30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Osvětlení vozidla  (Přečteno 99 krát)

anonym3628

• Zobrazit profil
Osvětlení vozidla
« kdy: Dnes v 11:51:31 »

Zatím zakládám vlákno.

V nočních hodinách zastaven hlídkou z důvodu prasklé žárovky v pravém potkávacím světle. V protokolu dále zmíněna závada na pravém parkovacím světle a osvětlení registrační značky. Příslušníky pořízena fotodokumentace předních a zadních světel, ale je otázkou, jak kvalitní bude a zda nebyla pořízena na soukromý telefon. S přestupkem jsem na místě nesouhlasil. Další jízda nebyla zakázána, ale prý správně měla být zakázána, s čímž jsem též nesouhlasil. Chovali se vcelku korektně a i přes nesouhlas nehledali nic dalšího, i když by určitě něco našli.

Nabízeli, že pokud vyměním žárovku na místě, tak to bude bez pokuty, jinak za 200 Kč. Vybral jsem si třetí možnost. Tuhle "nabídku" už myslím mám i na audiozáznamu. Oznámení o přestupku mě nechali vyfotit, takže v příloze.

Budu se těšit na první obsílku.
« Poslední změna: Dnes v 13:23:03 od anonym3628 »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Osvětlení vozidla
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 14:41:58 »

Jízda mohla být zakázána dle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p118a-2-b v případě nebezpečné závady, což ale dle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-82 položka 4.1.1 je jenom v případě problému s levým světlem.

Takže nesouhlasit se zákazem jízdy bylo fajn, otázka je, zda zákaz je nějak podmíněn souhlasem řidiče. A pochopitelně z druhé strany, zda ten pokus o zákaz byl podpořen nějakým přezkoumatelným paragrafem, nebo jste si jen tak nezávazně povídali.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
Re:Osvětlení vozidla
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 14:55:07 »

Nešlo o výslovný zákaz další jízdy, možná jsem se trošku neobratně vyjádřil. Příslušník jen v rámci neformální diskuze tvrdil, že by mi mohli zakázat další jízdu, ale že to nebudou hrotit. Oponoval jsem právě argumentem, že to by muselo nesvítit levé světlo. Pak řekl něco o omezení technické na 30 dní, ale o tom bych předpokládám dostal nějaké potvrzení. Navíc si nemyslím, že by vyplňovali cokoliv jiného než oznámení o přestupku.
IP zaznamenána