30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Zamítnutí prodloužení lhůty  (Přečteno 67 krát)

majstr

• Zobrazit profil
Zamítnutí prodloužení lhůty
« kdy: 03 Září 2026, 20:31:19 »

Zdravím,

městský úřad v mém případě rozhodl o vině ve věci přestupku překročení rychlosti, zjištěném automatickým radarem, proti kterému jsem se chtěl odvolat.

K tomuto jsem podal žádost o přiměřené prodloužení lhůty, čemuž úřad vyhověl, načež jsem poslední den lhůty podal blanketní odvolání.

Za nějáký čas se městský úřad ozval znovu s výzvou k doplnění blanketního odvolání do 5 pracovních dnů.

Prokazatelně jsem v části této lhůty čerpal dovolenou v zahraničí, tudíž jsem neprodleně úřad informoval a požádal o opětovné prodloužení lhůty.

Když jsem se vrátil, už na mě čekal dopis z městského úřadu, kde bez jakéhokoliv odůvodnění zamítl žádost o prodloužení lhůty s tím, že můj spis byl postoupen kraji.

Z krajského úřadu mi přijde v nejbližších dnech dopis (možná rozhodnutí, protože odůvodnění nebylo - poslali jim blanket?). Je možné v tuto chvíli něják jednání městského úřadu napadnout a tím způsobit zpoždění?

Nebo mám smůlu, protože jsem si dovolil zrovna být na dovolené? Prekluze je za rohem.

Díky za info.

IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Zamítnutí prodloužení lhůty
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2026, 21:03:20 »

Dokud není rozhodnutí o odvolání vypraveno (tj. předáno SO2 do ISDS či poště), máte stále možnost navrhovat důkazy a doplňovat odvolání. Zásadní bylo dodržet lhůtu pro podání blanketního odvolání, což se Vám povedlo. Lhůta, kterou Vám stanovil SO1 pro jeho doplnění je spíš taková orientační. I u blanketního odvolání musí SO2 přezkoumat zákonnost rozhodnutí, takže to zpravidla zabere také více než pár dnů.

Máte-li sepsané nějaké odvolací námitky, pošlete je co nejdříve oběma SO. Zasíláním pouze SO1 (dle SprŘ) byste riskoval, že SO2 vypraví rozhodnutí o odvolání dřív, než mu SO1 Vaše námitky předá.

Zároveň si můžete u SO1 podat formální žádost o určení doručení a žádost o prominutí zmeškání úkonu a navrácení v předchozí stav. Druhá z nich musí být doprovozena provedením zmeškaného úkonu, tj. přípisem obsahujícím doplnění odvolání.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2026, 22:31:12 »

Když jsem se vrátil, už na mě čekal dopis z městského úřadu, kde bez jakéhokoliv odůvodnění zamítl žádost o prodloužení lhůty s tím, že můj spis byl postoupen kraji.

To zamítnutí žádosti o prodloužení lhůty mělo jakou formu? Pokud to bylo Usnesení, tak v něm mělo být i Poučení o tom, v jaké lhůtě se proti němu je možno odvolat.

To nic nemění na radě pana Kdo poslat to doplnění odvolání i SO2.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03 Září 2026, 23:58:26 »

Kdybyste potřeboval získat trochu času, pošlete teď prioritně “aspoň něco”, i kdyby to měla být nedokonalá argumentace nebo vymezená pouze rámcově. Cílem je pouze, aby se váš spis co nejdřív odlišil od blanketního odvolání, které lze téměř obratem zamítnout. To by vám teoreticky mohlo dát nějaký čas navíc, během kterého si odvolání plnohodnotně doplníte. I tak bych s tím ale neotálel.
IP zaznamenána