30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Údajné zavinění nehody  (Přečteno 180 krát)

Johnny

• Zobrazit profil
[WIN] Údajné zavinění nehody
« kdy: 17 Května 2026, 09:17:00 »

Dobrý den,
rád bych vás zkušenější požádal o rady nebo takový "dohled" abych neudělal nějakou chybu. Jeden člen mé rodiny je popotahován za údajné zavinění nehody. Máme předvolání k podání vysvětlení, které je dle mého názoru napsané dosti v rozporu se zákonem. Rád bych na to reagoval slušně ale velice důrazně. Než se rozepíši a nahraji dokumenty, mohl bych poprosit o umístění do kuchyně? Děkuji moc, Johnny.
« Poslední změna: 17 Května 2026, 09:25:54 od Johnny »
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
Re:Údajné zavinění nehody
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2026, 18:43:41 »

Dobrý den,
děkuji moc za přesun do kuchyně a zároveň se omlouvám, že píši až teď. Jsem na služební cestě. Moji matce se stala taková nemilá věc. Pokusím se to napsat co nejstručněji a zároveň nejpřesněji.
Vyjížděla z parkovacího místa, pozadu z kolmého stání předkem k chodníku (zároveň tedy zatáčela). Ve chvíli kdy již stála a chtěla se rozjet dopředu do ni lehce ťuklo auto obsazené našimi ukrajinskými spoluobčany. To auto po nárazu zase opět zajelo na parkovací místo naprosti přes ulici. Moje matka zkontrolovala její auto a šla se zeptat jestli to budou nějak řešit popř. volat policii. Na autě neměla nic. Paní ukrajinka říkala, že na autě také nic nemá a že to také nechce nijak řešit.
Za pár dní se ozvala policie, paní se na ně totiž ještě ten večer obrátila, že prý do ní moje matka narazila a způsobila škodu. Moje matka se udržela a opravdu jim řekla jen to co uvedeno výše - Tedy vyjela, zastavila a pak ucítila mírný náraz.
Policie viděla záznam z kamery na ulici a není z něho prý poznat kdo narazil do koho. Byli si ještě oměřit výšku koule na autě mojí matky a vypotili potvrzení o účasti na nehodě. Tam je dle mého názoru i obhlídky zcela lživě zmínka o oděrce na kouli auta mojí matky, asi aby příběh začal zapadat do sebe.
Poté jí volal úředník z odboru dopravy a zmiňoval se samozřejmě o tom jak to musí ukončit a že moje matka bude muset přijít. Nakonec vypotil předvolání. Všechny anonymizované dokumenty jsou v příloze.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2026, 18:49:38 »

Mě jde o to, že pokud se nic nezměnilo v zákonech, nebylo zahájeno správní řízení, tak si myslím, že nemůže nikoho tahat na podání vysvětlení a už vůbec né takovýmto vyhrožujícím způsobem.
Uvažuji, že nejlepší postup bude mu napsat v kostce, že nemá co předvolávat, ať už to takhle nezkouší. Nedostavíme a pouze sdělíme, že paní ukrajinka narazila do mé mamky. Dál bych je nechal v důkazní nouzy a nepomáhal jim.
Mám spousty nápadů, jak jim jednotlivé body co zřejmě připraví, roztřílet ale ještě ani nezazněly. Kdyby měl někdo zkušenější nápad nebo nějakou podobnou reakci, budu moc rád. Děkuji moc!
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2026, 18:58:12 »

Pokud potřebujete vědět, co se změnlo či nezměnilo v zákonech, bude nejlepší přečíst si právě ten zákon a paragrafy, podle kterých je Vaše matka jako podezřelá předvolána:
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2026, 19:10:45 »

Za pár dní se ozvala policie, paní se na ně totiž ještě ten večer obrátila, že prý do ní moje matka narazila a způsobila škodu. Moje matka se udržela a opravdu jim řekla jen to co uvedeno výše - Tedy vyjela, zastavila a pak ucítila mírný náraz.

Policie se ozvala jak? Telefonicky? Kde vzala její číslo? Pokud se matka s řidičkou druhého auta na místě dohodla, že se žádná nehoda nestala, proč a jak sdílela svoje osobní údaje?

Co přesně Vaše matka řekla policii byste pravděpodobně našel ve spisu, který v této chvíli leží u správního orgánu. To "ozvala se policie" bylo totiž podání vysvětlení. Záznam o něm sice není možné použít jako důkazní prostředek, ale úplně bez efektu také není.

Poté jí volal úředník z odboru dopravy a zmiňoval se samozřejmě o tom jak to musí ukončit a že moje matka bude muset přijít. Nakonec vypotil předvolání. Všechny anonymizované dokumenty jsou v příloze.

Vaše matka jako obviněná má možnost odepřít výpověď s odkazem například na https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1993-2#cl37. Se stejným zdůvodněním může odmítnout jít podat vysvětlení správnímu orgánu.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2026, 00:31:16 »

Dobrý večer,
děkuji moc za reakci. Zákony v prvním příspěvku prostuduji. K druhému doplňuji:
Policie se ozvala telefonicky. Patrně má její číslo v databázi. Cca před 10ti lety, když stála v koloně do ni nacouvala paní z hygieny a obtiskla jí kouli v levém zadním nárazníku. S nikým osobní údaje nesdílela a dohodli se s řidičkou, že se žádná nehoda nestala.

Mám sice nějaké zkušenosti, ale do spisu jiného než mého jsem ještě nekoukal. Podívám se na info tady a ozvu se hned jak budu něco vědět. Děkuji moc.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Května 2026, 14:08:02 »

Škoda že s vopicema mluvila, jinak by těžko prokazovali že to auto řídila. A pozor může tady jít o ujetí od nehody za což jdou papíry do čistírny. Zíleží na tom co UKáčka nalžou do protokolu.

Nejprve to chce zajít tam s plnou mocí od mamky pro protokol a pak se podle toho zařídit.
« Poslední změna: 21 Května 2026, 14:56:11 od pk202 »
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Května 2026, 10:30:30 »

Ano, uvědomuji si to. Dostal jsem se k tomu až požději, jako rodinný rebel :-). Ujeí od nehody tam nevidím z toho důvodu, že paní z UA to nechtěla řešit a moje mamka za ní musela dokonce zajít, a to je taky na kamerách.
Jsme na našem malém městě poměrně znamí a tak přemýšlím spíše mu písemně odpovědět, že matka vyjela, zastavila a v tom ucítila mírný náraz. Paní z UA pak zajela zpět a vědoma si své chyby to nechtěla vůbec řešit.
Myslím si, že nemají vůbec nic. Je tam strasně moc nesrovnalostí a říkám si jestli je v tuto chvíli moudré jít kouknout do spisu, když správní řízení nebylo vůbec zahájeno a spis vlastně ani ne,usí existovat...
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 10:34:16 »

Dobrý den všem,
tak tu máme úspěšný konec. Nakonec jsme zvolili písemnou formu podání, zopakování toho samého příběhu (nutno poznamenat, že pravdivého) a ponechání úředníka v důkazní nouzi ať si poradí. Ze strany paní udávající bylo spousty nesrovnalostí, jako např. uvedení manžela jako svědka, ktrerý na místě vůbec nebyl atd. To jsme nerozporovali a nechali si to na případné správní řízení. Když vynechám datum a místo, napsali jsme jim toto:

"Ve chvíli, kdy jsem již stála ve směru provozu a auto se již nepohybovalo, jsem ucítila mírný náraz zleva zezadu. K mému překvapení auto, které do mě narazilo, zajelo zpět na své původní parkovací stání. Zaparkovala jsem tedy více ke straně, abych nebránila provozu a vydala se za řidičkou vozu. Na mém autě nebyla žádná škoda. Po mém dotazu, jak to budeme řešit, řekla řidička vozu, zda mám na svém autě nějakou škodu, že ona na autě nemá škodu žádnou a že se žádná nehoda nestala a vše je v pořádku.  Vzhledem k tomu, že stejné vyjádření jsem již podala na Policii ČR a nemám žádné další informace, zvolila jsem písemnou formu podání vysvětlení. 
Jestli si tedy myslíte, že jsem spáchala přestupek tím, že do mě někdo narazil, zahajte prosím správní řízení, kde probereme všechny nesrovnalosti, které celý tento případ provází.
"

Zpět přišlo, že se řízení zastavuje a není proti tomu odvolání, takže WIN. Děkuji za tipy a přeji klidné a krásné léto.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Dnes v 12:18:27 »

Zpět přišlo, že se řízení zastavuje a není proti tomu odvolání, takže WIN. Děkuji za tipy a přeji klidné a krásné léto.

Není proti tomu odvolání? Můžete sem tu písemnost nahrát?
IP zaznamenána