30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 4 5 [6]

Autor Téma: VÝZVA k zaplacení určené částky - P4  (Přečteno 30281 krát)

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:VÝZVA k zaplacení určené částky - P4
« Odpověď #75 kdy: 16 Července 2026, 07:16:15 »

K odvolání se znovu přiloží již donesená plná moc, takže i kdyby ji předtím "zapomněli" založit, tak bude platit od té chvíle.

Tohle mi nedává příliš smysl. Pokud ta plná moc není ve spisu, tak SO neměl povinnosti Rozhodnutí doručovat zmocněnci a tahle linie se celá rozpadne. Není možné po roce donést antedatovanou plnou moc a vyvozovat z ní, že najednou neplatí před rokem vyznačená plná právní moc.
« Poslední změna: 16 Července 2026, 07:51:40 od solaris »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 16 Července 2026, 07:33:14 »

Máme se zmocněncem připravený draft odvolání, ale rád bych si udělal jasno v postupu.
1. Pokud se půjde cestou zmocněnce, který nedostal rozhodnutí a přesto podá odvolání, tak by mě zajímalo, co přesně může následovat.

Kontrolní otázky: pochopil jste, že zmocněnec to Odvolání má podat až po zániku odpovědnosti uplynutím promlčecí doby? A že zmocněnec podá Odvolání poté, co mu bude Rozhodnutí materiálně doručeno (Vámi, což v tom Odvolání zmíní), případně nahlédnutím do spisu, tedy žádné "který nedostal rozhodnutí" nenastane?

Nebude mě např. SO1 uhánět o penále za to, že jsem se neodvolal přímo já a přesto nezaplatil výpalné. Nemůže následovat žaloba ap?

Kontrolní otázky: o jakém výpalném to mluvíte? Máte na mysli pokutu uloženou v Rozhodnutí? O jaké žalobě to mluvíte, žalobě koho na koho?

Pokud se SO domnívá, že doručením Rozhodnutí Vám má korektně doručeno, tak si po vrácení dodejky zásilky, co šla Vám, vyznačí plnou právní moc a bude moci pokutu upomínat a vymáhat. Až to nastane, bude nejlepší pokutu v té chvíli zaplatit a žádat ji po tom roce po Usnesení o zániku odpovědnosti zpět.

2. Pokud se půjde rovnou na výhru, tak co přesně by mělo být v odvolání.

Jak jsem si to celé znovu pročetl, tento postup bych nedoporučoval. Zacházíte s pojmy velice volně, na otázky nedáváte jasné odpovědi, takže vidím velké riziko, že tam uděláte nějakou chybu. Samozřejmě pokud Vás někdo z kolegů bude chtít vést za ruku, nic proti tomu.
« Poslední změna: 16 Července 2026, 07:50:32 od solaris »
IP zaznamenána

Thomson

• Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 16 Července 2026, 07:38:19 »

No já jsem počítal s tím, že se odvolání podá ve lhůtě, kdy bylo doručeno provozovateli. Pokud by odvolání podal zmocněnec a SO1 by tvrdil, že k tomu není zmocněn (protože by nezaložili tu druhou plnou moc), tak by to celé stálo na tom, že někdo někde o nějaké plné moci mluvil a že v rozhodnutí se mluví o zmocněnci a že SO1 de facto uznal zastoupení, když vůbec na vyjádření zmocněnce reagoval. Proto bych k odvolání ve lhůtě připojil plnou moc - aby bylo podložené.

Kdyby se čekalo rok, tak se bojím, že 1) správní orgán popře tu druhou plnou moc, 2) nebo že odvolací orgán bude namítat, že jde o zneužití práva a případný soud to tak uvidí taky.

IP zaznamenána

Thomson

• Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 16 Července 2026, 07:48:42 »

Máme se zmocněncem připravený draft odvolání, ale rád bych si udělal jasno v postupu.
1. Pokud se půjde cestou zmocněnce, který nedostal rozhodnutí a přesto podá odvolání, tak by mě zajímalo, co přesně může následovat.

Kontrolní otázky: pochopil jste, že zmocněnec to Odvolání má podat až po zániku odpovědnosti uplynutím promlčecí doby? A že zmocněnec podá Odvolání poté, co mu bude Rozhodnutí materiálně doručeno (Vámi, což v tom Odvolání zmíní), případně nahlédnutím do spisu, tedy žádné "který nedostal rozhodnutí" nenastane?

Nebude mě např. SO1 uhánět o penále za to, že jsem se neodvolal přímo já a přesto nezaplatil výpalné. Nemůže následovat žaloba ap?

Kontrolní otázky: o jakém výpalném to mluvíte? Máte na mysli pokutu uloženou v Rozhodnutí? O jaké žalobě to mluvíte, žalobě koho na koho?

Pokud se SO domnívá, že doručením Rozhodnutí Vám má korektně doručeno, tak si po vrácení dodejky zásilky, co šla Vám, vyznačí plnou moc a bude moci pokutu upomínat a vymáhat. Až to nastane, bude nejlepší pokutu v té chvíli zaplatit a žádat ji po tom roce po Usnesení o zániku odpovědnosti zpět.

Jak jsem si to celé znovu pročetl, tento postup bych nedoporučoval. Zacházíte s pojmy velice volně, na otázky nedáváte jasné odpovědi, takže vidím velké riziko, že tam uděláte nějakou chybu. Samozřejmě pokud Vás někdo z kolegů bude chtít vést za ruku, nic proti tomu.

Pardon, nevšiml jsem si Vaší odpovědi, když jsem psal tu předchozí.

Podání odvolání po zániku odpovědnosti nese právě ta rizika, která jsem zmínil. (SO plnou moc na celé řízení nezaložil/zamlčí; zákaz zneužití práva)

Citace
...po vrácení dodejky zásilky, co šla Vám, vyznačí plnou moc...

Tady jste, předpokládám, myslel právní moc. Nechci slovíčkařit, ani být hnidopich, ale zrovna v tomhle celém případě je to s pojmem "plná moc" takové napjaté  ;D

IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 16 Července 2026, 07:50:59 »

Ano, právní moc. Omlouvám se, opraveno.
IP zaznamenána

sax

• Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 16 Července 2026, 22:31:11 »

Ano, mám na mysli pokutu.
Viz to, co píše Thomson.
Jde mi o to jít co možná nejjednodušší a nejjistější cestou. Je mi jasné, že v šedé zóně to bude složitější.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 4 5 [6]