30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: zákaz vjezdu B11  (Přečteno 100 krát)

algro

• Zobrazit profil
zákaz vjezdu B11
« kdy: 03 Září 2026, 17:36:28 »

zdravím,

přišla mi účtenka od ochránců zákona v hodnotě 750 Kč za to, že jsem vjel do zákazu. Odůvodněno tím, že dle § 125c odst. 1 písm. k) jsem spáchal přestupek pro bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích - počin, který jsem spáchal je: Nerespektování dopravní značky B11.

Zjistili to tak, že oznamovatel - Městská policie předala oznámení o přestupku MU.

Zjištěno to bylo prostřednictvím automatizovaného technického prostředku používaného bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.

Neví, kdo auto řídil, ale poslali to mě jakožto provozovateli (auto řídil syn), a sdělují, že jsem v rozporu s ust. § 10 zákona o silničním provozu nezajistil aby byly dodržovány předpisy. Tím pádem lze projednat uložením pokuty příkazem na místě a jsou splněny podmínky pro uplatnění objektivní odpovědnosti provozovatele vozidla dle úst § 125h dost 1 zák. o silničním provozu.

Do zákazu nevědomky vjel, kamera zachytila automobil s mojí SPZ, nicméně na fotkách z kamer nejsou vidět značky a auto zároveň. Značky jsou vidět na dalších fotkách, kde je začátek a konec silnice. Pomocí mapy.cz by však šlo identifikovat, že na daném místě opravdu byl.

Jaký byste doporučovali postup? Zaplatit a kašlat na to, byť mě sere, že mladé kluk bude platit 750 Kč za to, že projel zákaz za 10 vteřin, nebo se s těmi dobrými lidmi hádat?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:zákaz vjezdu B11
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2026, 17:48:38 »

Bylo by potřeba zjistit, jestli tam skutečně je "automatizovaný TP" a skutečně byl v provozu.
(není to Brno?)
IP zaznamenána

algro

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2026, 20:29:50 »

Boskovice

celkem 5 fotek.. 4 jsou ze začátku a konce ulice, kde je vyfocena značka B11. Tyto fotky nejsou z kamer, dle foto to vypadá na mobil - aby ukázali, že tam ta značka je.

Fotka, kde je auto, je však pouze jedna a žádná značka nelze vidět. Toto je zachyceno z kamer. Čas nicméně sedí na dobu, kdy tama zhruba jel.
« Poslední změna: 03 Září 2026, 20:42:52 od algro »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03 Září 2026, 21:27:02 »

Zjistěte, jestli měšťáci uveřejnili ten automatizovaný TP na svých stránkách.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03 Září 2026, 21:40:51 »

Asi by bylo dobré vidět celý spis, ne jen to, co se uráčili poslat. Pokud by v něm nebyly žádné další fotky, z nichž by bylo jednoznačně patrné, že se vozidlo nachází za zákazem, tak by to potenciálně mohla být i důkazní nouze.
Kromě webu místních ozbrojených složek, jak píše kolega, se zkuste podívat i na nějaké veřejné fotky, jestli poznáte, čím to mohli sledovat. Ty běžné otočné aparáty zpravidla nejsou ATP (snad jen v Brně :-)) ).
IP zaznamenána