30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nedobrždění do nehody  (Přečteno 1715 krát)

burtonbell

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Nedobrždění do nehody
« Odpověď #15 kdy: 09 Dubna 2016, 14:53:27 »

Taky mi to tak připadá...
IP zaznamenána

PepazLhoty

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 12 Dubna 2016, 10:18:44 »

Podle mého je poškozenou matka, jakožto vlastník auta. Ke škodě došlo díky přestupku, ze kterého je obviněný syn. Ale taky je možné, že jsem to taky pochopil špatně...
IP zaznamenána

Cecil

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 18 Dubna 2016, 11:05:56 »

... Jsem dohodnutý na úřadě, že se tam zastavím a budou mi snad zpřístupněny oba spisy a poskytnuta konzultace (co se dá dělat)...

Je to asi pozdě ale určitě bych na ouřadě nic nekonzultoval. Zbytečně jim můžete dát nějakou munici. Já bych se držel svého - jel sem s bezpečným odstupem a nehoda byla tak nečekaná že jste nedobrzdil. Rozhodující může být jestli paní před vámi před střetem brzdila. Jestli jste neviděl svítit brzdová světla tak máte +.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

IP zaznamenána

Baltazar

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 19 Dubna 2016, 20:14:38 »

Story pokračuje.. Mám ofocené oba spisy.. jen je to hrozna salva dokumentu.. mam upraveny zatim jen svuj dokument, aby se dal nasdilet.. Druhy je prakticky shodny, popis stejny, jen s tim rozdilem, ze ridicka se chovala nezodpovedne, a je tam odkaz, ze jsem do ni narazil a to je reseno ve zvlastnim spisu.

Podani vysvetleni - Na miste si PCR udelala jen zapisky, zadnou vypoved jsme nepodepisovali.. nejsem si take jisty, jak jsem byl poucen.. o cem jsem mel byt poucen? Mohlo probehnout pouceni otázkou "Tak jak se to podle Vas stalo, pane XY"? O cem jsem mel byt poucen? Mozna to udelali, ale nejak mi to jen vypadlo.. Proc mam v podani vysvetleni uvedeno, ze jsem podezrely? Bylo mi to receno az kdyz jsem se zeptal, jak se to dal bude resit, protoze mi vubec nic na miste nerekli. A to bylo az po podani vysvetleni. V mem spise je Ridicka, ktera prvni bourala jako poskozena. Ve druhem spise je ta sama ridicka ve stejnem podani vysvetelni s totoznym vysvetlenim jako podezrela (tam sundala to prvni auto).

V mem podani vysvetleni je uvedeno, ze se srazila prvni dve auta, vzapeti jsem do ridicky narazil ja.. !!!  a pak se auta zastavila.. !!! Není to pravda.. Do ridicky jsem naboural jako do stojícího auta. Naboural jsem proto, ze jsem nechtel docílit smyku tím, ze na to prudce slápnu... a opravdu, brzdová světla jsem neviděl - brzdil bych dříve.. Videl jsem jen, jak sebou auto ridicky cuklo, druhé letí do boku a její tam zůstalo stát. Kdyz jsem zacal brzdit, bylo mi jasne, ze jestli na to slapnu abych dobrzdil ridicku, ktera se zastavila po kousku od prvni srazky, dostanu smyka (padaly ledove krupky) a tak jsem ji nabral. ...a pak se auta zastavila (pochopitelně).

V mem podani vysvetleni je napsano, ze ridicka dostala smyk. U "podani vysvetleni" jsem rikal - nevim jestli pani dostala smyk, ale prejela do protismeru a tam sundala protijedouci auto.

Teď je otázka co dál.. Na úřadě a u právníka mi poradili, abychom na dopis pro mamku o nahrade skody odpovedeli jen s tim, ze mamka spatruje viníka v paní, která řídila auto, které nezvládlo škodu a bude uplatňovat náhradu.. a po mne jako osobě blízké nebude uplatňovat náhradu škody.

Nechce se mi to řešit s právníkem.. škoda na autě je cca 35 tisíc (totálka), právník bude chtít ranec... Zkoušel jsem volat na pojistovnu, jestli nemám nějakou právní pomoc v pojistce.. nemám..

Mám se už nyní nějak bránit i když se mne vlastně nikdo na nic neptá? způsob jak jsem se dozvěděl, že už to je na úřadě je dopis mamce. Viz minulý příspěvek.

Na úřadě jsme se o tom bavili, pani ktera to bude mit na starosti mi rekla, ze to musi jeste cele prostudovat a ze si neni jista, kde se to presne stalo. Vysvetlil jsem misto, kde se to stalo a volne jsme se bavili o "bezpecne vzdalenosti" s tim, ze to tam mam najezdene, jezdim tam denne a vybavuji si, ze jsme za sebou jeli několik kilometru a v zatacce, kde se nehoda stala jsme se od sebe vzdalili, protoze vim, ze trochu vynasi.

Tedy, co byste radili dale?
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 19 Dubna 2016, 20:38:11 »

Za skutkovou podstatu děje - to bude na pěkně dlouhé studium, nedivím se, že právník chce dost peněz.

Máte v zásadě tři možnosti
1. obrátit se na právníka
2. zkusit nezaplatim.cz, jest otázka zda a za kolik by to vzali, nutno se zeptat
3. bojovat svépomocí s radami od místních zmrdobijců
O variantách 1 a 2 netřeba diskutovat. Pokud se rozhodnete pro variantu 3, nepočítejte s tím, že Vám tady někdo vyplodí vyjádření, kterým najednou usmaží správní orgán a vinu hodí na řidičku vozidla před Vámi, bude to chtít hodně vlastního studia a aktivity. Pokud jde o popis skutkového děje tak, abyste z toho vyšel beze ztráty kytičky a přitom to odpovídalo dokumentaci nehody, bude asi (bohužel) na mě, zatím se nezdá, že by někdo další měl snahu fušovat mi do řemesla. V tom případě nutně potřebuji fotodokumentaci nehody v originálech (jpg), jinak to dám dost těžko dohromady. Sice je tam celkem podrobný popis stop, ale nemusí to být všechno.
Nějak mi tam chybí brzdné stopy, vlastní fotodokumentaci nemáte?

Procesní stránku nechávám stranou, na to jsou jiní borci.
« Poslední změna: 19 Dubna 2016, 20:56:15 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

Baltazar

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 19 Dubna 2016, 21:34:06 »

Za skutkovou podstatu děje - to bude na pěkně dlouhé studium, nedivím se, že právník chce dost peněz.

Máte v zásadě tři možnosti
1. obrátit se na právníka
2. zkusit nezaplatim.cz, jest otázka zda a za kolik by to vzali, nutno se zeptat
3. bojovat svépomocí s radami od místních zmrdobijců
O variantách 1 a 2 netřeba diskutovat. Pokud se rozhodnete pro variantu 3, nepočítejte s tím, že Vám tady někdo vyplodí vyjádření, kterým najednou usmaží správní orgán a vinu hodí na řidičku vozidla před Vámi, bude to chtít hodně vlastního studia a aktivity. Pokud jde o popis skutkového děje tak, abyste z toho vyšel beze ztráty kytičky a přitom to odpovídalo dokumentaci nehody, bude asi (bohužel) na mě, zatím se nezdá, že by někdo další měl snahu fušovat mi do řemesla. V tom případě nutně potřebuji fotodokumentaci nehody v originálech (jpg), jinak to dám dost těžko dohromady. Sice je tam celkem podrobný popis stop, ale nemusí to být všechno.
Nějak mi tam chybí brzdné stopy, vlastní fotodokumentaci nemáte?

Procesní stránku nechávám stranou, na to jsou jiní borci.
Dobry den, na urade meli k dispozici jen tyto zpravy od policie. Tzn ani oni nemaji original fotky. Je nejaka praxe jak se k nim da dostat pres PCR? Ja jich mam jen malo a nejsou moc vypovidajici. Spis jsem po nehode volal a zjistoval co a jak, kam tahnout auto apod. Brzdne drahy nejsou.  Nikde ve spisu o nich neni zminka. Ani u cislovani dukazu. Je tam jen nekolikrat napsano 'smyk'. Jak se k tomu ale dospelo mi neni jasne. V te dobe lezely na silnici ty snehove krupky. Nez PCR dorazilo, byla vsude jen voda.

All: Daji se nejak rozumne sehnat ty fotky od PCR?

Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk

« Poslední změna: 20 Dubna 2016, 17:10:58 od Baltazar »
IP zaznamenána

Baltazar

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 20 Dubna 2016, 18:25:29 »

Doplneno

Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk

IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 27 Dubna 2016, 15:06:58 »

Udal jste tu nehodu nějakému zástupci, nebo pořád visí ve vzduchu? Pokud visí, zkusím zpětně odvodit děj před nehodou, na to ale nutně potřebuji odkaz na mapy.cz (vzdálenosti, rozhledové poměry), stačí do SZ. V prvé řadě se pokusím určit, zda rychlost 50 km/h (=Vaše výpověď) byla přiměřená adhezním podmínkám a rozhledovým poměrům. Pokud to jen trochu půjde, tak dokážete prokázat, že jste dodržel bezpečnou vzdálenost od předcházejícího vozu i rychlost vzhledem k adhezním podmínkám a rozhledu. Orgánům by to mělo pořádně zamotat šišku, pokud ne - těžká munice do odvolání.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.