30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Zbytkový alkohol 0,32  (Přečteno 1894 krát)

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Zbytkový alkohol 0,32
« Odpověď #15 kdy: 18 Července 2016, 23:02:39 »

Dobře Vás uvařil, měl jste vyhledat včas nějakou právní pomoc,je to dobrá investice! Řeším obdobný problém, mám na krku odmítnutí a nepředložení dokladů a můj zmocněnec pracuje bravurně. Bez jeho pomoci bych to pravděpodobně nedal.Zatím jezdím a zřejmě budu i nadále. Naklusat za úředníkem  po prvním telefonátu je opravdu hrubka. Určitě zkusit to odvolání, je to dobrá průprava a hlavně  přisypání písku do soukolí.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 18 Července 2016, 23:19:47 »

No vzhledem k tomu, že již od začátku oslovení úředníkem mi vše přišlo divné audio záznam mám.

No vida, jestli máte aspoň trochu srozumitelný záznam, tak je to úplně jiná pohádka. Souhlas nepotřebujete, na projevy úředníka v rámci výkonu jeho pravomoci se žádná ochrana nevztahuje, naopak je ve veřejném zájmu, že jsou takové projevy zaznamenány, dochází-li k nezákonnostem.

Použijte to v odvolání - nástřel např. takto. Dostavil jste se k podání vysvětlení, okamžitým zahájením řízení a provedením ústního jednání nebyla dodržena lhůta podle § 49(1) SprŘ, byla porušena zásada podle § 4(4) SprŘ a v důsledku vám bylo vám upřeno právo na vyhledání právní pomoci, sdělením o trestu ještě před zahájením řízení byl porušen princip presumpce neviny, byl na vás vyvíjen nátlak s cílem vynutit vaši spolupráci se správním orgánem, poučení o právech byla pouze formální a účel těchto poučení byl zmařen paralelním ústním sdělením v tom smyslu, že případné využití těchto práv se projeví ve výši trestu, což je v příkrém rozporu s Čl. 3 odst. 3 Listiny, správním řádem i obecnými právními principy. Řízení tak trpí závažnými vadami, které mohly vést a pravděpodobně i vedly k vydání nesprávného nebo nezákonného rozhodnutí, to by proto mělo být zrušeno a věc vrácena správnímu orgánu k novému řízení. S ohledem na postup úředníka xy by bylo vhodné, aby dalším vedením řízení byla pověřena jiná úřední osoba.

Doplňte detaily, další argumentaci (např. proti výši trestu a jejímu odůvodnění, absenci zavinění atd.) a přiložte ten záznam. Zároveň ze stejných důvodů podejte stížnost na chování úředníka podle § 175 SprŘ, můžete zvážit i námitku podjatosti (sice to formálně podjatost není, pokud s tím úředníkem nemáte nějaký zvláštní vztah, ale může to pomoci v tom, že někdo další bude donucen se tím zabývat a dozví se, jak probíhají na úřadě řízení a že ne každý si to nechá líbit). Netuším, co vše je z toho záznamu patrné a zda to odpovídá tomu vašemu popisu, jestli je to hodně přes čáru, tak by to možná bylo zralé i na trestní oznámení (sice tady od toho většinou lidi orazuju, ale pokud úředník opravdu postupoval tak, jak píšete, je to nehorázné a i když to trestněprávní intenzitu nemá, není to zas taková prkotina, takže byste mohl tomu zmrdovi dopřát zážitek spočívající v tom, že ho budou fízlové tahat na výslechy, dávat mu divné otázky, budou se o to zajímat jeho nadřízení, bude týdny až měsíce v nejistotě ...).
« Poslední změna: 18 Července 2016, 23:56:23 od hh »
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 18 Července 2016, 23:35:20 »

Pokud máte záznam, najděte si někoho kdo tomu rozumí, nejlépe právníka specializujícího se na dopravní právo a projděte si to s ním. Pokud je záznam srozumitelný a proběhlo to tak jak píšte můžete ještě nakonec zvítězit. 
Když nic jiného, tak vhodným načasováním můžete nasměrovat zákaz řízení na dobu, kdy to pro Vás bude nejméně bolestivé. Tím že jste mne neposlechl, jste si prodloužil případnou cestu k prekluzi minimálně tak o dva měsíce.

A těch "chlapákům" z Vašeho okolí poděkujte za rady a ukažte jim jak jste dopadl.
« Poslední změna: 18 Července 2016, 23:37:35 od pk202 »
IP zaznamenána

adamzbyt

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 19 Července 2016, 09:57:14 »

Ještě dodatek - odvolání určitě dejte, neexistuje důvod, proč to neudělat, zato hromada důvodů, proč ano.

- máte reálnou šanci na snížení pokuty, případně na další kolo, zejména pokud není konkrétní výše sankce neprůstřelně a důkladně odůvodněná

Ještě se zeptám, jak je to v případě že bude další kolo přestupkového řízení ? Bude to se stejným úředníkem ? Pokud ano může mi v dalším kole uložit vyšší trest ?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 19 Července 2016, 10:20:22 »

Pokud nebudou nějaké nové poznatky, tak horší sankci uložit nemůže ani v novém rozhodnutí po zrušení toho původního. Jestli to bude řešit jiný úředník závisí na tom, jak se úřad postaví k případným stížnostem na postup toho dosavadního, standardní postup je, že věc stále řeší stejný úředník prostě proto, že už je s případem obeznámen.

Jestli se toho šmejda bojíte, tak to je zbytečné. Nic horšího, než co už udělal, vám provést nemůže, resp. když to zkusí, tak bod pro vás.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 19 Července 2016, 10:34:38 »

Dostavil jste se k podání vysvětlení, okamžitým zahájením řízení a provedením ústního jednání nebyla dodržena lhůta podle § 49(1) SprŘ, byla porušena zásada podle § 4(4) SprŘ a v důsledku vám bylo vám upřeno právo na vyhledání právní pomoci

To si zkomplikoval když jim podepsal že 5 dnech netrvá a že byl informovaný telefonicky..

Ale to rozhodnutí odflákli.. dá se tam rozporovat víc věcí..
Nevidím tam nikde vypsané v čem orgán viděl polehčující nebo přitěžující okolnosti.. chybí odůvodnění sankce..
Zákon o přestupcích, §12 odst. 1:
Citace
Při určení druhu sankce a její výměry se přihlédne k závažnosti přestupku, zejména ke způsobu jeho spáchání a jeho následkům, k okolnostem, za nichž byl spáchán, k míře zavinění, k pohnutkám a k osobě pachatele, zda a jakým způsobem byl pro týž skutek postižen v disciplinárním řízení.

Rozhodnutí se trochu zmiňuje o závažnosti přestupku.. a ten zbytek ignoruje úplně..

Ani zaviněním se orgán nezabýval.. jen konstatoval že obviněný měl v krvi alkohol.. obviněný si myslel že alkohol v krvi nemá.. a pro zavinění je klíčová otázka jestli ta domněnka byla odůvodněná nebo ne. A tím se orgán vůbec nezabýval.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 19 Července 2016, 11:02:31 »

To si zkomplikoval když jim podepsal že 5 dnech netrvá a že byl informovaný telefonicky..
Vycházím z existence audiozáznamu z jednání, který předpokládám ty podepsané poučení a vzdání se práv staví do jiného světla.

Jinak je to rozhodnutí napsáno diletantsky, kromě toho, co píše 2M, tedy absence odůvodnění výše sankce i otázky zavinění, je to celé nějak divně řazené, např. mi mozek nebere, proč nejdřív řeší výši sankce a až následně materiální znak a skutkové otázky (úvahy o rozsahu dokazování, hodnocení důkazů atp.), to je jako stavění domu od střechy. Působí to na mě jako by tam měli nějakou historickou šablonu a postupně do ní (připojením na konec) nabalovali všechno, co jim kraj omlátil o hlavu.
IP zaznamenána

adamzbyt

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 20 Července 2016, 07:46:27 »

Děkuji všem za reakci. Bohužel si nemohu dovolit právní poradnu ( právníka ) a proto bych Vás chtěl poprosit zda by jste mi pomohli v bodech dát do kupy na co se odvolat. Vyhledání § atd. si zajistím sám, jde mi spíše o to v čem se odrazit.

Děkuji moc
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 20 Července 2016, 09:01:39 »

Bez znalosti audiozáznamu a dokumentace Vám nikdo nepomůže. Buď audiozáznam "propípejte" (anonymizujte - jsou zde na to návody)  a dejte sem nebo se s někým kvalifikovaným domluvte zda je ochoten Vám pomoci a pošlete mu to neupravené soukromě.

V každém případě si na úřad dojděte pro kompletní spis, ten anonymizujte a dejte sem.
IP zaznamenána

adamzbyt

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 20 Července 2016, 09:42:07 »

V každém případě si na úřad dojděte pro kompletní spis, ten anonymizujte a dejte sem.

S tím spisem bude problém protože to nemám úplně nejblíže a písemně se obávám že bych nestihl odvolací lhůtu.  Ale zkusím jej v průběhu pondělí získat ale do té doby bych chtěl být nějak připravený, protože nechci promeškja lhůtu na odvolání.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 20 Července 2016, 10:13:14 »

Nechci rýpat, stejně Vám neumím pomoci, ale uvědomte si, o co hrajete. Rady, přiměřené kvalitě a kvantitě podkladů jste dostal, pravděpodobně nikdo nic dalšího převratného bez spisu a audiozáznamu nevymyslí. Nějak nejde mi do hlavy, že jste na dobrou radu kamarádů v zájmu úředníka cestoval nikoli "úplně nejblíže" a ve vlastním zájmu na stejnou vzdálenost najednou cestovat nemůžete.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 20 Července 2016, 10:16:45 »

Odvolání stačí podat blanketní. Hledejte na fóru, ve stručnosti - uveďte jen své údaje, označte rozhodnutí (číslo jednací a/nebo spisová značka, den vydání) a napište, že podáváte odvolání a podepište. Nic víc, nic míň. Adresujte úřadu, který rozhodnutí vydal.

Lhůtu využijte, poslední den lhůty stačí odeslat poštou (doporučeně), ale pokud si nejste jistý počty, tak si radši dejte 2 dny rezervu.
IP zaznamenána

adamzbyt

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 20 Července 2016, 10:26:49 »

Nechci rýpat, stejně Vám neumím pomoci, ale uvědomte si, o co hrajete. Rady, přiměřené kvalitě a kvantitě podkladů jste dostal, pravděpodobně nikdo nic dalšího převratného bez spisu a audiozáznamu nevymyslí. Nějak nejde mi do hlavy, že jste na dobrou radu kamarádů v zájmu úředníka cestoval nikoli "úplně nejblíže" a ve vlastním zájmu na stejnou vzdálenost najednou cestovat nemůžete.

Neříkám, že nemohu cestovat, ale že bohužel se tam dříve jak v pondělí , nedostanu a že nechci promeškat odvolací lhůtu. Ano už jsem svým přátelům poděkoval, bohužel jsou to lidé, kteří mají svůj názor oni mu věří a já jim věřil. Udělal jsem chybu a chci to zkusit nějak napravit, ačkoliv to můžná už nejde. . V práci o tom vědí a jsou připraveni mi vyjít vstříc, pokuta není nijak závratná, ale prostě se cítím být ze strany úřadu podveden a chci to prostě nějak zkusit. Když to nevyjde tak jsem o 9k lehčí a 3 měsíce bude jezdit přítelkyně.

Neberte to nijak špatně. Co se týká spisu od PČR pamatuji si, že tam byly lístky z Drägeru 7510 a 1. měření bylo v 10:05:23 a druhé měření bylo v 10:10:22 . Revize alkotestu byla v 4/2016 . Pak tam byly údaje o policajtech a protokol který jsem podepsal na místě zastavení hlídkou. Bylo uvedeno, že jsem byl klidní, pohyby byly koordinované atd. Bylo tam i to, že jsem měl zarudlou kůži a oči. Teď si ale tak uvědomuji, že svítilo sluníčko, což by mohlo způsobit zarudlou kůži, ale opět není uvedeno v jaké části těla a že jsem měl zarudlé oči, ale zde optě nevím jak na to přišly když jsem měl po celou dobu sluneční brýle.

To je asi tak co si vzpomeni ze spisu vše, než jej zajistím.
IP zaznamenána

adamzbyt

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 20 Července 2016, 10:41:20 »

Odvolání stačí podat blanketní. Hledejte na fóru, ve stručnosti - uveďte jen své údaje, označte rozhodnutí (číslo jednací a/nebo spisová značka, den vydání) a napište, že podáváte odvolání a podepište. Nic víc, nic míň. Adresujte úřadu, který rozhodnutí vydal.

Lhůtu využijte, poslední den lhůty stačí odeslat poštou (doporučeně), ale pokud si nejste jistý počty, tak si radši dejte 2 dny rezervu.

Rozumím. Chápu tedy, že je možné využít viz níže s lhůtou na doplnění.

Jako text blanketního odvolání používám výhradně:

Citace
Odvolání proti rozhodnutí ze dne XXXXX,
č. j. XXXXXX,
vydanému Městským úřadem Y

Dne XXXXX bylo zmocněnci účastníka doručeno rozhodnutí Městského úřadu Y (dále jen „správní orgán“) ze dne XXXX č. j. XXXX, spisová značka XXXX, kterým byl účastník uznán vinným z přestupku podle (např.) § 125c odst. 1 písm. f) bod 3 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, a to porušením § 18 odst. 4 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o provozu na pozemních komunikacích). S tím, že tak naplnil skutkovou podstatu shora uvedeného přestupku, mu byla uložena pokuta ve výši 2.500,- Kč a povinnost uhradit správnímu orgánu náklady řízení ve výši 1.000,- Kč.
Obviněný z přestupku podává proti shora uvedenému rozhodnutí v celém rozsahu prostřednictvím svého zmocněnce

O D V O L Á N Í.

Odvolání je podáváno ve lhůtě 15 dnů od doručení napadeného rozhodnutí.
Zmocněnec obviněného odvolání blíže odůvodní a uvede, v čem spatřuje nesprávnost napadaného rozhodnutí, a to do 30 dnů.

Domnívám se, že na takto koncipované blanketní odvolání nemůže správní orgán reagovat jinak než výzvou k doplnění a stanovením lhůty. Použito cca 30x u různých úřadů, následně došlo buď k výzvě nebo k preklusi. Dovolil bych si proto tento text nabídnout jako vzor blanketního odvolání.

Vnímám to tedy asi jako velké plus, když potřebuji čas nashromáždit potřebný materiál .
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 20 Července 2016, 10:42:36 »

Jestli měření proběhlo opravdu v 10:05:23 a 10:10:22, tak (o sekundu) nebyl dodržen interval min. 5 minut, takže výsledek zkoušky nelze použít jako důkaz. Mám ale dojem, že dragery sekundy netisknou (i když to třeba může být nějaká jiná verze či firmware). Nějaké pokusy o diferenciální diagnózu provedenou příslušníky gangu PaCh, kteří jsou rádi, že s odřenýma ušima dali či nějak zfixlovali maturitu, netřeba brát příliš vážně.
IP zaznamenána