30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Kdo hlídá parkovací hlídače? Já, s využitím AI  (Přečteno 54 krát)

nocnoid

• Zobrazit profil
Kdo hlídá parkovací hlídače? Já, s využitím AI
« kdy: 14 Února 2026, 12:42:00 »

Začal jsem na jednom místě v Praze hlídat průjezdy dohledových parkovacích aut a již jsem zjistil spousty průjezdů, kdy nedodržují minimální rozestupy 3 minuty. Zároveň je zajímavé sledovat, že opravdu nejezdí každý den.

Technologie se sama učí. Jedná se o analýzu cloud eventů z Tapo kamery, která detekuje vozidla - tím je potřeba mnohem méně dat na analýzu. Z nich vytvářím příklady positives, negatives, false positives a false negatives a AI si z toho sama vytváří vylepšenou detekci průjezdů, pokud zjistí, že aktuální přístup nefunguje, sama vytvoří novou metodu, která umí všechny příklady rozpoznat na 100%.

Není to úplně jednoduchý problém, protože ne všechna auta jsou v typických barvách, už bylo zaznamenáno čistě bílé či modré auto - detekce se tedy zaměřuje na samotné kamery na autě.

Pokud byste měl někdo v Praze zájem spolupracovat, stačí mi nasdílet vaši Tapo kameru, která zabírá ulici a já již nasadím AI dohled.

Časem to můžeme i vypublikovat jako veřejný dataset, třeba to někomu pomůže v prokázání, že domnělý přestupek se nestal.
IP zaznamenána