Ach jo, už mě to nudí, nemiluji Turka, je mi vyloženě u pr.... stejně jako Babiš,Fiala nebo prezident Pavel. Politika je svinstvo a místo zpráv raději přepnu na Simpsonovi.
Stejně tak mám na háku i složky IZS. Je to nutné zlo, ale řidiči těchto složek jsou zpravidla úplní bezmozci. PČR vůbec nebudu komentovat. Způsob jízdy a samotné řízení cisterny a je asi jedno jestli to je hasič profík nebo dobrovolník, je naprosto šílený. Normální vyježděný šofér LKW, který zrovna nechyběl na hodinách fyziky by takové zběsilosti neprováděl.
Několikráte jsem měl možnost sledovat odjezd dobrovolníků na plánované námětové cvičení a vstávaly mě vlasy hrůzou a modlil se, aby se z toho nestal ostrý výjezd. Už to že dobrovolný hasič nepochopí, že vyzbrojená dýchavičná avia 31(bez turba) prostě čtyřkou do kopce nepojede, ale raději to vyzkouší několikrát po sobě a motor na trojku roztahuje až ke 3500 otáčkám, a pak tam vrzne přes zuby čtyřku, po pár vteřinách přes zuby trojku a několikrát to opakuje. Mezitím avču rychlostí asi 45-50 předjíždí na nepřehledném místě podobně dýchavičná Tatra 148 s vodou. Nechápu jestli se hraje na nějaký čárkový systém, kdo dojede první nebo kdo cestou někoho zrakví nebo touží po adrenalinu?? Saniťáci to je taky kapitola. Sanita letí jak zběsilá na majákách a za 2 minuty vidím, jak z ní vystupuje posádka, v rukách nenese žádný zdravotnický materiál a míří do restaurace.
Překvapující je to, že hasič dobrovolník nepotřebuje profesák a obvykle ho ani nemá, praxi většinou žádnou a naposledy se svezl před více než před 20lety vejtřasem na vojně nebo si udělal papíry na jezedáckém nebo lesnickém učilišti.