Mám zatím plný počet bodů
a 15 let bez pokuty
Tak to jste absolutní rarita, nasbírat fullhand bez pokuty. Řidičák jste už odevzdal, nebo hrajete vyšší level § 337 TZ maření úředního rozhodnutí?
Dosti sarkasmu, všichni Vám rozumíme, že máte nula bodov.
Díváte se moc dopředu, jsou metody, jaxe dopátrat obsahu spisu, aniž se správnímu orgánu ukážete, což bych v tomto případě před prostudováním obsahu spisu silně doporučoval. Matadoři Vám, až budete mít něco od správního orgánu, nepochybně vhodnou strategii poradí, zatím čtěte. Na místě jste ztotožněn nebyl, takže šance jsou vysoké, pokud se nebudete zbytečně kdekoli ukazovat.
Existuje i jiná (zpoplatněná) cesta, kterou najdete v
této sekci. Jde o to, zda se chcete poučit a případně i pobavit, či nebezpečí zažehnat dopředu a dále se o případ nestarat.
Domnívám se však, že tak daleko to nedojde a skončí to u provozovatele vozidla - pokud budete vůči úřadu postupovat podle FSM 3.5, bod 4, odstavec třetí, věta druhá.
Pokud byste chtěl PČR ulehčit dlouhé čekání na Váš příchod, lze použít vzor
zde.
takže jako základní postup doporučujete na výzvu vůbec nereagovat nebo se mám omluvit a natahovat řízení co to jde?
U PČR neprobíhá žádné řízení, oni Vás chtějí co nejrychleji skásnout, pokud podáte vysvětelní které se jim bude hodit do krámu. Věřte tomu, že Vás zaskočí a odpovíte na nějakou otázku tak, že se jim to hodit bude. S policií se zásadně nebavíme.
Řízení probíhá před správním orgánem a nic natahovat nebudete, ani se tam neukážete, pouze budete postupovat - jak jsem psal v předchozím odstavci - podle FSM 3.5. Pokud vůbec po Vašem
písemném (ne)podání vysvětlení policii Vás vůbec úřad obešle.
Já vím, že je obtížné až nemožné se v chaosu různých podávání vysvětlení, ústních řízení, blokových řízení, policií, městap, správních orgánů, odvolání atd. v rozumném čase několika hodin zorientovat, ale časem to jde a je to i zábava. Čtete a čtěte a ptejte se, ale za Vás případ zde nikdo přímo řešit nebude. Dostanete rady, kritiku na Vámi vypracovaná podání atd...