30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Praha 3 – více odpustků za jedno stání + odtah  (Přečteno 43 krát)

Sirako

• Zobrazit profil

Ahoj, prosím o radu. Provozovatel je táta, parkoval jsem já.
- Na dovolené s autem mi vypršelo parkovací oprávnění, zapomněl jsem ho obnovit.
- Po návratu auto stálo cca 15 dnů na stejném místě až do odtahu, nepřeparkoval jsem ho. Z toho 13 dnů aspoň částečně v regulované době. IP12 + E13, NE 17–PÁ 17, 06–08 bez omezení.
- Odtah jsem zaplatil při převzetí, parkovací oprávnění jsem ten den obnovil. V protokolu o odtahu nevidím konkrétní důvod ani jasně označený právní základ, ve výzvě ze dne odtahu taky není.
- Zatím přišly čtyři výzvy po 700 Kč za různé dny poštou (táta nemá datovku) ve dvou várkách den po sobě, 18 a 19 dnů po odtahu. Nic jsem zatim neplatil a ani jsem nereagoval. Čekám, že asi přijdou další.

U výzev je vybraná fotka auta a výřez RZ, v textu čas od–do.
Příspěvky, návod i FSM jsem prošel, ale podobné případy jsou většinou starší a pořád si nejsem jistý, co dál. Zatím jsem vymyslel postup, že by mě táta nahlásil jako řidiče jedním vlastním podepsaným dopisem pro všechny výzvy (takže bych nepoužil přiložený bonzpapír) a doporučeně by ho pak odeslal cca pět dnů před koncem první třicetidenní lhůty.

Měl bych radši ignorovat a nechat vyhnít? Případně dá se následně namítat jedno nepřerušené stání? A má smysl napadat už zaplacený odtah, když neudali důvod?
Přikládám jednu výzvu (ostatní jsou prakticky stejné) a protokol odtahu. Předem díky moc
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Praha 3 – více odpustků za jedno stání + odtah
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 21:19:16 »

Pokud jste tam stál tím autem bez pohnutí, nabízí se zkoumat možnost trvajícího přestupku (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-250#p8 ) a pokračování v přestupku (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-250#p7 ) a vliv takového pohledu na to, kolik odpustků by mělo stačit zaplatit nebo na kolik pokut to hrát.

Pokud by to bylo normální vyhrazené parkoviště, kde jste neměl právo stát, byl by to jednoduchý trvající přestupek. Tam by mělo stačit zaplatit ten časově první odpustek (nebo možná libovolný z nich) a až by SO začal prudit s tím, že ty další překlopí na řidiče, tak argumentovat tím, že jde stále o jeden přestupek, který už byl zaplacením odpustku pokryt a vyřešen provozovatelem.

Tady do toho ale vstupuje to chaotické vyhrazení "Ne 17–Pá 17, 06–08 bez omezení", tedy to neoprávněné parkování tam začínalo a končilo. Agilní SO to pak může považovat za různé přestupky, ale jak přesně to rozbít zatím úplně nevidím.

Snad zkušenější kolegové poradí.
IP zaznamenána