké bylo ten den a na tom místě počasí a jaká byla viditelnost a aby vám tím prokázali že jste tedy neměl svítit.

Pokud nemají zaznamenáno (což si myslím že nemají) tak prostě tvrdit že jste mlhovkama nesvítil protože je na autě ani nemáte.
IP zaznamenána

Moto007

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 29 Června 2017, 22:12:16 »

(4) Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.   

Nebyla náhodou mlha, sněžení nebo hustý déšť?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 29 Června 2017, 22:14:41 »

Tak to je z principu vyloučeno. Za těchto podmínek fízlové zásadně nefungují. Zcela určitě bylo slunečno, bezvětří a aspoň +15. To jsou ty správné podmínky, kdy je nutno kontrolovat.
IP zaznamenána

Derek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 29 Června 2017, 22:31:38 »

Well, předmětná citace z příkazu, která mi trochu bere vítr z plachet to rozporovat.

Citace
Videozáznam z kamery služebního vozidla Policie ČR prokazuje, že vozidlo obviněného projelo okolo
stojícího vozidla policie, kdy je ze záznamu jasně vidět, že na vozidle měl zapnutá světla do mlhy. Po
průjezdu vozidla obviněného okolo stojícího vozidla policie, se policejní vozidlo rozjelo za vozidlem
obviněného, kdy z jízdy policejního vozidla za vozidlem obviněného je z kamerového systému dále
zřejmé, že zadní světla do mlhy užita nebyla. Vozidlo obviněného následně zastavilo a policisté
provedli silniční kontrolu. Dále je z videozáznamu prokázáno, že v uvedeném místě a čase byly
rozhledové poměry velice dobré a nebyly zhoršeny mlhou, sněžením nebo deštěm.

Lze ze zkušeností ostřílenějších odhadnout jestli je to jen blaf? Mně se to tak bohužel nejeví...

Poprosím taky raději o přesun do neveřejné sekce. Děkuji

Zrovna odesílám DS žádost o spis, tak uvidím víc, jen se budu muset rozhodnout, jestli jít do odporu a zdražení o litr i naslepo :)
IP zaznamenána

Moto007

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 30 Června 2017, 20:53:42 »

Ještě dotaz: Nepoužíval jste náhodou stěrače?
IP zaznamenána

Derek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 02 Července 2017, 21:03:47 »

To je samozrejme dost pravdepodobne (unor, noc), ale najisto to nereknu a uz vubec ne jestli primo v dobu potencialniho videozaznamu.
IP zaznamenána

Derek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 13 Července 2017, 20:53:21 »

Žádostí o spis do DS jsem zatím docíl jen zaslaní Oznameni o vysi uhrady za poskytnuti informaci, které jsem dostal dnes.
V tom se ale právě chlubí videozáznamem.

Můj dotaz směřuje k nějakému střízlivému zhodnocení šancí na úspěch v tomhle případě.
Na jednu stranu si za litr navíc docela rád zabojuju a zkusím taktiku do dalších zásadnějších střetů, na druhou stranu je otázka jestli je tam prostor na nějakou smysluplnou obranu. Rozporovat povětrnostní podmínky, respektive požadovat jejich doložení je asi tak vše co se bude dát vymyslet. Ouřada bude pravděpodobně rychle hotov díky videu, u kterého ale nedokážu posoudit možnou kvalitu a vypovídací hodnotu při natáčení v únoru kolem 22:30.
Ergo to pak možná zkusit natahovat, ale i když od spáchání k příkazu to bylo víc jak čtyři měsíce, tak teď už sebou asi mrskne a netuším jestli se lze dostat aspoň na dohled prekluze i za předpokladu odvolání na SčKraj :)

Čas na poslání odporu mi dnes končí, tak musím udělat rychlé rozhodnutí :D
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 13 Července 2017, 22:08:10 »

Tak stř. kraj vám hraje do karet, tam je šance na prekluzi veliká, já bych se nevzdal ale je to na vás

EDIT: S úřadem komunikujte pozemní poštou, je to pomalejší než DS
« Poslední změna: 13 Července 2017, 22:44:40 od t4455 »
IP zaznamenána

Derek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 13 Července 2017, 22:24:28 »

Podáno :)

Poprosím o přesun do Kuchyně.
Jakmile budu mít něco dalšího k věci, postnu.
IP zaznamenána

anon

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 01 Srpna 2017, 13:50:53 »

Teda tohle mi fakt nedá... Vás zapřísáhlý anti-mlhovkáře bych fakt rád potkal někde v severní Evropě v zimě u moře. To musí bejt ale "zábava".  ::)

Apropo, chápu, že někde ve městě v noci je to nepříjemný, ale uplně stejně nepříjemný jsou debilně seřízený světlomety na nějaký starý kraksně nebo na naloženým autě. Zajímalo by mě jestli při tomhle taky hned vyskakujete z auta a školíte...  ::)
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 01 Srpna 2017, 14:39:54 »

Až to do Vás někdo napálí jen proto, že jste ho oslnil, tak pak tu nechoďte brečet. Ano, napsal jste to jinak zcela správně, „uplně stejně nepříjemný jsou debilně seřízený světlomety“. Mlhovky se mají používat jen a pouze když je k tomu skutečný důvod (snížená viditelnost za deště, sněhu či v mlze — tedy ano i například v severní Evropě v zimě u moře…).
IP zaznamenána