Zdravíčko,
rovnou k věci. Jistá osoba parkovala někde, kde by se to nemělo. Jednak je tam zóna a jednak je tam zákaz vjezdu kamionu. Lísteček za stěračem vzal vítr, rovnej chlap nejsem, takže výzva k úhradě určené částky mi upadla do koše. Teď by po mě chtěli podat vysvětlení, termín 21. září. A to se mi moc nechce.
Jsem provozovatel vozidla a úřad semnou chce mluvit ohledně tohoto:
"anonymyzace v 20:55 hod. na pozemní komunikaci – anonymyzace nerespektoval dopravní značku IZ 8a „Zóna s dopravním omezením / IP 12 „Vyhrazené parkoviště“ s dodatkovou tabulkou E 13 „D2“ / B 4 „Zákaz vjezdu nákladních automobilů“. Toto jednání vykazuje znaky přestupku podle § 125c odst. 1 písm. k) zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích."
Úřadu zasláno pár dní zpět toto:
"Vážená paní Anonymyzace,
jako provozovatel motorového vozidla Anonymyzace, dále jen „auto”, cítím akutní potřebu vás upozornit, že jednání, které se pokoušíte stíhat, není a nemůže být přestupkem. Tohoto dojmu jsem nabyl na základě § 27 odst. 1 písm. o) zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Ve 20:55 nemohla zákonná lhůta tří minut uběhnout, tudíž se auto v daném místě vyskytovalo zcela v souladu se zákonem.
Ohledně dodatkové tabulky „Zákaz vjezdu nákladních automobilů”, dále jen „tabulka“ chci uvést, že auto má v TP zapsáno „Nákladní automobil”, nicméně od verze, která by v TP měla „Osobní automobil” se liší pouze počtem míst k sezení a přepážkou mezi kufrem a prostorem pro posádku. Tento rozdíl je zvenku sotva rozpoznatelný a proto ignorování tabulky nemůže být považováno za přestupek, neboť nenaplňuje všechny potřebné znaky.
Totožnost řidiče je mi samozřejmě známa, ale vzhledem k výše uvedeným skutečnostem nepovažuji za nutné, abych ji úřadu sděloval.
Pokud nebude na tuto zprávu nijak reagováno, považuji celou věc za vyřízenou a k podání vysvětlení se nedostavím.
S přáním hezkého dne
Anonymyzace"
Mohlo by to stačit?
Připomínky sem, návrhy na doplňování do PM prosím, případ je na základě uvedených informací snadno indentifikovatelný.
A obecná věc. Pokud komunikuji přes DS, nemusím do dokumentů vkládat adresáta, nebo ano?
Díky za reakce