Ahoj, prosím o radu a tipy na to, co mne muze cekat. Byl jsem ucastnikem nehody. Ridicka přede mnou vjela do zatacky autem A. Zatačku nezvladla, vjela do protisměru a předním rohem sundala auto B, ktere jelo v protismeru. Auto B skončilo v příkopě, řidička skončila vystčená zadním rohem v mém směru - naštorc silnicí. Jel jsem přímo za ní, takže jsem to jejím rohem chytil přímo na střed, mezi světla.
Chápu, že by se měla držet bezpečná vzdálenost. Nicméně, platí bezpečná vzdálenost i v tomto případě? Jinými slovy - můžu já za to, že jsem do auta přede mnou narazil, když jsem předpokládal běžnou bezpečnou vzdálenost pro případ, že auto začne třeba brzdit? Nepředpokládal jsem, že se stane nehoda a ona zůstane stát na několika metrech. Znám ten úsek dobře, jezdím tam každý den, je to vcelku přehledné, takže jsem i viděl, jak se srážka stala, atd. Nebyla to velká rychlost.. nicméně u mě totálka.
Co se dá čekat od PČR a jak případně na pojišťovnu? Policie se mne akorát zeptala jak se to stalo, jestli mi před jízdou fungovaly brzdy a řízení, a kdo si myslím, že je viník. Zapsali si to na papír, číslo spisu mi nedali. Prohlásili, že to do 14 dní zpracují a pošlou na MěÚ, kde to dále zpracují a pošlou vyjádření. Co mne čeká?
Prosím o neveřejné řešení problému.