30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přestupek provozovatele - stání tam, kde se nemá :)  (Přečteno 67 krát)

JozinzB

• Zobrazit profil

Zdar všem, prosím o radu jak postupovat dále. Moje auto kdosi zaparkoval tam, kde se nemá.
1) Městská Opicie dala lístek za stěrač - ignorováno (plus  jiné auto, které stálo poblíž a dopouštělo se toho samého přestupku, pokutováno nebylo....)
2) Přišla výzva na odpustek - ignorováno
3) Přišel příkaz - podán odpor. Příkaz jsem však nepřebral já, ale někdo z rodiny se stejným jménem.
4) Nyní - fáze Sdělení o pokračování v řízení......spis jsem zatím neviděl.

A teď k dotazům:
1) Pokud veškěrou dosavadní koresponci určenou do vlastních rukou předala pošta jmenovci z rodiny - co všechno z toho můžu vytěžit, když jsem na jednu obsílku (příkaz) již reagoval odporem? Oni sami v příkazu píšou: Výzva k uhrazení finanční částky byla provozovateli žádně doručena ČP osobním převzetím dne xx.xx.2026. Což tedy není pravda - já dopis nepřevzal.

2) Ve sdělení o pokračování řízení sami nabízejí možnost ústního jednání. Mám na něm trvat? Co si tím pomůžu?

3) Doteď jsem neviděl spis - ze strategických důvodů je nyní dobré ho vidět (a tím přiznat, že jsem sdělení o pokračování v řízení viděl) nebo počkat na rozhodnutí?

4) Jaký je nyní nejlepší postup? Jít se vyjádřit k podkladům (a zmínit to s tím doručováním), nebo se pak odvolat?

Předem díky za pomoc proti úředním parazitům :)

IP zaznamenána

Zox

• Zobrazit profil
Re:Přestupek provozovatele - stání tam, kde se nemá :)
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 12:24:15 »

Nahlédnout a ofotit spis můžete poslat zmocněnce. Tim bych začal.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Přestupek provozovatele - stání tam, kde se nemá :)
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 12:34:23 »

Jak píše Zox. A pokud by se ani do toho nechtělo investovat čas, tak to máte rozehráto tak, že netřeba překypovat aktivitou.
Jste si jistý, jak bylo zadokumentováno převzetí písemností? Vždy číslem občanky příbuzného? Není tam prostor pro zpětné padělání?
Podle popisu úřad nemá doručenu nabídku odpustku, v té fázi by měli i předstírat hledání řidiče, toto je zcela klíčové, bez toho nemohou uspět, pokud už se vrhli na provozovatele.
Příkaz a odpor nezpochybníte, pokud jste reagoval.
Pokračování s provozovatelem opět nedoručeno, škoda reagovat, lepší je nechat je úřadovat a pak namítat. Ústní jednání musí zmínit, ale případné žádosti pak nemusí vyhovět, vzhledem k trumfům ohledně doručování v ústním jednání nevidím přínos, ledaže byste se chtěl bez rizika otrkat a jim přidělat práci.
IP zaznamenána