přesně tak a doplním. SPrávní orgán může odložit řešení přestupku, protože:
nedodal jste kompletní identifikaci řidiče a ani po žádosti o doplnění jste jim nic neposlal. To je výhodné, protože si nemohou vymýšlet. O co si napíšou, to jim prostě pošlete a oni pak musí poslat dopis i do tramtárie
někdy si vymyslí pojem: řidič je zjevně nedostupný. v případě některých mých řidičů z UAE. Omlátil jsem jim to o hlavu a kraj to vrátil. Musí mu minimálně napsat dopis a počkat.
ovšem pak se karta trochu obrací, řidič zpravidla mlčí a oni odkládají, protože řidič mlčí nebo se dopis vrátil. A záleží na nich, jak to vyhodnotí. Dá se s nimi polemizovat o tom, jestli jedno obeslání stačí pro odložení, ale už je to nejistý boj. Je ale jisté, že pokud napíšou arabovi česky latinkou - i na obálku, takový dopis nemůže dojít a zpochybní se i samotné obeslání. Řidič i pošťák z UAE nemusí umět česky a latinku, jakkoli by si to správní orgán přál. Nemluvě o tom, že aby Židlochovice překládali obvinění do arabských nebo japonských klikyháků mne vždy pobaví a tak to někdy rovnou vzdají... Když je ale budete nasírat, jako já, bojují urputně.
proto preferuji variantu Helmut :-) případně variantu Death Man. u klientů kteří preferují hladkou cestu.