30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Aufforderung rychlost Rakusko  (Přečteno 213 krát)

pito

• Zobrazit profil
Aufforderung rychlost Rakusko
« kdy: 11 Února 2026, 18:39:50 »

Zdravim, nekdy v zari jsem si zacal dopisovat s rakuskym ouradem ciste ze svedavosti, kam az se to dotahne a taky v nadeji ze nadobudu nove poznatky. Puvodni vyse vypalneho 50euro, pak zvedli na 60 pri doruceni Strafverfügung.
Dostal jsem se do bodu kde bych uvital nejakou radu,nazor jak dal.

strucny prehled:
5.7.25 - domnely prestupek
09/25 - Anonymverfügung - dopis do schranky (Anonymverfügung.7z) >> ignorovano
11/25 - Strafverfügung - dopis do schranky (Strafverfügung.7z) >> podan "Odpor/Einspruch" podle rady SimSon-a. Odkopirovana stranka Strafverfügung, pridan text "podavam "Odpor/Einspruch" a cislo jednaci "
12/25 - Lenkererhebung - doporuceny dopis doruceny postakem domu (Lenkererhebung.7z) >> napsal jsem rucne ze v danou dobu se v aute nachadzelo vic ridicu a pravidelne jsme se stridali. Podle popisu nevim kdo v dany cas ridil. Prosim o nejakou fotodokumentaci abych mohl dodat udaje k danemo ridici.
02/26 - Aufforderung zur Rechtfertigung - doporuceny dopis na postu (Aufforderung.7z)

Puvodne jsme mnel v planu pouzit Helmuta, jenomze s toho co mi poslali je videt jasne jenom auto.
Fotka na ktere ma byt ridic je totalne necitelna, neni tam videt nic (posledni foto na strane 5 Aufforderung.7z)

Tak ted nevim jestli jeste pozadat o spis podle rady SimSon-a dle "§17 Allgemeines Verwaltungsverfahrensgesetz 1991", nebo je rovnou poslat k sipku , nebo jit dal Helmuta.
K Helmutovi bych mnel par moznosti, nevim kterou zvolit : RUS,IRL,USA

Muze se zdat ze tam par stranek chybi, ale jsou prazdne, kde je nanejvys podpis.
« Poslední změna: Dnes v 20:11:20 od pito »
IP zaznamenána

SimSon

• Zobrazit profil
Re:Aufforderung rychlost Rakusko
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 11:16:59 »

09/25 - Anonymverfügung - dopis do schranky >> ignorovano
11/25 - Strafverfügung - dopis do schranky >> podan prazdny "Odpor/Einspruch" podle rady SimSon-a
12/25 - Lenkererhebung - doporuceny dopis doruceny postakem domu (Lenkererhebung.7z) >> napsal jsem ze nevim kdo ridil v tu dobu at poslou nejake foto ze jim to pak reknu
02/25 - Aufforderung zur Rechtfertigung - doporuceny dopis na postu (Aufforderung.7z)

Ten posledni datum u "Aufforderung" asi ma byti 02/26, ne? Skontrolujte pro jistotu i ty tri dalsi. Pokud sedi, pak jste bohuzel postupoval nespravne a zahodil naprosto jasnou vyhru. Ourad totiz udelal chybu kterou nemuze napravit: poslal dotaz na ridice (Lenkererhebung) az po zahajeni spravniho konani vuci konkretni osobe (Strafverfügung). V te fazi jiz nemate povinnost na "Lenkererhebung" jakkoli odpovidat, protoze by ste mohl uskodit sam sobe. Existuje na to jiz nekolik rozhodnuti, a ja sam sem jednou vyhral zalobu na zemskem spravnim soudu presne na tomto pochybeni.

Spravne mel ourad postupovat (casove) "Anonymverfugung -> (vy: zadna reakce) -> Lenkererhebung (vy: oznamite ridice) -> Strafverfugung (vy: odpor)". Dle ustalene judikatury "Anonymverfugung" jeste neznamena ze spravni konani bylo zahajeno vuci konkretni osobe, proto tam plati povinnost odpovedet na dotaz o ridici (ja osobne s tim nazorem nesouhlasim, ale takhle to jiz definitivne rozhodl rakouskej ustavni soud).

Skoda, ale nic neni jeste straceno (akorat ste zahodil jeden "match-ball"). Ja osobne bych doporucoval v teto fazi zadat o nahlednuti do spisu. A zduraznil bych ze jde o fyzicke nahlednuti, ne kopii spisu! Rakouskej soud jiz jednou rozhodl, ze i zaslani kopie spisu se da povazovat za splneni formalni zadosti o nahlednuti (ja vim ze je to pitomost, ale je to tak). Jenze pokud vam neco ourada posle, nemuzete mit jistotu, ze je to vsechno co ve spisu ma, a prave to co ve spisu ma.

Pokud ale chcete od nas radu, budete sem muset nahrat uplne vsechno co se tyce tohoto pripadu (i vase odpovedi). Casto rozhoduje i jedno (ne)vhodne zvolene slovo...
IP zaznamenána

pito

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 12:32:15 »

Ano, spravne posledni datum je 02/2026 - opraveno
Je to po sobe tak jak mi to prislo. Myslel jsem ze Lenkererhebung poslali az jako reakci na muj Einspruch.
Vecer nahraju zvysne dopisy.

Zadost o fyzicke nahlednuti do spisu poslat muzu, akurat nemam jak fyzicky se na to podivat v pripade ze to ourada povoli.
IP zaznamenána

SimSon

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 13:22:21 »

Linz neni daleko od hranic, tak splnomocnete nekoho z jiznich cech, at si udela vylet (nakonec, Linz je pekne mesto) a jde tam nahlednout za vas. Pokud se nemylim, nekde by tady mel byt i seznam "nahlizecu". A jeste nekolik obecnejch doporuceni:

1. v AT si ourednika nesmite nahravat, tak doporucuju at jdou dve osoby (svedek, pro pripad potreby kdyby pozdeji ourednik neco zapiral)
2. Spis na 99% nema cislovane strany ani seznam priloh, tak je zapotrebi se zeptat se, jeslit je spis kompletni (trvat na tom aby tato otazka/odpoved byly v zaznamu o nahlednuti)
3. Ofotit vsechno co je ve spise, ale jenom to co je ve spise! Jednou sem vyhral na odvolacim soudu jen proto, ze ourada dal do spisu cernobilou kopii fotky (barevnej original, kterej mel ve svem pocitaci, soud vyjmul z dokazovani, protoze nebyl soucasti spisu)

IP zaznamenána

pito

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 20:16:24 »

Doplneno v uvodnem prispevku.
Jeste bych se rad vratil k tomu pochybeni :
Citace
Ourad totiz udelal chybu kterou nemuze napravit: poslal dotaz na ridice (Lenkererhebung) az po zahajeni spravniho konani vuci konkretni osobe (Strafverfügung). V te fazi jiz nemate povinnost na "Lenkererhebung" jakkoli odpovidat, protoze by ste mohl uskodit sam sobe. Existuje na to jiz nekolik rozhodnuti, a ja sam sem jednou vyhral zalobu na zemskem spravnim soudu presne na tomto pochybeni.

Na tomhle uz nemuzu dal stavet protoze jsem odpovedel na Lenkererhebung? Nemuzu to pouzit jako oduvodneni proc to maji nechat tak ? Je to procesni chyba, jestli tomu spravne rozumim, nebo ne ?
IP zaznamenána