Moje reakce:
Vážený pane starosto,
Pokud jde o zvýšení bezpečnosti, opravdu se domníváte, že úsekové měření má na ni nějaký vliv? Pokud vím, od r. 2009, kdy jsem se přistěhoval do vesnice, nedošlo v daném úseku ke kolizi motorového vozidla s osobou. Jediné kolize se týkaly auty sražených koček.
Píšete, že "Tímto týdenním měřením bylo zjištěno, že řidiči překračují v obci povolenou rychlost ve více než 80% a to v době kdy byly instalovány ještě semafory. " Tj. tím chcete říci, že více, než 80% řidičů ignorovalo světelné znamení a projeli obcí na červenou? Tomu nevěřím. A předpokládám, že se nebavíme o bagatelním překročení rychlosti, jako např. 55 km/h, které se vejde do nastavené tolerance současného měřicího zařízení a nebude tudíž pokutováno.
Od instalace kamer pozoruji, že řada řidičů dojíždí až k nim, tj. minimálně do třetiny obce, rychlostí 70-80kmh a teprve u čáry na silnici před kamerami brzdí tak, aby se dostali do tolerance měření.
Prostě se nemohu zbavit dojmu, že jste nechal v obci, kterou spravujete, zbytečně nainstalovat zařízení, jehož jediným účelem je plnit kasu MěÚ Kralupy nad Vltavou.
S pozdravem
XY
A odpověď :
Vážený pane XY,
po přečtení vašeho mailu se nemohu zbavit dojmu, že jste příznivcem řidičů, kteří při jízdě přes obec rádi šlapou svému plechovému miláčkovi na plyn. Vašeho názoru si cením, ale důležitější pro mne jsou názory dalších občanů, a těch je podstatně více, kteří radar v obci uvítali. Mluvíte, že já jsem nechal nainstalovat v obci radar

? Zastupitelstvo má 8 zastupitelů a všichni s instalací souhlasili. Jak si můžete být jistý tím, že měření probíhá přesně na nakreslených čarách, tuto informaci nemám ani já.
Podle toho co píšete je vlastně jedno jestli řidiči jezdí přes obec 50 km/h nebo 100km/h, hlavně , že se nikomu nic nestalo. Za deset dnů byla rychlost v obci závažně překročena 200 krát. To Vám připadá málo? Budeme čekat až se někomu něco stane? Pokud vy ano zastupitelé teda ne.
S pozdravem
starosta