Před nedávnem jsem se bavil s policajtem, že auto bez prakticky značky, ze kterého není patrná jeho vrakovitost, je vlastně v praxi neodtažitelné. Debata to původně byla ve stylu, jak se zbavit auta, které stojí na sídlišti, majitel je dlouhodobě v cizině, auto silně překáží, neparkuje však v rozporu s předpisy, neteče z něj žádná kapalina, má platnou technickou a má ukradené značky.
Vtip byl v tom, že auto, u kterého není VIN viditelný zvenčí, je neidentifikovatelné bez soudního příkazu (soudní příkaz k otevření vozidla za účelem identifikace - nejspíš VIN pod kapotou).
A mimochodem, napovězený postup pro odstranění takového nepohodlného vozu (samozřejmě debilní) byl: nalejte pod vanu trošku oleje a zavolejte PČR, že z vozidla unikají provozní kapaliny, a do druhého dne je odtaženo na náklady provozovatele..
Což nic nemění na tom, že by mě zajímalo, jak by se ty připravovaný zóny daly ještě shodit nebo aspoň na nějakou dobu odložit. (vím o lidech, kteří kvůli tomu přijdou o práci; a já dojíždějící denně do Prahy bez možnosti substituce MHD budu doufat v nízkou kapacitu MP)
Co třeba napadnout veřejnou zakázku + návrh na předběžné opatření a takovýhle srandičky?