Dobrý den všem,
tak tu máme úspěšný konec. Nakonec jsme zvolili písemnou formu podání, zopakování toho samého příběhu (nutno poznamenat, že pravdivého) a ponechání úředníka v důkazní nouzi ať si poradí. Ze strany paní udávající bylo spousty nesrovnalostí, jako např. uvedení manžela jako svědka, ktrerý na místě vůbec nebyl atd. To jsme nerozporovali a nechali si to na případné správní řízení. Když vynechám datum a místo, napsali jsme jim toto:
"Ve chvíli, kdy jsem již stála ve směru provozu a auto se již nepohybovalo, jsem ucítila mírný náraz zleva zezadu. K mému překvapení auto, které do mě narazilo, zajelo zpět na své původní parkovací stání. Zaparkovala jsem tedy více ke straně, abych nebránila provozu a vydala se za řidičkou vozu. Na mém autě nebyla žádná škoda. Po mém dotazu, jak to budeme řešit, řekla řidička vozu, zda mám na svém autě nějakou škodu, že ona na autě nemá škodu žádnou a že se žádná nehoda nestala a vše je v pořádku. Vzhledem k tomu, že stejné vyjádření jsem již podala na Policii ČR a nemám žádné další informace, zvolila jsem písemnou formu podání vysvětlení.
Jestli si tedy myslíte, že jsem spáchala přestupek tím, že do mě někdo narazil, zahajte prosím správní řízení, kde probereme všechny nesrovnalosti, které celý tento případ provází."
Zpět přišlo, že se řízení zastavuje a není proti tomu odvolání, takže WIN. Děkuji za tipy a přeji klidné a krásné léto.