30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rezidentské parkování v Pardubicích (varování pro ostatní města !?!)  (Přečteno 256 krát)

bonob

• Zobrazit profil

Není to problém, ale diskuze. Pouze nevím, kam ji dát. Pokud jsem ji dal špatně, pak prosím o přesunutí. Děkuji.

Právě jsem byl na návštěvě v Pardubicích. Zastavil jsem v zóně A a do 1h mne vyhmátla městská policie.
Jak na mne přišli:
V autě jsem neměl nainstalovaný čip!
Nepotřebuji poradit, policii jsem na štěstí lehce přesvědčil, že i pokuta 100kč je příliš mnoho a domluva by mněla postačit.

Avšak s následným rozborem situace jsem si uvědomil, že všichni rezidenti v Pardubicích mají báječně očipované své kovové miláčky a mne napadly možné důsledky:
1. Je možné tyto čipy používat pro online monitoring vozidel?
2. Je online monitoring vozidel právně možný?
3. Přestupky z online monitoringu je možné právně vymáhat?
4. Jak se právně bránit, až stejnou variantu (s online monitoringem vozidel) zvolí další města?
5. Ukládají se někde záznamy z online monitoringu? A je to v souladu s právem?

Děkuji

Odkaz na Pardubické PePo je v příloze.
« Poslední změna: 19 Července 2026, 11:52:29 od bonob »
IP zaznamenána
Chceme, aby úřady platily nám a né my jim. Pak snad přestanou otravovat.

Jenyk

• Zobrazit profil
Re:Rezidentské parkování v Pardubicích (varování pro ostatní města !?!)
« Odpověď #1 kdy: 19 Července 2026, 12:53:56 »

Online monitoring dnes mají všechna nová auta. Nově i včetně sledování řidíče. Napište Macinkovi a Turkovi a zeptejte se jich, co s tím udělají.

https://www.autohled.cz/magazin/povinne-asistenty-v-eu-od-cervence-2026-co-hlidaji-a-co-lze-vypnout/13345
IP zaznamenána

bonob

• Zobrazit profil
Re:Rezidentské parkování v Pardubicích (varování pro ostatní města !?!)
« Odpověď #2 kdy: 19 Července 2026, 14:39:07 »

To vím a nechci nové auto!!!

Ale nechci to ve starých. Pokud budou sledovat můj pohyb, pak to považuji za osobní sledování.
IP zaznamenána
Chceme, aby úřady platily nám a né my jim. Pak snad přestanou otravovat.

Urban.

• 30
    • Zobrazit profil

Sledování se stejně nevyhnete. Jenom policie má po republice tisíce kamer pro sledování provozu, které bezpochyby čtou SPZ a ukládají je do databáze.

Pokud nechcete, aby vaše auto odesílalo do cloudu údaje o trase jízdy, stylu řízení atd., stačí odpojit krabičku zvanou telematická jednotka.
« Poslední změna: Dnes v 10:04:21 od Urban. »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil