OK, asi jste prošel technické části a právní pouze zběžně. Jsem ryzí technik a než jsem pochopil alespoň obrysy právní základny správního řízení trestního v oblasti provozu na PK, mi trvalo to několik týdnů a vyšší desítky desítky hodin; místy v tom tápu pořád. A to si troufnu tvrdit, že ZPPK a prováděcí k němu vyhlášku znám dost dobře. K věci.
proč bych tam měl chodit, když jsem ještě nepodal odpor
a) dostatek času na rozmyšlení, co s tím pro Vás i pro členy fóra
b) šance zaplatit pokutu z odporu bez paušálu na SŘ, pokud se Vám i ostatním budou důkazy jeviti neprůstřelnými býti
Z toho, že tam půjdete Vám neplynou žádné povinnosti a úřadu žádná práva vůči Vám jako potenciálnímu účastníku SŘ. Úřad má jedinou povinnost- vyhotovit Vám kopii spisu. Doporučuji pro případ, že spis vedou elektronicky, donést si vlastní médium (flashku). Proto jsem psal nebavit se a neodpovídat, kdyby to na Vás chtěli zkusit.
Dají mi lhůtu na zaplacení i rozpor důkazů nebo to musím řešit na místě?
Opakuji se, čtěte road-dfens. Ve zkratce bez procesních detailů - po ústním jednání, které po podání odporu musí následovat a vy v něm nebudete požadovat provedení dalších důkazů, Vám úřad poskytne lhůtu k vyjádření se k podkladům pro rozhodnutí. V žádném případě nesmíte přistoupit na to, že se vyjádřit k podkladům musíte hned - žádejte přiměřenou lhůtu, obvykle dávají 5 dnů. Dáte dohromady nějaké vyjádření k podkladům - budete-li o to stát s pomocí zdejšího fóra - a budete čekat na rozhodnutí ouřadu. Ten nějak rozhodne a nějak to zdůvodní a Vy to rozhodnutí a zdůvodnění - opět s pomocí fóra - rozcupujete na padrť a podáte odvolání. Až prohrajete i odvolání a rozhodnutí nabude právní moci, bude čas platit v předepsané lhůtě. Odvolání nestojí kromě času našeho i Vašeho navíc vůbec nic. To znamená, že za 1000 Kč si můžete užít spoustu zábavy při kočkování s dvěma úřady nejméně jednokolově - no nekup to za tu cenu.
vyměřili částku o 1000kč už vyšší celkem 1500kč, to se odporem navýší o dalších 1000kč
Dokud sem nedodáte příkaz, nevíme, zda je dobře či špatně - zda těch 1000 navíc je neoprávněný paušál za SŘ či pokuta v rámci rozmezí dle zákona. Pokud to neumíte nahrát sem, strčte příkaz na nějaké úložiště (třeba rajče [v *.jpg] či uloz.to či kamkoli jinam [již v libovolném formátu]) a dejte sem odkaz. Když bude příkaz správně, tj těch 1500 bude čistá pokuta, bude při prohře ve hře +1000 Kč jako paušál za SŘ.
@hh: doufám, že jsem to nezmastil. Mnoho jsem vynechal, vím, ale nechce se mi opisovat dfense či správní řád a přestupkový zákon.