30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování pro invalidech s piktogramem na asfaltu bez dopr. značení IP12 + 225  (Přečteno 1285 krát)

smrtkasmety

• Zobrazit profil

Dobrý den,

rád bych se zeptal na obecnou otázkou (pouze ze zvědavosti). Musí být vyhrazené parkovací stání pro invalidy označené tabulí IP12 + 225?

Use case: V nedaleké malé obci jsou u obchodu 4 parkování stání, na asfaltu namalované piktogramy vozíčkářů ale značku cca. před jedním rokem někdo zbořil autem a doposud nebyla nahrazena.

Jde podle zákona stání vyhrazené pro vozíčkáře?

Mám za to, že např. přechod pro chodce musí být označen značkou a samotná zebra nestačí.

Díky
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Vzdy tam musi byt IP12 s dodatkovou tabulkou. Viz popis u V10f ve vyhlasce 294/2015 Sb.
IP zaznamenána

smrtkasmety

• Zobrazit profil

Díky moc za objasnění.
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil

Z principu věřím, že máte pravdu, ale mám za to, že se tu kdysi objevil případ, že si občan na veřejnou komunikaci, dokonce ani ne na svůj pozemek, nastříkal na zem "značku", tuším zákaz zastavení, kterou člen fóra ignoroval a po bonzu a následném příjezdu PČR byl minimálně prvoinstanční SO toho názoru, že se přestupek stal. To je ještě o několik úrovní jinde než popisovaný případ. Pokud se chcete kočkovat se SO, tak směle do parkování na vámi popsané "nevyhrazeném" místě pro vozíčkáře. Pokud ne, raději se na to vykašlete.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Zrovna včera se o tomto diskutovalo na FB. Značka IP12+O1 (2 místa) ALE žádné vodorovné značení. Ano, vyhlášku znám, ALE jedinou relevantní informaci co kdo dodal je rozsudek Kraje 18 A 1/2021/33, který tvrdí, že sice být oboje značení MUSÍ, ale když chybí tak to POŘÁD JE přestupek (což je sice schizofrenní, ale tak to není u našich soudů překážkou). Nepovedlo se mi dohledat rozsudek, kde by to NSS rozbil.....?
IP zaznamenána