Tak jsem dnes byl na úřadě na předvolání. Úředník se mi hned u příchodu ke dveřím omluvil, za to jak mě vyhodil a odmítnul když jsem šel pro spis, že proti mě nic nemá, že jsme si asi jen prostě nesedli. Pustil mi video, kde je vidět, jak jedu k přejezdu, pote je keř se sloupem, pak je cca 1-2cm mezera od cedule STOP, kde okolo ní jedu dále, takže to vypadá, jako bych nezstavil. Úředník mi sdělil, že teda nechce, aby to vypadalo že je zaujatý vůči policii nebo že mi radí, ale že za tím keřem je dostatek místa a tak je možné, že jsem tam zastavil, ale tak že to si mám promyslet až se k tomu budu písemně vyjadřovat a dal mi i kopii CD. Dále, že je poté na přejezdu vidět, jak mě ty policajti předjíždí a nahoře ve videu je řádek, kde je napsáno jakou jedou rychlostí, je tam 48kmh, prostě zrychlení jako prase přes přejezd a zároveň je tam značka, že maják, nápis stop i siréna byly vyplé. Dále je tam pak vidět ze zadního okna, jak se ode mě vzdalují a až když jsou ode mě cca 500m, tak pouští maják a nápis stop na auto, které je tesně před nimi. Mezitím jak odbočuji a vypínám motor. Pak je vidět, jak můj spolujezdec vychází z auta a jde do vrat vedle, do firmy, kde pracuje a pak jak teprve až potom ke mně policista přichází. Pak mi úředník řekl, že teda do protokolu napíše, že jsem nebyl připraven na jednání a že teda mi nebude dělat žádný naschvály a nebude mi dávat málo času na přípravu a tak že se mám vyjádřit a dostavit se 6. prosince a tam by se to i uzavřelo, pokud teda se prokáže, že je možné, že jsem za tím keřem na nápisu STOP zastavil.
Překvapilo mě chování úředníka, čekal jsem, že bude stát spíše na straně PaCHů, ale opak.