30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 13 14 [15]

Autor Téma: [LOST] Alkohol 0,33 a 0,34 řp. neodebrán - již pokročilejší fáze  (Přečteno 26584 krát)

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Alkohol 0,33 a 0,34 řp. neodebrán - již pokročilejší fáze
« Odpověď #210 kdy: 14 Června 2018, 12:04:50 »

Jinak co jsem si všiml, tak u datovek, pokud se jedná o doplnění, či jiné oznámení, tak to většinou posílají obyčejně. Pokud jde o rozhodnutí, tak to posílají doporučeně, do vlastních rukou. Tedy předpokládám,že tam něco bude. Vlastně ani nevím, jak k tomu Kraj teď přistupoval. Jestli jen potvrdí verdikt první instance a doručením odovlateli je to tedy potvrzeno. Nebo se to vrací úřadu, který jako znova vystaví to rozhodnutí. To nyní netuším.
Rozhodnutí a předvolání do vlastních rukou doručovat musí, ostatní písemnosti nemusí, ale můžou (§ 19(5) SprŘ), tedy striktně vzato z toho, že je zásilka do vlastních rukou, neplyne nic (naopak z toho, že není, plyne za předpokladu správného postupu SO, že nejde o rozhodnutí). Nejspíš to ale rozhodnutí bude.

Pokud jde o zamítnutí odvolání a potvrzení rozhodnutí, účastníkovi se doručuje jen rozhodnutí SO2, to nabyde právní moci okamžikem doručení a současně s tím je pravomocné i původní potvrzené rozhodnutí (někdy se to bere tak, že ty 2 správní akty - původní rozhodnutí a jeho potvrzení, tvoří dohromady jeden celek). Interně SO2 vyčká na dodejku, založí ji do spisu a vyznačí na stejnopisu svého rozhodnutí ve spisu doložku PM a svůj spis uzavře, opis svého rozhodnutí (včetně data PM) zašle SO1 spolu se zapůjčeným prvostupňovým spisem. SO1 si následně odvolací rozhodnutí založí do spisu, na svém rozhodnutí si vyznačí PM a pak koná další kroky vázané na právní moc a výkon rozhodnutí (vymáhání pokuty, oznámení na registr řidičů, body ...).

IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #211 kdy: 10 Července 2018, 18:32:51 »

Díky všem. 23.6 vyzvednu a okamžitě to dám sem.

?
IP zaznamenána

michae-l

• Zobrazit profil
« Odpověď #212 kdy: 09 Srpna 2018, 10:18:38 »

Bylo to jen potvrzení krajského soudu a zamítnutí odvolání, s tím nešlo nic dělat. Nyní mě čeká teda rozhodnutí, které si vyzvednu zítra 10.8.2018. To jsem pak dám. Bude to patrně to samé co jsem, zde již dával. A nejsem si jist, zda-li to tedy bude mít možnost nějakého dalšího řešení.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #213 kdy: 09 Srpna 2018, 15:02:09 »

Jestli platí tohle:

datum spáchání 15.6.2016

..tak už to je skoro 2 měsíce promlčené.
IP zaznamenána

michae-l

• Zobrazit profil
« Odpověď #214 kdy: 10 Srpna 2018, 15:19:46 »

Jestli platí tohle:

datum spáchání 15.6.2016

..tak už to je skoro 2 měsíce promlčené.

No to platí. Ale krajský urad stihl do 15.6.2018 své vyjádření ještě poslat. Resp. potvrdil rozsudek první instance. Vyzvednuto bylo až po 15.6.2018, ale jak tady pánové píšou, datum vyzvednutí nehraje prej roli. Pokud to stihli poslat před, tak vyzvednutím později to nijak neprodloužím.

Nebo nevím :-(
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #215 kdy: 10 Srpna 2018, 15:21:45 »

Nikoliv. Závazné je datum doručení.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #216 kdy: 10 Srpna 2018, 15:53:47 »

michae-l: Konkrétně tady jde o datum doručení rozhodnutí.. jestli 15.6. nebylo doručené rozhodnutí odvolačky tak bylo promlčeno.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #217 kdy: 10 Srpna 2018, 16:08:28 »

Vložte sem ty dokumenty, jinak je to o dojmech a pocitech a nikam se nedostaneme. Létají tu nepřesné termíny, pokud kraj potvrzuje rozhodnutí (nikoliv rozsudek) SO1 o přestupku, dělá to též rozhodnutím, nikoliv vyjádřením.

Dále píšete, že dnes jste měl vyzvedávat rozhodnutí. Nenapadá mě jaké, leda nějakou výzvu k zaplacení, odevzdání ŘP atp. Nebo něco v jiné kauze. Pokud jste dostal původní rozhodnutí SO1, které nyní SO2 (kraj) potvrdil, tak tyto dva dokumenty dohromady jako celek představují pravomocné rozhodnutí, nic dalšího se povinně nedoručuje. Je-li součástí zákaz, tak je účinný hned, tak ho neporušujte nebo se u toho alespoň nenechejte chytit, nechcete-li do tepláků.

Konečně píšete, že „tady pánové píšou, datum vyzvednutí nehraje prej roli“. To myslíte někoho zde, nebo vám to někde píše úřad. Pokud úřad, tak opět prosím citujte přesně a s celým kontextem (nejlépe opět přímo anonymizovaný scan).

Je-li situace taková, jak plyne z dosavadních tvrzení, tj. potvrzující rozhodnutí SO2 bylo vydáno před ale doručeno až po objektivní prekluzivní lhůtě, dá se to řešit, ale nebude to úplně snadné. Takové rozhodnutí je na jednu stranu nezákonné (nebylo pravomocně rozhoduto včas, odpovědnost zanikla), ale zároveň pravomocné - musíte dát podnět k přezkumnému řízení, případně správní žalobu. Klíčové je i datum doručení - vyzvedával jste na poště, nebo z DS, nebo čekal na vhození do schránky? Aby to náhodou nebylo fikcí doručeno včas a pozdější byl jen datum faktického se seznámení s dopisem ...
IP zaznamenána

michae-l

• Zobrazit profil
« Odpověď #218 kdy: 13 Srpna 2018, 12:23:16 »

Takže v datovce nebylo nic z úřadu. Jen výpis z registru. Takže zanonymizuji ty dokumenty od kraje. Čekal jsem, že ještě by měl SO1 vydat znovu rozhodnutí.

Jinak 13.6.2018 sice bylo doručeno do datové schránky, ale vybráno bylo až o deset dní později. Takže doručenka je pozdější datum než 15.6.2018. Takže stále nevím zda-li je nebo není promlčeno. Dám se ty papíry a uvidíme co dál.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #219 kdy: 13 Srpna 2018, 12:44:19 »

Takže v datovce nebylo nic z úřadu. Jen výpis z registru.

Nastavte si DS aby posílala notifikační maily i s informací o co jde.. nebudete pak mít plané poplachy a budete vědět jestli to můžete vyzvednout hned a nebo čekat.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #220 kdy: 13 Srpna 2018, 13:32:15 »

Jinak 13.6.2018 sice bylo doručeno do datové schránky, ale vybráno bylo až o deset dní později. Takže doručenka je pozdější datum než 15.6.2018. Takže stále nevím zda-li je nebo není promlčeno.
Je-li to takto, tj. přestupek 15.6.2016 a pravomocně rozhodnuto až např. 18.6.2018 (vyzvednutím z DS, předtím, než by bylo doručeno fikcí), tak je to rozhodnutí nezákonné, protože objektivní lhůta nebyla dodržena. Má to 2 háčky, jeden jsem popsal - rozhodnutí je sice nezákonné, ale pravomocné, takže jej musíte odstranit pomocí mimořádných prostředků a chvíli vám bude otravovat život (platí zákaz, porušovat jej je vysoce riskantní - sice bude-li opravdu zrušen, lze argumentovat, že nelze mařit nezákonné rozhodnutí, ale judikatura není úplně jednotná a asi to za ty komplikace nestojí). Druhý potenciální háček je sveřepý úřad, který by mohl zkusit vyložit § 112(2) nového PřesZ tak, že se i na starý přestupek vztahuje nová 3letá lhůta.

Jinak si dáváte dost načas, jestli bylo rozhodnutí doručeno někdy po 15.6.2018, tak máte už jen pár dní do lhůty pro případné podání správní žaloby, která nemůže být blanketní, musí tam už být žalobní body (zde konkrétně především ten o promlčení) alespoň stručně sepsány. Jsem zvědav, kdo vám to bude v době dovolených v takto šibeniční lhůtě sepisovat ...
IP zaznamenána

michae-l

• Zobrazit profil
« Odpověď #221 kdy: 10 Února 2020, 16:34:38 »

Zdravím všechny. Omlouvám se, že jsem opravdu dost dlouho nereagoval. Nakonec to tedy dopadlo zaplacením pokuty. Po doručení do DS, které stihli 3 dny před promlčením, byť bylo vyzvednuto později, ale stejně se s nimi dále moc hádat nešlo. Poslední postupy by již byly opravdu na delší dobu a lokty.

Nicméně neplatil jsem ihned. Nechal jsem to bez odpovědi a ozvali se až za půl roku, někde kolem prosince 2018. Pokutu jsem zaplatil a řidičák jsem měl stejně v čistírně za větší přestupek z předtím. Důležité pro mě bylo, aby mi tento přestupek neovlivnil podmínku zákazu řízení. Byť byl přestupek spáchán ještě před rozhodnutím soudu.

Nicméně nic to neovlivnilo. Ouřada zbaštil pokutu a více neotravoval. Podmínka v klidu splněna. Takže řidičák si můžu znova udělat. Už je to rok co si o něj můžu zažádat, ale jak jsem si zvykl bez auta, tak jsem to tolik nepotřeboval. Nyní se čeká rodina, takže auto bude třeba a budu muset absolvovat tu serii nepřijemností, k navrácení ŘP.

Děkuji a opravdu moc děkuji všem zúčastněným za cenné rady. Velmi pomohly a ouřadu jsme alespoň potrápili. Škoda, že to stihl ještě před promlčením. 3 dny! pánové, byli jsme fakt blízko.

Určitě je to postup,který by někomu mohl dost pomoci. Všechny rady zabraly a zkrátka těch pár dní nám to pokazilo.

Zde to tedy můžeme uzavřít a tuším se to dá dát i do veřejné sekce.

Díky díky díky, mějte se krásně.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #222 kdy: 10 Února 2020, 16:48:57 »

No jak jsem psal, jestli to vydali 3 dny před promlčením, ale doručeno bylo až po, tak to rozhodnutí bylo nezákonné a dalo se ho (i nutnosti platit pokutu) snadno zbavit. Nebyl důvod žalobu nepodat, jediná komplikace, na kterou jsem upozorňoval, že to nepozastaví účinky toho rozhodnutí (odkladný účinek soudy přiznají jen výjimečně), ale jestli jste stejně měl papíry v čistírně kvůli jiné věci, tak se vás tento problém vůbec netýkal.

Takže je trochu škoda, že jste to řešil takto laxně a na poslední chvíli (a to, jak si to racionalizujete, je nesmysl), ale na druhou stranu to aspoň nemělo horší dopady než tu pokutu a zbytečný záznam v kartě řidiče ...
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 13 14 [15]