Omlouvám se, že zakládám vlákno ve fázi, kdy ještě toho moc není jasného, ale rád bych si něco ujasnil a případně požádal o radu, na co si dát pozor:
Při couvání na parkovišti v areálu zaměstnavatele na zdánlivě volné místo se mi rozpípal couvací senzor. Zastavil jsem a rovnou přejel na jiné volné místo a cestou do práce jsem se šel podívat, proč auto mělo výhrady k couvání. A ejhle, na onom "volném" místě leželo jednostopé vozidlo. Nenapadlo mě nic lepšího než ono vozidlo postavit, zkontrolovat, jestli mu nic není, zkontrolovat svoje auto a po práci jel klidně domů. Druhý den večer volá PČR, jestli vím o kolizi na parkovišti tehdy a tehdy. Při úleku jsem se s policajtem bavil (vím, chyba), ale uznal jsem jen, že jsem na místě tehdy a tehdy byl a kolize si nejsem vědom. Nicméně prý mají záběry z kamery zaměstnavatele, kde je údajně všechno vidět. Policajt se pozval na nafocení mého auta, které proběhne. Nyní:
1/ počítám, že mi budou chtít přišít ujetí od nehody - hrozí mi automaticky mj. zákaz řízení (v kartě řidiče, t. č. bez bodů, v minulosti jen sem tam nějaká rychlost)?
2/ má ještě smysl vyhledat majitele jednostopého vozidla a nějak se s ním dohodnout? Připomínám, že jsem žádné viditelné poškození nenašel, ale asi měl nějaký důvod to hlásit na PČR. Teoreticky jsem schopen onoho majitele zjistit přes zaměstnavatele, což mohl udělat i on, pokud by měl vůli to řešit po dobrém. Ale mohla v tom být i jeho blbost, že šel tupě na PČR jako po nejjednodušší cestě. Ale nevím vůbec, co je to za člověka (možná ho i znám), abych něco ještě nepodělal.
3/ samozřejmě bude rozhodující ten záběr z kamery, který jsem ještě neviděl a vůbec nevím, kde ta kamera je. Nicméně řidiče nezpochybním, ani jeho chování při parkovišti. To je mi jasné. Zatím mám v plánu zpochybnit tu kolizi - motorka ležela už když jsem přijel, proto mi pípal senzor a ve zrcátkách nebylo nic vidět. A jako slušňák jsem ji jen v dobré víře postavil.
4/ Když policajt nafotí po 2 dnech můj nárazník, má to nějaký důkazní význam? Je totiž dobitý ze všech stran a fakt by mě zajímalo, jak pozná, co je čerstvé. Ale víme: kde je vůle, tam je cesta!

Chápu, že toho moc není, ale trochu nervózní už jsem, protože, kvůli nějaké totální kravině se dostat do mlýnku systému a skončit bez papírů se mi fakt nechce!