Dobrý den,
můj dotaz je z jiného soudku, takže pokud se téma hodí do jiného vlákna, tak se předem omlouvám. V Praze 10 před barákem stojí podle místních už přes 5 let staré Volvo (taková ta velká rakev), bez SPZ, pomalu v rozpadu. Stojí přímo naproti dveří (normálně na parkovišti). Docela mě sere, že dostávám lístečky za parkování na žluté (čučí mi tam 20cm) a když bylo blokové čištění aut, tak toto krásné/hnusné Volvo nedostalo nic. Logicky.. nemá SPZ. Majiteli baráku to je jedno, nebydlí tam, ale ví o tom. Prý už volal několikrát policii, ale ti to neřeší.
Tak jsem si říkal, když už jsou tací akčňáci a furt buzerují u žluté čáry, tak bych jim dal pokouřit a klidně každý den žádal městapo o odtažení toho starýho krámu.
Už jsem si i říkal, že ok, jestli se nedává pokuta na auta bez SPZ, tak si ty SPZ budu taky schovávat do auta

V pondělí zaparkuju čumákem na žlutou, sundám SPZ a budu čekat co se bude dít.
Zrovna to jedno místo, které ten starý krám zabírá by mohlo sloužit mě abych neparkoval tam, kde podle nějakýho vola se žlutým štětcem, stát nesmím.
Co se týče majitele, ten už prý nějaký pátek bručí za mřížema (za co, to nevím).
Co doporučujete? Jaká jsou v tomto pohledu povinnosti policie?
Předem díky

Moravstan