30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Dohledávání viníka nehody  (Přečteno 125 krát)

Féna

• Zobrazit profil
Dohledávání viníka nehody
« kdy: Dnes v 00:28:05 »

Zdravím všechny, jsem v situaci, kdy někdo poškodil zaparkované vozidlo a odjel. PČR škodu vyčíslila na 80 000 - 150 000 Kč, což se mi úplně nechce platit ze svého a rád bych vyvinul maximání úsilí k nalezení viníka. V téhle situaci jsem poprvé, moc konkrétních informací se mi dohledat nepodařilo a chtěl bych vás tímto poprosit o rady, jak postupovat.

Automobil byl bohužel bez kamery, víme jen barvu vozidla viníka a časové rozmezí, vše sepsáno PČR. Od nich máme jen potvrzení účasti na DN. Zatím je evidentní jediná věc a to, překvapivě, maximální snaha PČR nedělat ideálně vůbec nic. Kdyby se jednalo o správní řízení, byla by mi má práva jasná, ale jak je to v tomto případě? Vede policie také spis, který musí splňovat konkrétní náležitosti a je možné do něj nahlédnout? Jak obecně je přinutit vyvinout nějakou smysluplnou aktivitu?

Nedělám si plané naděje a po nějaké zběžné prohlídce je snad reálné provést opravu v ceně třeba okolo 30 000 Kč (když jediný požadavek bude, aby to nevypadalo jako z chráněné dílny), ale i tuto částku bych dokázal investovat lépe. Děkuji.

A ano, kamera už je na cestě.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Dohledávání viníka nehody
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 08:56:47 »

PČR spis vede a jako poškozený máte právo do něj nahlížet. To právo se někdy realizuje dost obtížně, fízlové jsou ochotni si vymyslet různé lži, aby neztráceli svůj drahocenný čas. Doporučuji jim předem zavolat a nahlížení si dohodnout.

K žádné aktivitě je nedonutíte, oni totiž mají “postupy”. Vaše nejlepší možnost je projít se po okolí, najít tam soukromé kamery a pokusit se z jejich majitelů vymámit nahrávky. Pokud přijdete na fízlárnu s konkrétním videem, kde bude vidět RZ, reálná šance, že něco vyšetří, mírně vzroste. A i kdyby nevyšetřili, pořád lze takový záznam použít pro vznesení nároku vůči pojišťovně viníka nehody.

IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
Re:Dohledávání viníka nehody
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 15:00:17 »

Děkuji za odpověď, zkusím domluvit nahlížení-plná moc funguje stejně jako ve SŘ?

V den incidentu jsme hned po interakci s PČR projeli okolní vesnice, a u jednoho domu stálo červené vozidlo s čerstvým poškozením, které by mohlo odpovídat (barvou i umístěním) střetu s naším autem. RZ byla nahlášena PČR, po dvou dnech urgencí se místní oddělení ozvalo telefonicky a tvrdili, že majitel vozu prohlásil, že poškození vzniklo jinde. Já sám si netroufám tipovat, jestli to dané auto mohlo být, nebo ne, bylo odřené ze všech stran. Jen mi přijde zvláštní, že by to PČR zpochybnila jen na základě tvrzení majitele.

Celou věc neusnadňuje ani to, že v okolí jsou jen samé menší vesnice a předpokládám, že i kdyby někdo něco věděl, nepůjde bonzovat souseda, bo by pak taky mohl dostat na budku. Jelikož je to poměrně navštěvovaná houbařská lokalita, zkusím ještě v okolí místa incidentu rozmístit prosbu o svědectví, pokud někdo něco viděl a nabídnu finanční odměnu. To by mohlo případnou sousedskou soudržnost trochu nahlodat.
IP zaznamenána