Nakonec nejak pořešeno, detaily radši nebudu specifikovat

Zkoušel sem z toho jedinýho chudáka na přepážce páčit nejaký informace, ale celkem marně, k ničemu konkrétnímu se nebyl vochotnej vymáčknout. Ten blb ani nevěděl, že se má zavádět pevný výpalný tři ojra za zásilku a to už letos vod červenca, blekotal neco vo tom, že je uhnijní návrh co eště není schválenej. Tak určitě tvl. To sem si víc ai pokecal s babou na přepážce u balíků, sama přiznala, že u nich nikdo netuší, co se s pýčtou děje a že tam bojujou ai takovýdle velký voddělení (vyměňovací pýčta vs. zbytek pýčty) mezi sebou.
Vůbec totiž stále netušim, na základě čeho jako vlastně místní režim tudle kokotinu chce. Ten uhnijní zprasek vo 700 stranách zakazuje prakticky úplně všecko, ale pjetydemolystán si z toho
konkrétně vybral jedinou přílohu, se kterou vonanuje. Zatímco v civilizovanějších zemích se na to tak nejak do jisté míry dlabe. Tzn. kdo tahal lodě železa, je asi v prdeli, ale u malejch soukromejch zásilek s tím fakt nikdo nikoho neobtěžuje. A eště to očividně je vykládaný naprosto nepochopitelně, že ocel z vyjmenovanejch čísel zařazení, a
výrobky z ní, blabla, ale že nejaký železo je ai v propisce (která ale patří do jinýho zařazení v sazebníku), to už se vlastně neřeší. To pak není výrobek ze železa/vocele? Naštěstí, ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby u někoho a někdy to řešili (a u nekoho jinýho a jindy ne). Víme, jak to tady funguje.
Každopádně nakonec to bylo bez cla ai DPHčka pže na firmu, ale pýčta si jako obvykle za ten její bordel řekla přes 600, což je značná část hodnoty zásilky. Kdyby to nebylo poměrně důležitý, tak bych se na to mohl tak akorát. No a samozřejmě nakonec překvápko že prodejce mi dal jednu sadu, i dyž sem výslovně chtěl dvě, ať mám do foroty (nebo na přeprodej, když už se to protáhlo a nic takovýho tady v okruhu 2000 km není xehnání, mohlo mi to proplatit celou tu maškarádu), pže sem tušil, co se bude u pýčty dít. Amerikánci jsou prostě totální kokoti, co na to říct, už ai kdejakej random rejžák je spolehlivější obchodní partner (a to všeobecně platí, že bílej ďábel je pro ně intergalaktický zlo a rádi ho podělají kdykoli a jakkoli můžou).