30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Úřad komunikuje poštou, ale mám datovku  (Přečteno 307 krát)

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
[WIN] Úřad komunikuje poštou, ale mám datovku
« kdy: 10 Června 2026, 16:00:23 »

Zdravím všechny.

Aktuálně řeším, že mé vozidlo překročilo rychlost (+10kmph) v obci. Do schránky mi byla vhozena výzva k zaplacení určené částky, kterou jsem pochopitelně ignoroval. Minulý týden se mi poštačka snažila doručit další dopis (stejné č.j.). Bohužel jsem si to nemohl převzít, pošťačce jsem tvrdil, že mi manželka odjela do práce s mými doklady a tedy u sebe nemám občanku. Pošťačka tedy vhodila do schránky výzvu k vyzvednutí zásilky společně s poučením, na kterém bylo stejné jednací číslo.

Očekávám, že to bude příkaz (uvidím, co přistane ve schránce, jestli vůbec něco).

Chci se ujistit:
1) Pokud se bude jednat o příkaz, platí stále, že po podání odporu a přiznání řidiče už na mě nebudou moci, protože bylo nesprávně zahájeno SprŘ s provozovatelem, ale zároveň už není možné zahájit řízení s řidičem?
2) Nebo je lepší počkat rok do zániku odpovědnosti a nechad SO v tom, že mají hotovo (docela nerad bych měl daňové nedoplatky popř. exekuci) 

Díky
« Poslední změna: Dnes v 11:50:53 od OldSoldier »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Úřad komunikuje poštou, ale mám datovku
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2026, 16:10:35 »

Jste si jistý, že typ vaší DS (FO x PFO x PO) odpovídá tomu, jak je u vozidla zapsán provozovatel (RČ x IČO)?
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2026, 16:18:11 »

Ano - mam FO, FOP a vsechny PO, kde pusobim. Tzn., ze neexistuje kombinace, abych coby provozovatel nemel DS.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Června 2026, 11:27:58 »

Já bych počkal na vyrozumění o nedoplatku případně předexekuční výzvu. Z toho se dozvíte, že vůbec nějaké správní řízení existuje, zajdete nahlédnout do spisu, podáte odpor, sdělíte řidiče (klidně mne).
« Poslední změna: 11 Června 2026, 11:33:57 od Číkus »
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2026, 12:56:58 »

Ok - vyckam tedy dalsich kroku SO. Udam pak manzelku - obcas je na me hubata, tak si to zaslouzi :-)
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Června 2026, 13:13:54 »

Ono asi ani není potřeba nikoho udávat. Prostě provozovatel nebyl dle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p125h-1 vyzván k uhrazení určené částky a nebyla mu dána možnost sdělit údaje o totožnosti řidiče vozidla v době spáchání přestupku dle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p125h-6, takže řízení o přestupku provozovatele vozidla bylo zahájeno v rozporu se zákonem (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p125f-5).

A ten Odpor jim tam můžete poslat taky hned, bez nahlížení. Dneska se Vám ten Příkaz dostal materiálně do ruky, tak na něho ve lhůtě reagujete. Pokud jim tam rovnou napíšete, že ve své DS nemáte žádnou Výzvu k uhrazení určené částky, bude možno to rovnout použít i jako test inteligence SO - jestli jim dojdou souvislosti nebo vůbec.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11 Června 2026, 15:17:01 »

Jde o to, ze fyzicky ten prikaz v ruce nemam - mam jen oznameni o ulozeni zasilky (to je ta č.2). Predtim mi do schranky byla vhozena vyzva zaplaceni urcene castky. Takze buh vi, co na me ve schrance ceka... (dulezite je, ze zatim SO posila postou, tak snad jim to vydrzi)
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 22 Června 2026, 08:14:24 »

Tak jsem se vratil z dovolene a ve schrance jsem nasel avízovaný "pozdrav" - byl jsem uznán vinným z přestupku provozovatele.

Co me prekvapilo, bylo to, ze bylo mereno "radarovým" rychloměrem LTI 20/20 Trucam II, který byl označen jako automatizovaný prostředek bez obsluhy. Řidička si však vzpomíná, že u radaru na 100% stála obsluha v podobě městských opic.

Manuál na téma automatického měření uvádí:
Citace
5.4.Mód AUTOMATICKÉ MĚŘENÍ

Proces měření rychlosti v tomto módu je stejný jako v běžném manuálním módu měření rychlosti. Rozdíl tkví hlavně v tom, že operátor pouze spustí měření a to probíhá automaticky. Laser vysílá paprsek kontinuálně, ale naměřená  rychlost se ukládá pouze pokud je vozidlo v oblasti, definované operátorem. Tato oblast se definuje buď zadáním
pevné vzdálenosti (BOD) nebo zadáním rozsahu vzdáleností (ROZSAH MIN/MAX).

Nastavení způsobu definování oblasti se provádí v menu „SYSTÉMOVÉ VOLBY“ v datovém poli Auto mód. Volí se zde mezi položkami „ROZSAH MIN/MAX“ a „BOD“. V prvním případě je nutné zadat v poli AUT. VZDÁLENOST údaj
ve tvaru „minimální vzdálenost, maximální vzdálenost“. Ve druhém případě stačí zadat jen jednu hodnotu.

Zajímalo by mě, jestli toto je bráno jako automatické měření bez obsluhy, tak jak to měl namysli zákonodárce.

Každopádně podám odpor a uvidím, co bude dál.
« Poslední změna: 22 Června 2026, 08:40:21 od OldSoldier »
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 29 Června 2026, 13:11:20 »

Jsem v šoku: SO bez řečí a prakticky obratem poslal kopii spisu!

22.6. posláno a 25.6. mám v datovce kompletní spis. Je nějaký nový judikát, který jim to přikazuje, protože se mi nechce věřit, že by to posílali dobrovolně?

Co dál? Podal jsem odpor, zatím bez reakce - pro zvýšení fun factoru jsem si říkal (pokud to rovnou neodloží), že bych se rád porýpal v tom, jak přesně funguje automatický laserový měřič bez obsluhy LTI 20/20 TRUCAM. A taky bych se rád dozveděl, jak přesně sháněli řidiče, když ani nezjistili, že provozovatel má datovku.
« Poslední změna: 30 Června 2026, 00:08:34 od OldSoldier »
IP zaznamenána

Mates

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 29 Června 2026, 15:50:24 »

Na doručence máte celé jméno a adresu .. :-)
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 30 Června 2026, 00:09:47 »

Díky za upozornění - opraveno.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 29 Července 2026, 14:50:51 »

Tak mi volala baba u úřadu, kde se mi, celá zkoušená, z nějakého důvodu snažila vysvětlit, že bude muset řízení o přestupku zastavit (jaké překvapení), a že mi volá kvůli tomu, aby mi to vysvětlila. Prý by se jí to špatně vysvětlovalo v tom odůvodnění a nemusel bych to pochopit.

Přesto mi přišlo, že to nebyl hlavní důvod, proč mi volala, protože v průběhu hovoru zaznělo něco ve smyslu: "no tu výzvu jste nedostal, že ano?" - nebo už jsem paranoidní?
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:[WIN] Úřad komunikuje poštou, ale mám datovku
« Odpověď #12 kdy: Dnes v 12:02:27 »

Dneska v datovce jsem vyzvedl usneseni o zastaveni rizeni, takze je mozne presunout do vyresenych.

Hrozne se mi libi, jak OUO x-krat napsala, ze nevedela, ze mam datovku, protoze, pry, o existenci SO nemel povedomi :-)

Kazdopadne - jak je ted potrapit - asi pro zacatek podam odvolani? Jeste me napadlo podat na OUO stiznost s navrhem, at ji tu skodu (ze jsem nezaplatil pokutu) strhnou z platu :)
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Dnes v 13:21:42 »

To je tedy materiál..... úplně všechno je blbě. Podáním odporu jste potvrdil převzetí příkazu a tento zároveň zrušil. Bába prohlašuje, že se skutek nestal nebo není přestupkem? Ani jedno nelze odůvodnit tím, že bylo blbě doručováno..... atd. atd. Buď nechce být za krávu nebo se to chystá rozjet znovu s správně.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Dnes v 13:24:01 »

Moje paranoia mi rika, ze to zkusi rozjet znova  :-\
IP zaznamenána