30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 8

Autor Téma: [LOST] 2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)  (Přečteno 3010 krát)

mrfelix

• Zobrazit profil
Re:2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)
« Odpověď #30 kdy: 23 Března 2017, 18:46:21 »

Dávám málo anonymizovanou výzvu a příkaz. Doufám, že uvedení jmen úředníků nevadí a že rozlišení dokumentů je správné.
Zároveň jsem vás lakoval uvedenou rychlostí 56 km/h, skutečně je to 58 km/h po odečtení odchylek, nechtěl jsem to uvádět správně.

Zajímalo by mě, jestli je podle Vás v příkazu dostatečně poučeno, že můžu nahlížet do spisu. A že už je zahájeno správní řízení. Já trouba, poprvé v životě v tomto typu správního řízení, jsem to fakticky vůbec nepochopil.

Šestá stránka příkazu je prázdná, byť číslovaná.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 23 Března 2017, 18:55:59 »

Si z nás děláte kozy ne???  :D Nejdřív skoro nic nechcete říct aby jste nebyl "odhalen", bojíte se cokoliv napsat a pak sem hodíte papíry kde jsou vidět jména, adresy, podpisy, místa, časové údaje, no skoro všechno...
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 23 Března 2017, 19:02:05 »

Dál následoval odpor:
Věc: ODPOR
Číslo jednací:      
Spisová značka:   
Podávám odpor proti příkazu o uložení pokuty provozovateli vozidla, ze dne .........
V Českých Budějovicích, dne

Vyrozumění
(časově do toho vlezlo nové správní řízení o přestupku - mimo obec- se ztotožněním, ve Strakonicích, pozvání k ústnímu jednání, omluven pro nemoc, skutečně jsem onemocněl, omluvu přijali, hned po uzdravení jsem nahlédl do spisu, nyní bude nové ústní jednání .....)

následuje Hlinsko - žádost o spis a jejich sdělení spojené s poučením o shromáždění všech podkladů pro vydání rozhodnutí, obojí jsem vkládal již dříve v diskuzi.

Věc:  Urgence nevyřízené žádosti o pořízení kopie správního spisu podle §38 zák. č. 500/2004 Sb.
V ....., dne ....., značka ....

Vážený pane ......,
vážení,
dne ..... jsem správní orgán požádal o pořízení kopie celého správního spisu spisové značky
 ...... V této věci jste mi ..... poslali sdělení, které mi bylo doručeno ..... (včera večer).  Toto vaše sdělení nelze považovat za vyřízení mé žádosti, proto urguji moji předchozí žádost a trvám na jejím vyřízení.
Pokud by správní orgán své sdělení ze dne .... č.j. ... přes výše uvedené považoval za zamítnutí mé žádosti (přesto, že tam slovo „zamítnutí“ není nikde uvedeno, ani to není z textu sdělení zřejmé), sděluji, že tato urgence je zároveň novou žádostí ve stejné věci. Pořízené kopie celého správního spisu spisové značky  .... mi, prosím, bezodkladně zašlete na moji adresu.
Poučení:
Podle §6 odst. 2 zák. č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „SprŘ“),  postupuje správní orgán tak, aby nikomu nevznikaly zbytečné náklady a dotčené osoby co nejméně zatěžuje.  Jako účastník řízení jsem podle §2 odst. 3 SprŘ dotčenou osobou.  Správní úřad by mě nevyhověním mé písemné žádosti donutil k tomu, abych ze svého bydliště cestoval cca 170 km do sídla úřadu a cca 170 km zpět, což by mi spolu s vyřízením na úřadě trvalo nejméně  5,5 hodiny a navíc by mne to stálo nemalé cestovné.
Podle §15 odst. 1 SprŘ se jednotlivé úkony v řízení činí písemně, pokud ( …) to nevylučuje povaha věci. V tomto případě, kdy žádám o zaslání kopií spisových materiálů, které lze bu´d vytisknout z počítače na běžně dostupné tiskárně, nebo okopírovat na běžných zařízeních k tomu určených a lze je poslat poštou v běžných obálkách formátu např. B4, povaha věci pořízení kopií a jejich poslání zcela jistě nevylučuje. V §38, ani nikde jinde ve SprŘ není uvedeno, že při nahlížení do spisu musí být účastník řízení fyzicky přítomen na úřadě, nebo že by snad kopie spisu musel převzít takříkajíc „z ručky do ručky.“
V § 17 odst. 2 SprŘ je uvedeno, že správní orgán musí při doručování zvolit takovou službu, která zahrnuje stvrzení podání a dodání poštovní zásilky.
K námitkám správního orgánu:
Na námitku, že osobu nahlížející do spisu je nutné jednoznačně identifikovat a je nutné o úkonu učinit záznam, nemohu brát zřetel. Správní orgán nejen může a přímo musí zvolit takový způsob doručení kopie spisu, který zahrnuje strvzení dodání poštovní zásilky. Správní orgán mne již v předchozích případech obesílal zásilkami „s modrým pruhem“, tedy doporučeně s doručenkou „zmocněnci, zákonnému zástupci“ a „uložit jen 10 dní, nevracet, vložit do schránky“. Protože nemám zákonného zástupce a nemám ani zmocněnce, tak jsem při doručování jednoznačně identifikován. Pokud by přecejen měl správní orgán jakoukoliv pochybnost, zda doručuje právě jen účastníkovi řízení stačí buď nezaškrtnout volbu „Vložit do schránky“ a nechat si tedy případně nedoručenou zásilku vrátit, nebo doručovat „do vlastních rukou adresáta“.
Nikdo a nic nebrání o úkonu zaslání kopie spisu učinit záznam a přiložit k němu mnou vlastnoručně podepsanou doručenku, která se mu vrátí po doručení zásilky.
Prohlášení účastníka řízení:
Prohlašuji, že chci být seznámen se spisem spis. zn. ..... formou zaslání kompletní kopie na moji adresu.
Dále prohlašuji, že moje manželka -----, je momentálně nemocná, a můj mladší syn -----, je momentálně nemocný, což pro mne je samo o sobě velkou překážkou v cestování na vzdálenost 2x 170 km a strávení tím nejméně 5,5 hodiny času. Prohlašuji, že moje rodina mne v těchto dnech potřebuje tady, v (mé město).

Věc:  Žádost o stanovení lhůty pro vyjádření k podkladům pro vydání rozhodnutí
V ...., dne ...., značka .....

Vážení,
k současně zaslané urgenci mé žádosti  přikládám ještě tuto novou žádost, která s ní nyní přímo věcně souvisí.
Ve svém sdělení ze dne ..... č.j. .... mne správní orgán poučil o tom, že ve věci bude ve lhůtě pouhých pár dnů vydáno rozhodnutí. Protože správní orgán dne .... nevyhověl mé žádost o zaslání kopie spisu, neměl jsem dosud  a stále nemám možnost seznámit se s poklady pro vydání rozhodnutí v dané věci, ani se k nim vyjádřit.

Tímto žádám podle §36 odst. 3 zákona č. 200/2004 Sb. správní řád, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „SprŘ“), o stanovení lhůty 10 pracovních dnů na seznámení se s podklady pro vydání rozhodnutí a zároveň na vyjádření se k těmto podkladům. Začátek lhůty na seznámení  se bude počítat ode dne faktického doručení kopie spisu na mou adresu, kopií spisu se rozumí spisu spisové značky .... dle současně podané urgence žádosti. Lhůta na seznámení přeci nemůže začít běžet před tím, než jsem začal mít možnost se s podklady pro rozhodnutí seznamovat. Podle § 31, odst. 1 SprŘ nesmí být určením lhůty ohrožen účel řízení ani porušena rovnost účastníků.

Prohlášení účastníka řízení:
Prohlašuji, že chci být seznámen se spisem spis. zn. .... formou zaslání kompletní kopie na moji adresu.
Dále prohlašuji, že moje manželka ---,  je momentálně nemocná, a můj mladší syn ---, nar.  je momentálně nemocný, což pro mne je samo o sobě velkou překážkou v cestování na vzdálenost 2x 170 km a strávení tím nejméně 5,5 hodiny času. Prohlašuji, že moje rodina mne v těchto dnech potřebuje tady, v (mé město).
Dále prohlašuji, že finanční náklady na případnou osobní návštěvu Městského úřadu ....., a to jak přímé (jízdné ve veřejné dopravě, spotřebované palivo při individuální dopravě) a nepřímé náklady (ztráta času a výdělku, opotřebení vozidla), jsou pro mne daleko větším zatížením a dá se tak říct zbytečným nákladem. To vynikne zejména ve srovnání  s náklady na vyřizování písemností zasílaných poštou.
« Poslední změna: 24 Března 2017, 17:35:53 od mrfelix »
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 23 Března 2017, 19:08:21 »

t4455: Téma bylo dnes přesunuto do "veřejnosti skryto", alespoň mně se tak zobrazuje. Proto náhlý obrat.
Čím přesně se cítíte dotčen?

Jestli jsem něco nepochopil, prosím tedy o radu, co přesně mám anonymizovat a co ne. Klidně radu od koz, i ty mě mají co poučit.

O žádost dle InfZ požádám pana Františka. Spisovou značku ale nyní vidíte všichni.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 23 Března 2017, 19:27:02 »

Ničím se dotčen necítím, vůbec nevím co to znamená, jen se vám snažím pomoct.

Ano, skrytá sekce to je ale nikdo vám zde nemůže zaručit že zde není nějaký aktivní parazit z magisrátu. Magistrát který to řeší není podstatný (víme že to není Praha nebo střední čechy) , jméno toho kdo to vyřizuje už vůbec, kontakty a čísla účtu na magistrát, razítka...  ;)

Ale když nad tím tak přemýšlím ono je to vlastně jedno, fízlové a podobná špína o nás už ví všechno a pečlivě monitorujou celou síť, zapomeňte na to  ;)
IP zaznamenána

frantisek

• Administrator
    • Zobrazit profil
    • OSBID o.s.
« Odpověď #35 kdy: 23 Března 2017, 20:45:21 »

V kuchyni opatrne. Sice sem zvenci neni videt, ale predstavte si to spis jako zatazene zavesy, nez jako neprostupnou zed.
IP zaznamenána
www.osbid.cz - s autem svobodně a bezpečně
frantisek@osbid.cz
t: 602392900 - ale jen když je to fakt nutné ;)

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 24 Března 2017, 10:57:25 »

Jestli jsem něco nepochopil, prosím tedy o radu, co přesně mám anonymizovat a co ne. Klidně radu od koz, i ty mě mají co poučit.

To by nebylo špatné tu někam sepsat i pro ostatní..

počítejte s tím že po skončení případu se to zveřejní.. aby z toho mohli čerpat i ostatní..
..tak bych anonymizoval vlastní nacionále.. SPZ auta a identifikátory řízení.. č.j. a sp.zn. a podobně včetně čárového kódu.

Aby nešlo jednoduše spojit přestupek a osobu a profil na fóru..

Anonymizovat detaily přestupku asi není potřeba.. když by se sem dostal úředník který to řeší tak svůj případ stejně pozná.. a až to bude uzavřené tak na tom už nebude záležet..

..můj názor..
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 24 Března 2017, 11:14:57 »

Něco bylo začato, nevím, zda je to úplné. Asi ne, protože link na vlákno zatím v základních informacích není.
Citace
To by nebylo špatné tu někam sepsat i pro ostatní..
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 24 Března 2017, 16:32:39 »

Takže v PDF časem zašedivím i všechny časové údaje, v EXIF mých snímků vidím jen samé běžné informace a přesný typ scenerokopírky, to snad neva.

Takže, co dál?
1) vyzvat orgán, ať provede nějaký nový důkaz? (i bez mé znalosti spisu)
Například mě napadá o důkaz, že při měření nešlo o dvojitou reflexi dle strany 14 návodu k obsluze Ramer10.
Ke stažení nutná registrace. http://pomahat-chranit.com/wp-content/uploads/2015/04/Navod_RAMER10.pdf

Nebo provést důkaz, že u měřícího zařízení byly prováděny Provozní kontroly, zejména Simulace měření přes MJ, podle stránky 123 a 126 návodu k obsluze Ramer 10.

2) Navrhnout podjatost úředníka, protože mi neposlal kopii spisu ....a protože příjem pokut je příjmem mú, z něhož je odměňován.

3) Zažádat sám osobně podle InfZ o počty vyřízených přestupků a o nenárokové složky platu
za odbobí do 7/2016 (před instalací stacionárních ramerů) a od 7/2016.

Prosím tedy o vaše názory, zda 1, 2 nebo 3.
Od teďka mám zprovozněnou datovou schránku.
Co mám dělat, až budu mít výzvu v mé bytové schránce, nevím.
IP zaznamenána

icu

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 24 Března 2017, 16:42:00 »

Na výzvu v bytové schránce nereagovat, a to jakkoliv. Absolutně - nereagovat, nepodřeknout se, nenaznačovat, nenahlížet do spisu. SO musí doručovat do DS, pokud to neudělá a dopisuje se přes bytovou schránku, tak žije ve vlastním bludu, že má doručeno. Ale nemá...
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 28 Března 2017, 01:35:02 »

Nikdo nic nenapsal, tak jsem v pokušení ještě navrhnout orgánu (poštou), ať provede důkaz.
Myslel jsem zkusit, že se tím vůbec nebudou zabývat + do odvolání.

Infz na počty přestupků by mi pomohlo jen, kdyby se to u MÚ ještě táhlo. Vůbec nemám představu, jak to může být dál. Nechci spoléhat jen na DS.

A s tím řízením o přestupku, 102 mimo obec, kde mi přijde, že to mají ložené... Mám vložit celý anonymizovaný spis? Chcete si ho někdo prohlížet? (Jen se ptám, samozřejmě předem velmi děkuji.)
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 30 Března 2017, 11:06:41 »

Zajímavé, chtějí po mě 108kč za to, že budou kopírovat spis nicméně netuším proč, když to budou zasílat do datovky :)

Takže zaplatím a po doručení ty náklady budu rozporovat , je to správný postup ?

IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 30 Března 2017, 12:18:13 »

Teoreticky je tento postup možný, ale v souladu s usnesením Konf 115/2009-34 z 15. 9. 2010 byste se pak musel té stokoruny v případě, že ji úřad nevrátí dobrovolně, domáhat civilní žalobou na vydání bezdůvodného obohacení.
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 30 Března 2017, 14:15:59 »

Nevím jestli pan hříšník již spis získal, nicméně ta částka je tak malá že za ty získané zkušenosti to stojí.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 30 Března 2017, 15:42:29 »

No ono to právě v tomto režimu až tak výhodné není. Lze zvážit zaplacení 108 Kč při uvážení toho, že jakákoliv alternativa (cesta k úřadu, podávání stížností proti výši úhrady, domáhání se formálního odložení, aby to pak šlo napadnout u správního soudu atd.) znamená vyšší náklady na vaší straně. V zásadě je to o tom, kde se nacházíte na ose pragmatismu a principiálního přístupu - tj. zda jste ochoten poslat úřadu stovku, o které se domníváte, že ji požaduje protiprávně, nebo vynaložit třeba tisícovku (počítaje v to cestu, ztracený čas, ušlý výdělek) a získat totéž při osobním nahlížení.

Pokud ale už ty peníze vynaložíte, tak můžete téměř odepsat. Podle toho podivného leč respektovaného usnesení konfliktního senátu se zaplacením dostáváte do soukromoprávního režimu, takže ztrácíte jakékoliv páky typu povinnosti úřadu dodržovat formální postupy (např. vydávat řádně odůvodněná rozhodnutí, dodržovat lhůty), možnosti využití instančního postupu (opravné prostředky, stížnosti ...). Protože dobrovolně vám ty peníze nikdo nevrátí, jediné, co vám zbývá, je klasická civilní žaloba. Kde jen za soudní poplatek dáte čtyřnásobek, pak budete rok čekat na nařízení jednání a dále budete muset jako žalobce prokazovat, že skutečně šlo o bezdůvodné obohacení, což bude dosti komplikované (jste v nevýhodné pozici protože nevíte, jak ten úřad uvnitř funguje). V málo pravděpodobném případě výhry dostanete stovku a refundovaný SOP, žádná satisfakce, nasypání písku do systému atp. se konat nebude.

IP zaznamenána
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 8