30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přestupek proti občasnkému soužití (zhrzená sousedka, úřad zaslal dopis, ne DS)  (Přečteno 67 krát)

smrtkasmety

• Zobrazit profil

Zdravím vás,

měl bych na vás menší prosbu.

V kostce pro úvod: máme v bytovce sousedku, která je (velmi diplomaticky řečeno) nepohodlná. Je to člověk, který "nabonzoval" firmu, která prováděla rekonstrukci bytovky, za kousek azbestu ve trávě na hygienu + stavební úřad, řemeslníky za poškození jejího vozidla, neskutečně vysírá sousedy ... zkrátka dlouhodobě dělá potíže. Více bych to nerozpytvával.

Tato osoba šla na PČR, vylila si srdíčko, že jsem ji jednoho dne poslal "do píče", PČR věc posunula na úřad, úřad zahájil řízení - přestupek proti občanskému soužití.

Dnes jsem našel ve schránce dopis s modrým pruhem, dopis jsem otevřel a je v něm předvolání k ústnímu jednání (poštovní schránku si vybírám jednou za půl roku v domění, že státní orgány mají povinnost vždy využít datovou schránkou).

Teď analogicky: Úřad naplánoval ústní jednání na 06.05.2026, nicméně toto datum již proběhlo.

Teď je otázka, jak postupovat.  Mám za to, že pokud osoba disponuje DS, musí ji úřad použít.

Jestli se nepletu, je tam vada doručení a stačí hrát mrtvého brouka. Doručenku jsem nepodepisoval.

Poradíte?

Díky moc 

Edit: Posílám fotky:
- https://ibb.co/tV02xFb
- https://ibb.co/GQ6dqgfb
- https://ibb.co/B2R76K34

« Poslední změna: Dnes v 21:41:04 od smrtkasmety »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Ta datová schránka je na fyzickou osobu? Pak ano, stačí zachovat rádiový klid.

Ale... abych zasadil trochu brouka do hlavy, bohatě stačí, když si pošta zapamatuje (z dávného nesouvisejícího případu) číslo občanky a zfalšuje doručení a nebudete se stačit divit.
IP zaznamenána

smrtkasmety

• Zobrazit profil

Zdravím,

DS je na fyzickou osobu, aktivní je 10+ let. 

Dost by mě zajímalo, co vlastně bude následovat - pokud SÚ rozhodně o vině, napadají mě dvě roviny:

1. Pošle to opět poštovním holubem, kde to bude ležet půl roku - může poté SÚ vymáhat sankci exekučně? Dost by mě zajímalo, jaká je vlastně kaskáda ...
2. SÚ pošle do DS - otázka co poté

SŘ vede opravdu vede město (5K obyvatel), dopis doručuje velmi malá obec (120 obyvatel), ČOP tady u nás na poště nemají (min. 10 let jsem zde nic nepodepisoval).

« Poslední změna: Dnes v 20:44:58 od smrtkasmety »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Ne že by na tom nějak záleželo, ale o tom zahájení správního řízení jste byl informován jak?

Jinak souhlasím s panem ladinem, radiový klid je nejjednodušší řešení. Dělá-li protivník chybu, netřeba ho rušit.

Pokud dojde Rozhodnutí do schránky, na SO se vrátí dodejka a SO si vyznačí nabytí právní moci. Následně budou moci vymáhat, před exekučním vymáháním se ozvou s nedoplatkem, pak je možno zaplatit a po promlčení jít nahlédnout do spisu. Tím bude materiálně doručeno, podáte Odvolání a následně budete žádat ten daňový přeplatek zpátky.

Před vydáním Rozhodnutí Vám musí ještě být dána možnost seznámit se s podklady a vyjádřit se k nim, dle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-500#p36-3. Pokud o něčem takovém psali v tom dopise, tak jste tuto možnost neměl. Takže pokud by přímo poslali Rozhodnutí do DS, jedno kolo Odvolání půjde na tohle.

Nicméně, pokud ústní jednání bylo plánováno na začátek května a od té doby se dva měsíce nic nestalo, je solidní šance, že to SO odložil na spodek hromádky a už nic nepřijde.
IP zaznamenána

smrtkasmety

• Zobrazit profil

Ne že by na tom nějak záleželo, ale o tom zahájení správního řízení jste byl informován jak?

Defacto tak, že jsem si po půl roce vybral fyz. poštovní schránku (vybírám ji jednou za půl roku, mám za to, že úřední hlava musí vše doručovat do DS)

Jestli to správně a shrnu to, jsou dvě cesty:

1. Budou to vymáhat exekučně - já zaplatím, po promlčení budu žádat zpět i s úroky
2. Celé to vyhnije (což se mi také jeví jako nejvíce pravděpodobné)

Defacto jediné, co mám v ruce je zahájení správního řízení. V DS není vůebc nic.
« Poslední změna: Dnes v 21:07:50 od smrtkasmety »
IP zaznamenána