Zkuste Waze.
No to určitě, jako navigace těžce nepoužitelný (je to schopný vymyslet zajížďku po silnicích snad 10.třídy trvající 5x déle než původní přímá cesta krokem). No a taqk jsem to nechal už jenom zapnutý, na trase Plzeň - Olomouc - Jeseník a přes Polsko zpět jsem potkal snad 20 hlídek fízlů a ani jednu ten krám nehlásil. Kolem jedné hlídky jsem jel dvakrát a poprvé jsem ji nahlásil a napodruhé mi to stejně nevarovalo.
Je to aplikace k ničemu....
BTW: ani se mi nepodařilo nastavit, aby mne to nějak zvokově varovalo, že jsem překročil rychlost, jenom na displeji - ale na ten celou cestu nečumim....ale to jsem jenom možná nenašel to správný nastavení.
Se vším respektem k vám mám zkušenost zcela opačnou. Waze, nejenže mě vodilo celé prázdniny (2x-3x týdně D1) spolehlivě mimo všechny kolony, i když jsem v podstatě věděl, že úsek Rousínov-Vyškov nemá v podstatě cenu jezdit jinudy, než mimo D1 (Komořany). Včetně aktuálního trafficu všude na frequentovanějších úsecích a průměrné rychlosti online automaticky. Ve městě, používám denně. Hlášení o nehodách, policii a stojících vozidlech + dalších informací samozřejmě záleží na uživatelích přímo úměrně. Pokud mám jen trochu čas a už jsem nějakou přínosnou informaci dostal, min. 1 přínosnou pošlu. Nevím, jaké úseky jste zrovna jezdil a jak dlouho aplikaci používal, než jste jí zavrhnul. Dejte jí ještě šanci. Ne nadarmo od ní Google bere informace o trafficu. Ne nadarmo ji používá D-F

(respekt) Není možné, pokud jste jel přes Polsko, že nebyly dostupné data? I když zrovna poláci jezdí o level výš, ti jedou CB i v osobácích (těch pár co znám), takže nepotřebují čumět a klikat do Waze, ale normálně si to řeknou přes vysílačky na kanálu, který mají nalazen všichni, tuším 28. To je oldschool sharing použitelný i u nás na D1 v polštině

BTW : zvukové nastavení : Spustit Waze, vyrolovat zleva (z mapy) panel, kde jsou poslední trasy, oblíbené, atd., Klik na ikonku nastavení vlevo nahoře (jsou tam 2:matička=nastavení, power off), rozbalí se menu nastavení, rolovat dolů, pod rozšířenými nastaveními je Tachometr, v tachometru 4 volby : Zobrazit tachometr, Zobrazovat rychlostní limit,
Přehrát výstražný zvuk a Varování % nebo rychlost o..
Ale ty CB v každém autě by se mi líbily 
ať jsem zpátky u tématu : Techický tlachání aneb ojeb aut. prostředků