Sdělím Vám, jak vypadá hodnocení šancí případu u veškeré naší konkurence (kromě jedné výjimky): „Potenciální klient: mám problém XY, popis, jaká je šance na obhajobu?“ Sdělení: „Na 100 % to obhájíme, pošlete peníze.“ Tak takhle se odhadují šance na obhajobu v pokutovém byznysu

Pokud se budeme bavit o tomto konkrétním případu, tak jediné, co jsme při jeho převzetí věděli, bylo „změřili mě, rychlost, místo“. Neexistoval ani příkaz nebo jakékoliv podklady ve věci. Takže pokud je nám vytýkáno, že mu nebyla předem sdělena procentuální šance – a na základě čeho asi? Samozřejmě pokud ve věci při převzetí existuje vydaný příkaz, oznámení o zahájení řízení s popisem skutku apod., tak se z toho už dá aspoň něco vyčíst a udělat si obrázek.
Např. tady pán poptával
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=11435.0 Sdělili jsme mu, že šance na obhajobu se na základě jeho popisu limitně blíží nule a z našeho pohledu nemá smysl to obhajovat, dal by se přinejlepším „garantovat“ nejnižší trest a prominutí po polovině. Mohli bychom mu samozřejmě vybájit, jak se to v pohodě obhájí apod., abychom ho zkasírovali, ale to neděláme.
Příklad ze života: jeden člověk poptával obhajobu v naprosto beznadějné věci, bylo mu řečeno, že nemá smysl to obhajovat, ať akceptuje trest, tak si našel advokáta a dal mu za obhajobu 90 000,- Kč (!). Výsledek samozřejmě podle předpokladu a mám pocit, že se ho advokát ani neobtěžoval informovat o zákazu řízení, takže nakonec ještě skončil s dalším trestem za řízení v zákazu.
Shrnuto: spousta lidí nechce slyšet pravdu, a pokud jim řeknete, že něco nemá cenu obhajovat, tak prostě jdou a zaplatí si tu službu jinde, tam, kde jim řeknou, že je na 100 % obhájí

A u případů, které nejsou prima facie beznadějné, přece nebudeme nikoho od obhajoby odrazovat. Pořád je to komerční služba a když nám někdo nabízí peníze za řešení, které není nereálné, tak mu nebudeme říkat, ať je jde dát někomu jinému

swenak: přesně tak.