Dobrý den,
stala se mi nevyhnutelná situace (jel jsem klasicky dle vlastního úsudku a rychlostí úměrnou dopravně-technickému stavu komunikace, povětrnostním podmínkám a jejich důsledkům).
V dubnu, v sobotu po obědě jsem jel po Vršovické, kde klasicky číhali zabukaření policajti a bohužel mě změřili a zastavili.
Jedná se o mé první správní řízení, web 30 km/h a D-F čtu více než rok, ovšem každá rada mi pomůže a rád bych tento případ rozbil, protože mi celá kontrola nepřišla "košer".
Přikládám spis (part 1/2; stáhnout obě, kliknout na .part1 a WinRAR už provede magii), ke kterému mám ze začátku hned několik poznámek, na které bych rád slyšel váš názor.
1) Venku při kontrole a samotném měření pršelo (=> vlhkost vzduchu)
2) Měřící úhel - není příliš velký?
3) Nebyl jsem poučen o svých právech minimálně u dechové zkoušky, policistům jsem to na místě OPAKOVANĚ říkal, ovšem přesto mě nepoučili a akorát jsem si vykoledoval zvýšení hlasu vůči mé osobě.
4) Zažádal jsem o §109 a trval jsem na tom, aby policista doplnil, že jsem byl poučen o svých právech, což tam nedoplnil (to bych mu správně ani neměl říkat)
5) Může být provedena samotná dechová zkouška, když důvodem zastavení bylo údajné překročení rychlosti?
6) V dokumentech §109, oznámení přestupku je uvedena SPZ vozidla správně, v "úředním záznamu" je uvedena chybně, policista se asi překoukl a místo "xxx x389" napsal "xxx x889"
7) Režim měření automatizovaný - lze ?

Materiální aspekt přestupku - dle mé paměti byla silnice prázdná, přede mnou nic nejelo, za mnou nic nejelo, v okolí koleje a chodník, chodci nikde (nejspíš jen ten na snímku z radaru)
To je asi zatím všechno, poštu jsem přebral až fikcí, tj. vhozením do schránky, protože se nebudu krátit o příjem ježděním na poštu a čtením báchorek.
Ústní jednání je stanoveno na 22.6., čas (řekněme) 14:00...
Jde mi pouze o ty 2 body (budu mít celkem 3) - kdyby to bylo bez bodů a jen za výpalný, tak bych to, sice nerad, ale přesto, zaplatil na místě a jel dál.
Děkuji mnohokrát za odpovědi a zajímá mě, co mi k tomu řeknete. :-)
Pokud jsem double-postoval, tak se omlouvám, ovšem téma již více než půl hodiny nevidím, tak ho vkládám znovu.
EDIT: ještě lepší anonymizace spisu (vymazány úřady, policisté, ověřovací list, ev. karta řidiče, atp.)
EDIT no.2: přidány náhledy scanů spisu v low-res, abyste to nemuseli rovnou stahovat + selfie z radaru v barvě (z PDF)